עבור לתוכן

איך הסולמות ההרמונים והמלודים בנויים?

Featured Replies

פורסם

השאלה מופנית לאנשים בעלי ידע מוזיקאלי-

אני יודע שיש סולם מאז'ור שבנוי כך (טונים)- 1,1,0.5,1,1,1,0.5

וסולם מינור שבנוי כך - 1,0.5,1,1,0.5,1,1

עכשיו השאלה שלי היא - איך בנוי סולם מאז'ור הרמוני, מאז'ור מלודי, מינור הרמוני ומינור מלודי?

פורסם

בחיים לא שמעתי על מאז'ור הרמוני ומלודי ואני מנגן כבר 16 שנה.

מינור הרמוני - 1,0.5,1,1,0.5,1.5,0.5

מינור מלודי - 1,0.5,1,1,1,1,1,0.5

פורסם
  • מחבר

אם כך ייתכן שאני טועה, למורות שאני לא בטוח שאין גם מאז'ור הרמוני ומלודי (אולי באמת יש רק טבעי).

אז מינור הרמוני- דרגה שישית מוגבהת ומינור מלודי- חמישית מוגבהת ושביעית מונמכת? (אם הבנתי נכון)

פורסם

הרמוני 7 מגובה

מלודי שישי ושבעי חזרה זה טבעי (יעני עם אתה יורד)

וזה רק מינורי

פורסם

לא רק מינורי - קיים מג'ור הרמוני (אין מלודי)

המבנה שלו זהה למג'ור הרגיל, רק עם דרגה שישית מונמכת

פורסם
  • מחבר

כן, אתה צודק.

במאז'ור הרמוני בחזרה זה טבעי כמו במינור המלודי או שזה נשאר עם דרגה שישית מונמכת?

ד"א, דרגה שישית מונמכת- כלומר- דו,רה,מי,פה,סול,לה במול,סי,דו? (בסולם דו מאז'ור למשל)

פורסם

יש לי 5 יח"ל במוסיקה, אני מנגן 12 שנה ובחים לא שמעתי על סולם מאז'ור הרמוני!

אתם בטוחים שאתם לא מתבלבלים עם משהו אחר?

פורסם

לא

ומה הקשר לכמה זמן אתה מנגן / כמה יחידות עשית?

החזרה זהה, וכן, כמו שכתבת

פורסם

למדתי כאילו שנתיים על הסולמות וכל הטאורייה.... אני אמור לדעת את זה...

פורסם

אתה אמור לדעת שלא קוראים לזה טאוריה... :nono:

חיפשתי בכל אתר שאני מכיר, בכל חוברת ובכל תוכנה, לא מצאתי שום איזכור לסולם בשם מז'ור הרמוני.

פורסם

באמת נדמה לך שבבגרות המצחיקה הזאת אתה נוגע בשבריר ממה שמרכיב תיאוריה מוזיקאלית?

פורסם

עם מורה שמלמד במיכללה, ולא כלכך ידע מה אנחנו כן היינו אמורים ללמוד... כן!

ואיזה שם (מילה אחת, שקל יחסית לאיית...) אחר אפשר לתת לסולפז' ולשאר הדברים שאני כבר שכחתי... :P לא יא לי לנגן כבל יותר מחצי שנה :'(

פורסם

זאת לא הנקודה. בבגרות אתה נחשף לכמה דברים בסיסיים. זה לא שסולם מג'ורי הרמוני (כמו עשרים אלף סולמות אחרים) הוא "מתקדם" במיוחד או משהו. הוא פשוט לא רלוונטי לתלמיד ממוצע, אז לא מלמדים אותו.

פורסם
  • מחבר

כמעט שום דבר בתיאוריית המוזיקה בתוכנית הלימודים לא רלוונטי לתלמיד הממוצע, במיוחד אם אתה מנגן בכלי נשיפה, הקשה או לומד פיתוח-קול (מכיוון שאז גם האקורדים לא ממש אקטואליים עבורך, אלא אם אתה מנגן בתזמורת\ שר במקהלה וחשוב לך להבין את היצירה לעומק  :P).

לפחות תולדות המוזיקה זה מקצוע מועיל- בשעתיים בשבוע רק השנה בשבוע הספקתי ללמוד חומר שבביה"ס (לא משנה באיזה מקצוע) מעבירים במשך שנה שלמה ב-4 שעות שבועיות.  קצב מטורף   :screwy:

(אולי זה בגלל שהמורה שלנו הוא מרצה באוניברסיטה, אז הוא לא רגיל לקצב הלימוד של משרד החינוך :)).

ד"א, IG , למה לא ניגשת ל-10 יחידות במוזיקה?  הבנתי שעשית בגרות בתיאוריה - בטח 5 יחידות- אבל אם אתה מנגן כבר 12 שנה, למה לא ניגשת גם לרסיטל ברמה של 5 יחידות?    זה ה-5 יחידות הכי קלות שאפשר להשיג בבגרות.   הופעה של שעה=5 יחידות   :cool2: (והרמה הארצית הממוצעת ממש נמוכה, קשה לקבל ברסיטל מתחת ל-95).

פורסם

עשיתי 3 בטאוריה ו2 בנגינה... היו איתי עוד 3 חברה, וחשבנו לעשות ביחד 5 יח"ל בנגינה (כקוורטט... הינו ממש טובים... אחת מהבנות מנגנת עכשו בתיזמורת צה"ל, וכולנו היינו בערך ברמה שלה...) אבל זה הייה לוקח יותר מידי זמן, ולמדנו בבתי ספר שונים... בלאגן... אגב, אותי בחנו המורים של הקונסרבטוריון שבו למדתי, והם אנשים ממש ברמה, וממש לא עושים פרוטקציות! קיבלתי מהם 94 8)(אם אני זוכר נכון... מעל 90 זה בטוח...)

חוץ מזה, גם בלי המוסיקה היו לי 38 יח"ל :P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים