עבור לתוכן

איזה פורמט הוא איכות הסאונד הגבוה ביותר?

Featured Replies

פורסם

WAV?

פורסם

אם אתה מתכוון לסוג הקובץ, אז כן, wave יתן לך איכות כמו של CD, לא יותר ולא פחות. יש כווצים Lossless שלו, כלומר שלוקחים פחות מקום אבל נותנים בדיוק אותה איכות. הפופולארי מבינהם הוא הAPE. אם אתה עושה ריפ מCD אל תצפה לקבל איכות יותר גבוהה, מה שכן, לא שמעתי אף פעם ריפ מויניל, שאמור לספק איכות יותר טובה. WAVE מכיל בד"כ רק ערוץ אחד או שניים (מונו או סטריו) אז הוא יכול לתת את האיכות הטובה ביותר, כי הוא לא מכווץ, אבל תמצא אותו רק עם שני ערוצים, ולא בסראונד וכו'. (מבחינה הגיונית לא אמור להיות בעייה לשמור כל ערוץ בWAVE כמו בסטריו, אבל לא יודע על פורמט שנותן את זה)

פורסם
  • מחבר

אהההה

העתקתי אתמול בלילה 5 דיסקים מקוריים למחשב לפורמט WAV ובכמה שירים יצא שבחלק מהשיר הווליום טיפה ירד ועלה..... זה בגלל ההקלטה?

ומישהו מכיר תוכנה שאני יכול להקליט מדיסק לOGG ב500KBPS?

פורסם

דבר ראשון WAV בפורמט הרגיל הוא הכי איכותי כי הוא לא דחוס, אבל כדי להשיג את איכות ההקלטה הכי טובה אתה צריך לדאוג שהוא ישמור בקצב הנכון (יש לו מגוון קצבים), שבשביל CD זה 44KHz, 16 BIT, STEREO , זה הקצב של דיסק שיוצא (44000*16*2 = 1408000 ביט לשניה).

אם אתה רוצה לעשות השוואה קצרה, מדובר פה באיכות של 1375 קילו ביט לשניה, כשמרבית ה MP3 הם בין 128 ל 192 קילו ביט לשניה והכי איכותי זה 320 קילו ביט לשניה.

דיסק רגיל יכול להכיל מקסימום 80 דקות מוסיקה שהם מקבילים ל 700MB של קבצי WAV.

אם אתה רוצה לשמור CD על המחשב באיכות דיסק אבל לא לבזז מקום עם WAV יש הרבה פורמטים טובים היום כמו APE או MPC שהם לא מעבדים את איכות הדיסק (באופן שהאוזן שלך או של מישהו בכלל יכולה להבחין) וטופסים הרבה פחות מקום (בין 200 ל 400 MB), אתה מוזמן לחפש עליהם מידע ב GOOGLE.

אם יש בעיות ווליום בזמן ההקלטה (ואני מניח שאין אותם בדיסק המקורי, למרות שלך תדע, אם העתקת משהו לא מקורי יכול להיות בעיות כאלה, לא נפרט על זה פה, DRC..) אז הייתי מוודא שהקבל מחובר טוב ושההגדות MIXER לגבי ה LINE IN הם לא גבוההים מדי ולא נמוכים (על ידי ניסוי וטעיה), כמובן שהכי טוב לחבר LINE OUT של CD ל LINE IN של מחשב ולא לחבר את החיבור אוזניות ל MICROPHONE IN של המחשב...

פורסם

באיזה תוכנה השתמשת להקלטה?

כמו כן, בחלק מכונני ה-CD וכרטיסי הקול יש חיבור CD DIGITAL, שמאפשר לך להקליט באיכות הכי גבוהה שניתן למשוך נתונים מכוננן ה-CD, וקצת יותר מהר אפילו.

פורסם
  • מחבר

טוב העתקתי עם JETAUDIO את כל השירים שרציתי באיכות OGG 500

איכות ממש ממש טובה

פורסם

כן, אבל נראה קצת דבילי.. אם כבר עדיף לך בכאלה BITRATES ללכת על APE או MPC לא נראה לי שהוכח ש OGG ב BITRATE כאלה גבוהים ממש יותר טוב מ OGG של 256 או בכלל אם כבר שוב תלך על ה CODECS שאמרתי לך...

ונכון שכחתי לגמרי את האפשרות לעשות DIGITAL RECORDING ע"י תוכנות כמו CDEX וכו'... זה הרבה יותר טוב ואז אין בכלל את הבעיות שאני אמרתי וזה תלוי רק באיכות הדיסק (וקצת באיכות הכונן גם כן)...

פורסם
  • מחבר

אני השתמשתי בCDEX להעביר בWAV

העברתי בWAV בשביל לשמוע במחשב

ובOGG בשביל לשמוע בH340 שלי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים