עבור לתוכן

מעוניין בסט רמקולים 5.1 בתקציב של עד 2,000 שח מה כדאי לי לקנות ?

Featured Replies

פורסם

אנשים יש לי מגבר משנות ה-80 אין לי מושג מה ההספק שלו ,ויש לי תקציב של עד 2,000 שח לקנות מערכת 5.1 סבירה אם אפשר למצוא משהו כזה במחיר הזה,בבקשה תיעצו לי מה לקנות כי אני לא מבין גדול בתחום הזה !

תודה !

פורסם

אם הוא משנות ה80, אני בטוח בכלל שלא תוכל לחבר אליו 5.1.

במקרה הטוב תוכל בפרולוג'יק, וגם זה בספק.

פורסם
  • מחבר

ה-LOGITECH Z-680 באמת ניראים כמו משהו טוב אבל זה חורג את התקציב שלי (עד 2,000)

ובאמת אני לא חושב שהרסיבר שלי תומך במערכת 5.1 (כפי שאמרתי אני לא מבין בזה הרבה )

וגם הבנתי שלמוסיקה עדיף קודם כל 2 רמקולים קדמיים טובים ,אז ירדתי מהקטע של ה5.1 ולכן אולי תוכלו להמליץ לי על זוג רמקולים טובים ?

אאא ועוד דבר אחד ....עד כמה הסאב חשוב למערכת ? האם הוא חשוב רק בסרטים או שהוא מוסיף הרבה גם באיכות המוסיקה ?

פורסם

אחי.....

למוזיקה *עדיף* שני רמקולים קדמיים חזקים\ כשהתקציב נמוך, וחייבים להתפשר.

אבל בסכום כזה, בטח בטח.

ושמע, אם כבר ת'משקיע 2000, אפילו אם תחסוף, מאוד מאוד כדאי, זאת קניה פשוט מעולה.

אגב, ככל שהעולם מתקדם, ככה הסטריאו הולך ויוצא......

המון סרטים (שאתה מוריד מהנט, על DVD, אנ'לא מדבר אפילו, שם זה מאסט) מקודדים בAC3, אפילו הMP3 יתחלף עם תומך 5.1, ו OGG, ברור.....

אז עשה מה שת'רוצה, אבל חבל.

פורסם

שטויות, סטריאו יישאר לעוד המון זמן.

Anywhy, אני ממליץ לך ללכת לחנויות (ומומלץ עם המגבר שלך) לשמוע רמקולים מדפיים (כן, בתקציב כזה עדיף מדפיים) מחברות כמו:

Infinity, JBL, JPW, KEF, MISSIOM, TANNOY, WHARFDALE, DALI, B&W, Mordaunt Short וזה רק מה שעולה לי בראש כרגע.

פורסם

סטריאו לא הולך לשום מקום.

ואני עם סקורפי, לך תשמע רמקולים שאתה אוהב ותחבר אותם למגבר שלך. אם המגבר איכותי אז זה יתן לך פי כמה וכמה יותר איכות מאשר Z680

או כל מערכת רמקולים צעצוע למחשב

פורסם

זה לא ממש נכון להגיד צעצוע כי הדגם הזה כבר הרבה יותר מקצועי(450 watts RMS ןסאב שנותן עבודה שסוגרת את כל הפינות כמו שצריך) ! הקטע הוא שזה לא ממש נועד למוזיקה אלה ליותר סרטים כמו סטליט טוב צריך ליהיות !...

בנוסף יש לו עוד הרבה + שזה המחיר הזול לאומת קניה של מגבר ושל רמקולים ... שלא נתחיל לדבר על מערכות של 7.1 כמו של CREATIVE שתומכות ב MATRIX ו NEO אבל זה לא קשור לעיניין ...

פורסם
  • מחבר

שטויות, סטריאו יישאר לעוד המון זמן.

Anywhy, אני ממליץ לך ללכת לחנויות (ומומלץ עם המגבר שלך) לשמוע רמקולים מדפיים (כן, בתקציב כזה עדיף מדפיים) מחברות כמו:

Infinity, JBL, JPW, KEF, MISSIOM, TANNOY, WHARFDALE, DALI, B&W, Mordaunt Short וזה רק מה שעולה לי בראש כרגע.

אוקיי אז ביררתי קצת וזה הנתונים של המגבר שלי ---RCX-820A ROTEL 50 /60HZ 160 WATTS אני לא יודע כמה טוב הוא כי הוא היה מחובר לרמקולים ממש זולים (WESTRA LS-2041 שקניתי יד שניה ב-600שח).

בעיקרון אני שומע רוק וטראנסים ...ככה שאני מעוניין בצלילים חדים ובאס טוב !!!והבנתי שבשביל זה עדיף רמקולים רצפתיים גדולים בגלל כל הקטע של הבאס...אולי אתם יכולים להמליץ לי על דגמים ספציפים בתקציב שלי כי אני מחפש באינטרנט ובחנויוית כבר שבוע וכל מה שאני רואה זה רק חרא כמו PEERLES למיניהם ...עכשיו לא שמעתי הרבה רמקולים מדפיים ואני לא מבין גדול אולי תוכלו להסביר לי קצת על רמקולים מדפיים ומה ההבדל ביניהם לבין הרצפתיים . :s05:

פורסם

בסכום כזה, אתה יכול להוציא זוג רמקולים מדפיים מצוינים שיתנו לך חוויית שמיעה (למוזיקה) גדולה בהרבה מכל רמקול מחשב.

החסרון - לא נראה לי שתוכל להכניס גם סאב. לא נורא, עדיין תהנה יותר ממדפיים כמו שסקורפיו אמר ( לא הגזמנו אחי? B&W? )

תהנה :)

פורסם

3. מוניטורים (או רמקולי מדף) :

רמקולים הזקוקים למעמד נפרד עליו הם עומדים. מדף קיר איננו בדרך כלל פתרון מומלץ, ולמעמד עצמו השפעה ניכרת על הצליל. למוניטורים יתרונות וחסרונות ברורים בתחום הצליל: - באס מוגבל, בשל הגודל הפיזי. מוניטורים טובים יכולים להוציא כמות באס מכובדת ומספקת לרוב הטעמים, אבל לעולם לא ירדו לתדירויות נמוכות באמת. - הקופסא הקטנה מאפשרת ליצרן להשקיע את הכסף במקום הנכון טיב הקופסא (עובי, חיזוקים פנימיים, חיבורים מסיביים), טיב היחידות, טיב הרכיבים הפאסיביים. אם הוא עושה זאת נכון, התוצאה היא צליל חי ומפורט מאוד, כזה שקשה מאוד להשיג ברמקולים ריצפתיים גדולים. - לקופסא קטנה גם פחות תדרי תהודה עצמית ופחות בעיות צבע של הצליל. היתרונות, שוב, מתבטאים בחיות ובטבעיות של הצליל.

4. רמקולים ריצפתיים:

בכל הגדלים ומכל הסוגים. רמקול ריצפתי זול הוא מקור לבעיות קשות. צליל עמום, חוסר פירוט, צורמנות (כתוצאה מנסיון היצרן לכסות על בעיות הבאס של הרמקול) וכיוצא בזה. היתרון הפוטנציאלי של רמקול ריצפתי טוב הוא ביכולת לרדת נמוך בבאס, וכן בתחום הדינמי העדיף בדרך כלל על מוניטור.

המאמר נכתב ע"י ע"י אייל פור .שנמצא עד היום בפורום

אני מבקש במידע ויש לך כאלה שאלות אתה תמיד יכול לקרוא קודם את המאמר ורק לאחר מכן לשאול את מה שבאמת אתה לא מצליך לא להבין !...

בנוגע לחברות

scotpion נתן לך... מה שיהיה הטוב ביותר בשבילך זה כמון שאמרו לי ללכת לחנות ופשוט להקשיב לרמקול רמקול ! כמובן עלפי התקציב שלך !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים