עבור לתוכן

לכם ולמחמדכם - ת'רד לייעוץ, טיפול, מענה ראשוני וספרי גידול לחיות המחמד שלכם

Featured Replies

פורסם

הייי דירה ...

את מבינה הדגים ??

תיראי לפני שבוע קניתי 5דגי גופי

3דגי זברות

מיתתוך 5 הגופים 3 שנקבות ששלושתן בהריון .....(ידוע לי שהם משריצות ולא מטילוט ביצים)

בנתים רק אחת השריצה ... והיא השריצה 9 ... או יותר ...זה מה שאני תפסתי ......

את אחד השרצים שמתי לב שהבוגרים אוכלים במיוחד הזברות.

טוב זאת השאלה שלי .... דג יכול למות מחוסר במקום ???

אני שואל את זה כי לקחתי את שני הנקבות שלא השריצו ושמים במין קופסה כזאת שהכניתי ...

שתי קופסאות של מקלות אוזניים מחוברים ומנים יפסים כאלה רכביים שאם אחת תשריץ אז השרץ יפול למטה לתוך הכופסה שלו ולא יכולו אותו ואז אני ישחרר אותו ....

היום קמתי בבוקר לראות אם יש שרצים ושתי הדגות מטו לי  :'( :'( שהם ביכלל לא שלי אלה של אחותי .....

או שזה היה מחוסר מקום או לא יודע פשוט יתעבדות ....

תיראי אם תא יכולה לעזור לי ...

בנתיים יש לי 9 שרצים שאני צריך לגדל....

ערכה ::

גילתי למה הם מתו ...:,(

אלה דגים שחיים בלי פילטר .. (זה שנותן להם חמצן וכל זה ...)

אז הם עולים לנשום .... מלמעלה.....

והכופסה היתה למטה ..... ולא היתה להם אפשרות לנשום שזאת אפשרות זביכלל לא חשבתי עליה ....

אז הם מתו מחוסר אויר ... חמצן או מה שהם נושימם זה לא הכי מעניין אותי כרגע...

תדוה בכול מיקרה ... גל .....

• תגובות 65
  • צפיות 6.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם
  • מחבר

אני "חלשה" בדגים אבל ממה שאני כן יודעת, אתה צרייך להפריד את השרצים ולשים אותם במיכל נפרד. הגופים ודומיהם שקנית הם קניבלים.

בטבע השרצים יכולים לברוח לאנשהו ולהסתתר עד שיגדלו, בעוד שבאקוואריום אין להם לאן לברוח ולכן יש לשים אותם במיכל אחר עד שיהיו גדולים דיים

לדאוג לעצמם ואז יהיה ניתן לשים אותם עם הבוגרים. בכל אופן, דגים כן יכולים למות מצפיפות, הם יכנסו ללחץ, במקרים אחרים הם יפתחו מחלות, בעור

כמו שהרבה פעמים קורה בבריכות דגים למאכל למשל.

פורסם

אני יודע אבא שלי היה מגדל דגים .....

הוא הפריד לי אותם לצינצנת יש לי 9 או 8 שרצים שהם יגדלו אני יוסיף אותם לאקוריום הגדול ....

עכשיו קניתי כמה דגי מולי הם דגים שמשריצים אבל לא קניבלים ....

מכווה לראות גם מהם .....

תכולי אולי לברר לי אם מולי בלון הוא שיבוט או שהו זן כי לפי מה שהנתי הוא זן ושיבויטם לא יכולם להשריץ ....

תודה ..

פורסם
  • מחבר

אמליץ לך גם להחזיק את הזכרים והנקבות בנפרד, בד"כ אנשים מחזיקים רק זכרים כי הם צבעוניים יותר וגם שלא יהיו שרצים/תוקפנות.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

קודם כל אני רוצה לומר לך דריה כל הכבוד על היוזמה של הת'רד הזה :yelclap:

וגם לי יש שאלה לגבי האיגואנה שלי...

ממתי שקניתי אותה עבר בערך שנה וחצי והיא לא גדלה כ"כ הרבה מאז :nixweiss:

היא בערך באורך של 20 ס"מ כולל זנב

שזה לא ממש הרבה בשביל איגאנה בת שנה וחצי+

בכל אופן רציתי לדעת מה האוכל הממולץ לה

אני מביא לה בעיקר מלפפונים ומין אבקה כזו שצריכה לתת לה ויטמינים ונותן לה הרבה שמש

הבעיה שלי היא שאני עוד מעט מתגייס וההורים שלי לא מוכנים לטפל בה

וכמה שזה מצער אותי אני כנראה אצטרך למסור אותה, אז אם תוכלי גםלהמליץ לי על מקום כזה

תודה מראש

פורסם
  • מחבר

עצוב שצרייך להיפרד מחברים... אצלינו לקוחה קבועה, אישה בת כ-55 עם איגואנה באורך של 120 סנטים בת 3, כל היום פוצי מוצי.

לא כל כך קל לגדל אותן, תתפלא כמה הן רגישות לכל מיני זיהומים וגידולים וחרטאות. לא ידוע לי על מחסה ספציפי לזוחלים בארץ, אבל אתה

יכול להתקשר לכמה מקומות - לספארי, לשאול אם אתה יכול למסור להם אותה, לתנו לחיות לחיות או להציע אותה לאימוץ באתר של מעריב - בקרוב

הם פותחים פורטל אימוץ חדש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים