עבור לתוכן

אחריות או מחיר?

Featured Replies

פורסם

יש לי אפשרות כרגע להביא מארה"ב את כל הרכיבים הבסיסיים של המחשב החדש שיהיה לי. אני מדבר על מעבד, זיכרון, לוח אם, כרטיס מסך, והארד דיסק. צורב גבולי, יתכן שגם אותו אני יכול להביא, מארז אני אצטרך לקנות בארץ.

השאלה שלי - האם אתם מסכימים איתי שעדיף להביא את החומרה הזו מחו"ל מאשר לקנות במחירים המטורפים של הארץ? יש האומרים לי "אתה תצטער על, כי אין לך אחריות", אבל ההשקפה שלי היא שהיות והמחיר הוא כ"כ הרבה יותר נמוך, שאםו וכאשר תהיה לי בעיה עם רכיב מסויים, יהיה לי די והותר מההפרש בין המחירים כדי להוציא על רכיב חדש.

הנה מה שהרכבתי בינתיים, זה לא מפרט סופי, אלא רק הערכה למה שהייתי קונה כאן בארץ:

Western Digital 160GB 7200RPM SATA Hard Drive, Model WD1600JD, OEM Drive Only

2 X A-DATA 184 Pin 512MB DDR PC-3200 - OEM

ABIT "AV8" K8T800 Pro Chipset Motherboard for AMD Socket 939 CPU -RETAIL

AMD Athlon 64 3000+, 512KB L2 Cache, Socket 939 64-bit Processor - Retail

EVGA nVIDIA GeForce 6800 GT Video Card RETAIL

המחיר של כל אלה יחד הוא 865 דולר, כלומר כ-3,800 ש"ח.

לפי אומדן שדי קרוב למציאות, כל הרכיבים הנ"ל בארץ יעלו לי לכל הפחות 5,500 ש"ח.

כך שההפרש יהיה קרוב ל-2000 ש"ח. בהפרש כזה אני יכול להרשות לעצמי לקנות בארץ מחדש כל אחד מהרכיבים הנ"ל וגם צירופים של 2-3, רק הכרטיס מסך לא ייכנס בהפרש.

כדאי, לא כדאי?

פורסם

דיי כדאי, אבל שים לב! הלוח הנ"ל לא תומך במעבדי ליבת ווינצ'סטר, כלומר 3000 ו3200+ לסוקט 939. כדי להפעיל את המעבדים הנ"ל על הלוח, הוא צריך לעבור עדכון ביוס(יצא או אמור לצאת אחד בקרוב מאוד). ללא מעבד 939 שכן עובד על הלוח הנ"ל, לא תוכל לעדכן ביוס(כן אפשר לצרוב ישר לEEPROM אבל זה לא רלוונטי במיוחד), לכן תשים לב שתוכל לדרוש עדכון ביוס בחנות. אם לא תעשה זאת, תצתרך למצוא כאן מעבד 939 כמו 3500+ או 3800+ שכן עובדים על הלוח בקונפיגורציה הדיפולטית, או חנות עם מעבדה שתסכים לעדכן ביוס.

פורסם

גם אם אתה מביא כל כך הרבה חלקים, אתה תצטרך לשלם מכס, שכמובן יוסיף מחיר (אני לא סגור על כמה %, תבדוק באתר של המכס)..

פורסם
  • מחבר

אפשר להעלים את החלקים...(את המעבד,זכרון וכרטיס מסך לפחות זו לא בעיה, השאר גבולי...)...

פורסם

כשיראו שהברחת, לא רק שתשלם מחיר מלא וכנס, הם גם יסרקו וימצאו דברים אחרים (גם את המעבד, כרטיס מסך וכו')... ואז זה יהיה מאוד משתלם (למס הכנסה)...

פורסם
  • מחבר

איך בדיוק יימצאו כמה כרטיסים בין הבגדים? אני לא הולך להביא אותם עם הקופסא...אני מדבר על המעבד,זכרון,כרטיס מסך שלדעתי בטוח אפשר להחביא ושלא ימצאו, לא?

ויש לציין אגב, שבעבר הביאו לי ספק כוח 300W, בכלל בקופסא, ולא היה מכס על זה...

פורסם

אני הייתי מביא גם ספק חזק ואמין, שיהיה משהו שתוכל להיות ודאי ב100% שכלום לא יישרף בשום מקרה

חוץ מזה, זה נראה רעיון מצויין

פורסם

אין לך מה לדאוג על המכס.....

אין מסוי על רכיבי מחשב בארץ במקרה הכי גרוע תדרש לשלם 17 אחוז מע"מ וגם זה בספק

פורסם

כן אבל זה יצא 6000 שקל + 17 אחוז מכס

יש מכס על מחשב

פורסם
  • מחבר

מה? המכס הוא תשלום 100% ממחיר החלקים + 17% מע"מ???

אני אנסה לבדוק באתר של המכס...אבל אם יש מכס - זה כזו בעיה להחביא מעבד, כרטיס מסך וזכרון?

פורסם

אבא שלי הבריח מכונת קפה בלי בעיות... הוא הלך למסלול הירוק לראות מה קורה הוא ראה שמישהו מתווכח שם עם המוכס החליט שהוא עובר שמה ולא שילם מכס... אז שתבינו זה דברים קטנים יותר...

פורסם
  • מחבר

טוב, קראתי באתר של המכס, ויש מכס...

השאלה היא כזאת - האם המכס בודק מזוודות שמעלים למטוס?

אם אני מרכיב את המחשב בחו"ל והוא נעטף שם ממש טוב, אפשר לדחוס אותו בין הבגדים ולהעלות למטוס? הבדיקה שעושים למזוודות שמעלים למטוס / כשמורידים אותם היא בטחונית לא? המכס לא בודק את המזוודות הללו...

נכון?

פורסם

המכס בודק בכניסה לארץ, יש סיכוי מצויין שבכלל לא יסתכלו עליך

וזה לא תשלום המחיר המלא, כל מה שתשלם במקרה שתיתפס זה 17% מהמחיר ששילמת בארה"ב, לא יותר

ולדעתי זה ממש לא בעיה להבריח

רק שים לב לא לשים במזוודות את הדברים השבירים יותר, קח אותם איתך, כי מה שיש במזוודות עובר הרבה טילטולים ומכות (מניסיון)

אל תביא מארז, קנה אותו בארץ, זה בזבוז של הרבה נפח והרבה יותר קשה להחביא

פורסם

טוב, קראתי באתר של המכס, ויש מכס...

השאלה היא כזאת - האם המכס בודק מזוודות שמעלים למטוס?

אם אני מרכיב את המחשב בחו"ל והוא נעטף שם ממש טוב, אפשר לדחוס אותו בין הבגדים ולהעלות למטוס? הבדיקה שעושים למזוודות שמעלים למטוס / כשמורידים אותם היא בטחונית לא? המכס לא בודק את המזוודות הללו...

נכון?

בודקים במזוודות...

תביא תיק יד גדול שים הכול שמה ותעלה אותו יחד איתך אף אחד לא שם לב... במקרה הכי גרוע עוצרים אותך בחו"ל ואתה מראה להם שזה רכיבי מחשב ככה עשו לאבא שלי חשבו שהמוכנת קפה היא פצצה... ככה אבא שלי עשה ולא שילם מכס... בהצלחה!!!

פורסם

אני הבאתי ספק (אנטק 430) וMX510 לארץ מארה"ב, בלי מכס בלי כלום.. וגם אם תופסים, פשוט אומרים להם שזה רכיבים של מחשב של בן דוד שלך שהוא כבר לא צריך וזהו.. ושהם יוכיחו אחרת שידברו איתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים