עבור לתוכן

איך קונים משקפיים (ראיה) ?

Featured Replies

פורסם

הראיה שלי מדרדרת כבר דיי הרבה זמן, אז הלכתי לרופא ושבדק ומצא שיש לי 0.5 בעין שמאל ו0.75 בעין ימין.

יחסית לא כ"כ נורא, אבל זה כבר מתחיל להעיק (העתקות מהלוח מרחוק וכו'). OK אז מכיוון שזאת הפעם הראשונה שלי

ואני כצרכן חכם ( :hat:) רוצה ללמוד קצת על המוצר הבא שאני הולך לקנות. הרי אחרי הכל מדובר כאן בדיי הרבה כסף

וזה מצור שהולך לשרת אותי דיי הרבה זמן.

אז ככה, אני אגיד את כל מה שאני יודע, וכל מה שאני חושב שאני יודע, ואתם תוסיפו ותתקנו אותי:

מסגרות למשקפיים עדיפות ממתכת. המחירים נעים בין 300-800 שקל. עכשיו, למה בדיוק ההבדל הגדול של 500 שקל ?

הייתי באופטיקנה ואני חושב שזה בגלל שהם מביאים לך 2 זוגות אז הם מפצים את עצמם. אולי יש חומר שיותר טוב ?

עדשות: יש כלמיני סוגים, עדשות "גרמניות" נחשבות להכי טובות, א"כ ה"יפאניות" וא"כ עדשות מפלסטיק.

יש עדשות עם כלמיני ציפויים מיוחדים, נגד קרינה מהשמש, נגד קרינה (מהחשב?? איזו בדיוק קרינה יש מהמחשב\מסך ?) ציפוי

נגד שריטות וציפוי נגד השתקפות.

מהן בדיוק ה"גרמניות" או ה"יפאניות" ? הרי זה שימייצרים אותן במדינה מסויימת זאת לא אומרת שהן יותר טובות. ובטח לא מיצרים

אותן שם.. יש אולי חברות של עדשות מומלצות ? (כמו Epoxו Abit, לעומת הלוחות של אינטל למשל)

ככה גם במסגרות יש אולי חברות מעודפות ?

כמה אחריות מביאים על משקפיים ? ומה היא כוללת ? האם אפשר לעשות ביטוח וכמה הוא עולה ?

עוד בעיה שאני לא יודע כמה כל דבר אמור לעלות פחות או יותר. ואני לא יודע איפה כדאי לקנות. יש אולי איזה חנות שבה הם יודעים

מה הם עושים ? כמו אצלנו, ה"טכנאים" לעומת חנויות כמו זיגזאג וכו'.

כל פריט מידע קטן יעזור. החל מאיך המבחר ושירות באופטיקנה, ואיך האחריות אצל "הרב הלפרין" -שתי החנויות היחידות שאני מכיר..

תודה לכל מי שקרא וניסה לעזור :xyxthumbs:

פורסם

אני אישית בדיוק חידשתי את המשקפיים שלי באופטיקנה עם מספר מעודכן וציפויי נגד שריטות ונגד השתקפויות (באמת יש הבדל! בדקתי את זה עם זוג ישן יותר, בהחלט עוזר בנהיגה :o ).

אני חבר ב-Optic-Care שזה המועדון לקוחות של אופטיקנה ושילמתי עם הנחה דיי רצינית על הזכוכיות (לא שיניתי מסגרת).

לי יש משקפיים עם חצי מסגרת, קלות מאד, מסגרת דקה ונוחה.

מקווה שעזרתי :)

:bigglasses:

פורסם

מסגרת מתכת זה לא הכי טוב.... גם פלסטיק זה בסדר גמור. זה תלוי במה שהבן אדם אוהב.

ההבדלים בין העדשות נראה לי זניחים...... ואני גם לא חושב שיש הבדלים בין הארצות. זה בסך הכל פלסטיק שלוטש בשביל לתקן את העיוות בקרנית שלך... אין יותר מדי חוכמות. יש גם עדשות זכוכית אבל לך על פלסטיק וזהו.

ההבדלים בין המחירים:

מסגרת- חומר, יצרן (יותר קשור ל"שם" מאשר לאיכות) וסגנון...

עדשות- יש כל מני דברים שמעלים את המחיר כמו ציפוי אנטי ריפלקס, ציפוי נגד שריטות, משהו נגד קרינה של מחשב (לא רלוונטי כי לפי מה שהבנתי אתה צריך משקפים לרחוק) וציפוי להורדת קרינת UV וכדומה.

לי יש כרגע משקפים עם מסגרת של No Fear (מסגרת מלאה. דקה כזאת.... משהו פשוט) ועדשות פלסטיק עם כל הציפויים והשטויות. גם אצלי זה 0.5 ו 0.75.

אבל עכשיו אני מתכנן להוציא משקפים חדשות (יש זיכוי של 300 שקל מהצבא באופטיקה הלפרין). נראה לי שאני אקנה משקפים עם חצי מסגרת ואשים ציפוי אנטי ריפלקס ונגד קרינת UV (למרות שאני שם את המשקפים בעיקר בערב).... הציפוי נגד שריטות הזה נראה לי סתם בולשיט....... תקנו אותי אם יש לכם מידע אחר.

פורסם
  • מחבר

כמה אמורות לעלות בערך העדשות של המשקפיים עם כל הציפויים ? וכמה עולה מסגרת טובה ?

פורסם

זה תלוי בכ"כ הרבה דברים

מה המספר

אם יש צילינדר

פריזמה

מלא דברים

פורסם
  • מחבר

אין לי צלינדר ואין לי כלום, המספר כפי שכתבתי בהודעה הראשונה הוא 0.5 לעין שמאל, ו0.75 לעין ימין. איפה הכי כדאי לקנות ?

באזור של ראשון.. תודה : :)

פורסם

שניהם עולים בין 300-400 שקל כל אחד.

פורסם

עם המספר שלך אתה יכול ללכת לרשתות

לך עם הוריך וסגור עניין

ככל שתדחה את זה כך תנזוק את ראייתך עוד יותר

פורסם

ככל שתדחה את זה כך תנזוק את ראייתך עוד יותר

מה הקשר? יש לך הוכחות בכדי להתבסס עליהם או שסתם פעם שמעת ממישהו?

דבר זה אינו נכון והמון טועים בעניין הנ"ל וזה ממש חבל... גם יש כאלה שאומרים שעדשות מגע שמורכבות זמן רב מידי מזיקות לראייה עצמה בזמן שהעדשות מזיקות לעיניים ולראייה בעקיפים לאחר התפתחות מחלה בעיין כתוצאה מזיהום חיידקים הנגרם מטיפול לא נכון בעדשות או הרכבה לא נכונה.

אני אישית משתמש בעדשות מגע כל היום [למה שאני אהרוס את המראה שלי עם משקפיים? זה גם ממש לא נוח!] ואני משתמש בחד פעמיות בשביל לחסוך מעצמי מלטפל ומלהיות יותר מסור וכבול לעדשות מסריחות שהן בעצם חתיכות פלסטיק קטנות ומפגרות שדורשות ממני יותר משאני מוכן להשקיע... אני פשוט קונה עדשות "זונות" או "שרמוטות"... משתמש וזורק! בדיוק כמו קודנום [מלבד לאנשים בעלי סטיות מוזרות שמשתמשים כמה פעמים באותו אחד] וככה לא חיידקים ולא טיפול... אמנם עולה יקר יותר בהרבה אבל נוח יותר ובטוח יותר!

במקרה וכן תחשוב על עדשות שכן זכור את זה שהמידה שלך ממש קטנה בהשוואה אלי שלי יש 3 ו 3.5 ועדיף לך בעצם משקפיים [מה שרשמתי זה סתם למתעניינים] שתרכיב רק בצורך [בית ספר - לוח וכדומה] משום שמעבר לכך אין צורך לזה... אבל אם אתה ממש רוצה [^^] שים משקפיים או אם התעקשותך גוברת אז קח עדשות חודשיות [חודשיים] כי היומיות זה סתם בזבוז בשבילך...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים