עבור לתוכן

מישו מכיר מונח פסיכולוגי המתאר אדם הפוגע בעצמו עבור צומי? (חתכים בידייים וכו')

Featured Replies

פורסם

תודה

פורסם

זה לא מזוכיסט?

פורסם

לפי מה שאני הבנתי, מזוכיסט זה אדם אשר יכול לסבול וזה לא מפריע לו

פורסם

אני חושב שמזוכיסט זה מישהו ששואף הנאה (לעיתים מינית) מכאבים פיזיים

ובקשר לשאלה,אין לי מושג...

פורסם

שכחתי את המונח הרפואי, אבל האנשים שעושים את זה לא עושים את זה בשביל צומי, אחרת הם לא היו מסתירים את החתכים בבגדים ארוכים (גם ביום חם). לפי מה שהבנתי, כך הם משחררים כאבים נפשיים שאינם מסוגלים לשאת. הסיבולת הפיזית של האנשים האלו מאד גבוהה לעומת הנפשית אז הם נותנים לכאב הזה להתבטא בצורה מוחשית וכך משחררים אותו. הם למדים אט אט לשלוט בכאב שלהם בצורה כזאת שהחתכים האלו, בשעת משבר, הם המפלט היחיד שלהם, כמו משכך כאבים, כמו תרופת הרגעה או כל דבר אחר המקל.

פורסם

From Babylon 5***

מזוכיסט

(ש"ע) הלוקה במזוכיזם, נוטה להכאיב לעצמו, משתוקק לצער את עצמו, סוטה מין .

פורסם
  • מחבר

מזוכיזם אינו מונח נכון לתאר את התופעה הזו כיוון שמזוכיזם היא קבלת סיפוק/הנאה מינית מכאב, בעוד שהתופעה שאני מתכוון אליה היא בכלל לא קשורה למין.

merymoon - להגיד שאנשים לא עושים את זה בשביל צומי - בגלל שהם מסתירים את זה - זו אבחנה שגויה לחלוטין. אולי הם לא מראים את זה לכולם, אבל מישהו תמיד רואה את זה. אנשים חותכים את עצמם כדי להביא ייצוג מוחשי לתסכולים שלהם, אני חושב שזה קורא הרבה כשיש חוסר הידברות במשפחה וכו'.

וגם אם לא תמיד יש מישהו שרואה את זה - הכוונה התחילתית (גם אם כי בתת-מודע יתכן) היא בעצם -קריאה לעזרה-.

עוד מישהו?

פורסם

נסה לחפש תחת הכותרת self abuse ותמצא כמה דיאגנוזות. בכל אופן, אני חולקת עליך בקשר לצומי. האנשים האלו לא עולים על גורד שחקים וצועקים, הם לא עושים את זה באמצע הרחוב כשכולם רואים ואח"כ הם היו מסתירים את זה.

יש לעומת זאת אנשים ש"מתחזים" למה שניסיתי להסביר קודם ועושים את זה בצורה קולנית, מאד לא דיסקרטית ודוחפים את זה בפרצוף של כולם.

בכל אופן, ב-2 המצבים התופעה נובעת מסבל.

פורסם

לא, אתם טועים. למחלה קוראים ע"ש ברון גרמני שפגע בעצמו בשביל צומי.

פורסם

סינדרום מינכאוזן.

פורסם

סינדרום מינכאוזן זאת לא הדיאגנוזה המדוייקת אבל את סינדרום מינכאוזן מצאו אצל הרבה אחיות/אמהות "רוצחות" שמכוונת תחילה החמירו במצבם של הפציינטים/ילדים שלהן כדי שיקבלו טיפול טוב יותר כי לדעתן הקודם לא הספיק.

אם אתם רוצים ללמוד ברצינות על תופעות אלו ואחרות פנו ל-trapped

פורסם

לפי בבילון:

מזוכיסט

(ש"ע) הלוקה במזוכיזם, נוטה להכאיב לעצמו, משתוקק לצער את עצמו, סוטה מין

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים