עבור לתוכן

איך מכוונים סאב אקטיבי?

Featured Replies

פורסם

--------------------------------------------------------------------------------

ראשית כל אני מתנצל מראש אם זה לא הפורום הנכון!

יש ברשותי סאב אקטיבי מדגם:B&W ASW2000 שמחובר לרסיבר אונקיו 939 כולל 5 רמקולים, שהקדמיים הם רצפתיים מדגם: PHASE TECHNOLOGY 9T

הבעיה היא שאיני מצליח לכוון את הסאב שיפיק באס יציב ולא מתמשך, כלומר הסאב מפיק באסים מתמשכים וארוכים שפשוט מרעיד לי את הבית,ניסיתי לשנות את מיקומו אינספור פעמים,ברסיבר הגדרתי את הקדמיים לקטנים אך גם זה לא שינה דבר,כיוונתי את ה-low pass שלו 40,60 ועדיין הוא מרעיד את האזור,ולגבי הרמקולים הקדמיים הנתונים שלהם הם[אם זה יעזור] :

תדר=32hz-20khz

התנגדות=8 אוהם

נצילות=92db

אני מקווה שמישהו כאן יעזור לי,כי בכל פורום שהייתי לא קיבלתי עזרה

תודה מראש

פורסם

שמע דבר ראשון הסאב הוא ברמה גבוה שמעתי אותו והוא מצדיק את השם שכתוב עליו. דבר שני לפי הסימפטומים שאתה מתאר יש לך בעיה קלסית של מיקום הסאב קרוב מדי לקיר, לסאב שלך יש בס ריפלקטור אחורי למייטב זיכרוני לכן יש למקם אותו במרחק של לפחות 40 ס''מ מהקיר אחרת הוא יצור בס מרוח ומתמשך מדי שיפגע באיזון המערכת. לגבי הויברציות יתכן שיש בחדר שלך בעיות אקוסטיות של דלתות, רהיטים וחפצים שונים שמקבלים ויברציות מהסאב, לבעיה זו שתי דרכי פתרון: הראשונה היא שינוי המיקום של החפצים או העמדתם על משטחים רכים, לגבי דלתות יש פסי גומי שמדביקים על המשקופים והם מפחיתים את הויברציות, בנושא רהיטים לא נראה לי שיש הרבה מה לעשות חוץ מהחלפתם, הדרך השניה לפתרון היא להנמיך את הווליום של הסאב דרך הרסיבר או על הסאב עצמו ו\או הורדת רמת הLFE ברסיבר מפני שמדובר בסאב די גדול שיתכן ולא מתאים לחדר שלך (החדר קטן מדי) ולכן יש צורך להנמיך את עוצמתו על מנת לקבל צליל מאוזן ומדויק. 

נ.ב

לגבי הגדרת הפרונטים כקטנים, זה לא רק שלא יעזור זה אפילו יחריף את הבעיה כי ברגע שאתה עושה את זה אתה מעלה את רמת ה LOW PASS של הקדמיים ושולח את הבס שלהם לסאב שהוא מקור הבעייה שלך. 

פורסם
  • מחבר

אז ככה :אין לו בס רפלקטור אחורי,אלא תחתי כלומר רצפתי,יש לי בדלתות פסי גומי,והורדתי את lfe ל 22 דרך הרסיבר,המיקום נמצא בגודל 6x4 מטר והקדמיים כרגע מכוונים על גדולים וסאב מכוון על 50 ,והווליום שלו על מספר 3[מתוך10] ובסרט שאני שם הוא כרגע עובד עם הוווווווווווווםמרגיז כזה,ברסיבר עשיתי לו test level והשארתי אותו על2 ,וגם עשיתי לו אבחון אקוסטי אוטומוטי דרך הרסיבר ועדיין יש בו המהום קל,ובכדי לבטל את כל התופעות הללו אני צריך להנמיך את כל הווליום של הסאב,אך מה עשיתי בזה?

מה עושים כעת?

פורסם

לא אמרתי להנמיך הכול אלה לרמה הרצויה מדובר בסאב 12'' שמיועד לחללים גדולים ולכן אמרתי לך להנמיך לעוצמה הרצויה ולא לגמרי בנוסף (ובעיקר) אמרתי לך להרחיק אותו מהקיר ולא משנה עם הפיר מאחורה או לא זה נכון לכל הרמקולים ולא רק כאלו עם בס רפלקטור אחורי (למרות שהבעייה מחריפה לרוב ברמקולים כאלו). בנוסף תבדוק את הכבל שהסאב מחובר איתו לפעמים בעיה בכבל יכולה לגרום לתופעה שאתה מדבר עליה למרות שלדעתי זה המיקום.

פורסם
  • מחבר

אם תואיל להסביר מה בדיוק להנמיך? כלומר מהיכן להנמיך? מהסאב עצמו? את הווליום או לאופאסס? מהרסיבר מה להנמיך ? test ton או lfe?

או קי הרחקתיו מהקיר אז מה עכשיו?

נ.ב

מה הוא הכפתור מאחור שמצויין עליו : phase כרגע הוא על 0 ויש גם 180 ומה ההבדל ביניהם?

תודה מראש

פורסם

להנמיך בעדיפות מהרסיבר (טסט טון) ותכוון את הקרוס על הסאב עד שתגיעה לאיזון המתאים לטעמך.

נ.ב ההרחקה מהקיר עזרה למצב?

פורסם
  • מחבר

לומר את האמת ,ההרחקה לא עזרה מי יודע מה ,והטסט טון כיוונתי ל25 דציבל והסאב עדיין משתולל,רק שאני מנמיך לקראת הסוף הסאב נרגע אך בצורה הזו לא מרגישים אותו,מה הלאה? :nixweiss:

פורסם

איפו הוא מוצב בחדר בדיוק?

פורסם
  • מחבר

זה נראה בערך כך: אני לא שרטט

[attachment deleted by admin - 90 dayss]

פורסם

מהציור אני אל יכול להבין איזה רהיטים נצבים בחדר בין הרמקולים שלך אבל אני יכול להניח שישנם כאלו ועדיף להרחיק את הסאב מהם ככול האפשר כי סאב וופר צריך את הרווח שלו ככול שהוא נמצא במקום פתוח יותר הוא אמור להיות יותור מדויק ופחות "מהומהם" מפני שיותר מהצליל שלו מגיעה ישירות לאוזן ופחות חוזר מהקירות (מה שבעצם יוצר את "ההמהום" שאתה שומע).

פורסם
  • מחבר

דרך אגב, בין הרמקולים בכלל והסאב בעיקר אין שום רהיט חוץ משולחן, וכמובן ספה שאני יושב עליה ,החלל בין הסאב לאוזן ריק לחלוטין

פורסם

הדבר האחרון שיש לי להציע לך כפי שכבר אמרתי הוא למקם את הסאב במיקום מרווח ככול האפשר מכול חפץ\ רהיט\קיר כ 40 ס''מ (אפשר אפילו יותר) מהקיר האחורי, יותר מזה אין לי הרבה מה לומר מבלי ששמעתי באוזניי את הסאונד של המערכת.

פורסם

אח שלי , יש לך קודם כל מערכת פצצות , אבל נראה לי שהסאב שלך כנראה לא מתאים לגודל סלון . אני הייתי מציע לך , למכור לי את הסאב שלך :) ולקנות משהו יותר צנוע .

פורסם
  • מחבר

צהריים טובים לכם

יש לי חדשות בשבילכם אך איני מבין בהם

חבר הגיע אלי הבוקר וההתמחות שלו היא בסאונד ולאחר 2 דקות בלבד הוא אמר לי שהממברנה שלי תפוסה וצריך לשחרר אותה וזהו,רק מחמת הזמן הקצר שלו הוא לא פרט לי למה הוא התכוון

יש למשהו מושג למה הוא התכוון? ואיך משחררים ממברנה,כי אני כבר מהבוקר מנסה לתפוס אותו והוא לא זמין,מה עושים?

תודה מראש

פורסם
  • מחבר

למואב שלום

אני לא מוכר את הסאב ולא מתכוון למכור אותו

[glow=red,2,300]ותודה על המחמאה [/glow] על המערכת למרות שהיא כבר 3 שנים על הכביש

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים