עבור לתוכן

בעיה קשה בבסיס

Featured Replies

פורסם

אחרי הטירונות נשלחתי לטכני. בטכני צירפו אותי למיון שהלך ללמוד מקצועות הקשורים בתחזוקת מטוסים/ מסוקים. אבל קצינת המיון ששלחה אותי לטכני לא ידעה שכבר בסוף הטירונות הייתי בתהליך לקבלת פטור קבוע מנעליים צבאיות. ברגע שסיפרתי זאת למפקדי החדשים בטכני, הם התחילו בתהליך להוציא אותי מהטכני. (אסור לעבוד על מטוסים/ מסוקים בלי נעליים צבאיות)

מהטכני שלחו אותי לימ"מ (הבקו"מ של חיל האויר) לשיבוץ מחדש. קצינת המיון רשמה אותי בתור מפ"ט, אמרה שהבסיס החדש יוציא אותי לקורס ושלחה אותי לביסנ"מ. מביסנ"מ שלחו אותי לסוללה מבצעית. הגעתי לסוללה (יטנ"מ 139 או דים) וגיליתי שמחסן מפ"ט נמצא בגף רכב. כבר ביום הראשון, אחרי ריאיון עם המפקד, גיליתי  שאסור לעבוד בגף ללא נעליים צבאיות. פעם נוספת צריכים לברר מה עושים איתי.

חודש המתנתי בסבלנות לתשובה. אבל אף גורם אחראי בביסנ"מ לא טרח להחזיר תשובה. בסופו של דבר מפקד הגף נסע לביסנ"מ בשביל לדבר פנים מול פנים עם אחראית כוח אדם בבסיס. אחרי מספר שעות הגיע תשובה: אמרו לי לעשות פסילת מקצוע על סעיף רפואי. מקצוע שבכלל נזרק עלי. לעזאזל, אפילו לא עשיתי קורס. אבל מה? המפקד לא רוצה לוותר עלי. הוא טוען שאני האדם האיכותי ביותר שהגיע לבסיס כבר זמן רב והוא לא רוצה שאני אעזוב. (בחודש עשיתי שיפורים שאף אחד לא טרח לעשות במשך שנים)

הוא רוצה שאני אשב במשל"ט (משרד בגף רכב האחראי על ניהול רכבים. פקידות לכל דבר) כי הוא צריך שם מישהו איכותי וכי זה המקום היחידי בו אני יכול לשבת בלי נעליים צבאיות. בנוסף למשל"ט, אני אהיה אחראי גם על המחסן. שני תפקידים בונוסים אני לא אקבל. 

כדי לא לוותר עלי, הוא עושה שני דברים בו זמנית:

א. הוא רוצה להוציא אותי לקורס ואז אני אהיה מפ"ט. אני אשב במשל"ט ובמקרה הצורך אעבוד במחסן.

ב. לעשות פסילת מקצוע על סעיף רפואי (אפילו לא עשיתי קורס!) ואז לקוות שלא ישלחו אותי בחזרה לביסנ"מ. 

בקיצור - מה שיעבוד. או קורס או פסילת מקצוע ולהישאר בבסיס באופן לא רשמי. לא אכפת לי להישאר בבסיס, כי זה בסיס שכונה, אבל אני לא מוכן לצאת לקורס משני סיבות:

א. אני לא רוצה לשרוף 3 שבועות בלמידת מקצוע מטומטם לחלוטין. ברצינות. למדתי לבד את המקצוע ביומיים וחצי.

ב. אם אצא לקרוס, אני אהיה מפ"ט באופן רשמי ולא תהיה לי אפשרות לעבור לבסיס טוב יותר.

ג. אני רוצה להישאר פתח מילוט מהבסיס. אני ממש רוצה להיות פקיד בבסיס גדול כמו חצור או תל-נוף או שדה-דוב.

אז מה אני אמור לעשות? מישהו יודע אם אפשר להיות מפ"ט בלי נעליים צבאיות?

פורסם

תעבור לחיל הים, עוד לא שמעתי על תקנות מפגרות כאלו אצלינו. מגפי גומי בא בחשבון? :smile1:

פורסם
  • מחבר

תעבור לחיל הים, עוד לא שמעתי על תקנות מפגרות כאלו אצלינו. מגפי גומי בא בחשבון?  :smile1:

בכיף. יש בסיס חיל הים באשדוד.

עכשיו ברצינות. כל הסיפור מתחיל לעלות על העצבים. אני ארבעה חודשים בצבא, ואני עדיין לא יודע איפה אשרת ובאיזה תפקיד. לא אכפת לי להיות מפ"ט, אבל אני לא מוכן לעשות קורס. אני מעדיף לעשות פסילת מקצוע על סעיף רפואי ולראות מה יקרה , אבל אני לא יודע אם זה בכלל אפשרי (כי אני לא יודע על איזה סעיפים אפשר לפסול את המקצוע הזה).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים