עבור לתוכן

בעיה גרפית עם כרטיס מסך, אולי זיכרון פגום - צריך עזרה

Featured Replies

פורסם

הבעיה שיש לי קצת מסובכת (אולי זה 2 בעיות נפרדות) ונמשכת כבר זמן רב.

נתחיל במפרט:

AMD 64 3000+

Radeon 9800 PRO 128mb 256bit

Geil DDR400 512mb

לוח אם:

קניתי את המחשב שיש לי עכשיו לפני כמה חודשים, הכל עובד אחלה ונראה מעולה.

אחד המשחקים הראשונים ששיחקתי על המחשב החדש הוא Far Cry, משחק עם גרפיקה מדהימה. לאחר משהו כמו שעת משחק (לפעמים אפילו 4) הייתי מתחיל לקבל עיוותים גרפים שיכולים להיגרם משני דברים:

1) זיכרון פגום (זיכרון של כרטיס מסך או RAM)

2) התחממות הגרטיס מסך

הנחתי שזה מספר 2 ודאגתי למאוור 80 שמקרר לי את הכרטיס מסך.

מאז ועד ללא מזמן לא נתקלתי בתופעה עד כמה זכור לי, אז הנחתי שהכל נפתר.

לא מזמן התחלתי עוד 2 משחקים, בשניהם פתאום התחילה לי בעיה חדשה שלא הייתה לי.

יש סיכוי שהכל התחיל אחרי דרייברים חדשים (4.9, היה לי קודם 4.8) אבל חזרה לישנים לא שינתה וזה גם קרה לפחות שבועיים אחרי המעבר.

לאחר זמן מה של משחק (יכול להיות 2 דקות ויכול להיות שאני לא יקבל את זה אפילו אם המשחק דולק 12 שעות רצוף, מניסיון) המשחק "קופא" אחרי משהו כמו 10 שניות כל הגרפיקה נהרסת ואני מקבל הודעה מהVPU Recover (חלק מהדרייבר של ATI) שהכטיס מסך שלי נתקע, הדרביר הצליח לאתחל את הכרטיס מתקיעה אבל לא סופית ואני צריך לאתחל מחדש את המחשב. (המחשב עובר לSoftware Rendering).

ניסיתי לעדכן לדרייברים החדשים של ATI. (4.10)

בו זמנית התחילה לחזור אלי התופעה הישנה, בצורה מאוד מאוד נדירה (שכבר לא ראיתי יותר משבוע) ורק במשחק אחד, שהוא קאונטר סטרייק החדש, שמבוסס על המנוע החדש של HL2.

התחלתי לחשוב שאולי יש לי חלק קטן מהזיכרון של הכרטיס מסך שהוא פגום, במקרה שלחק הזה נטענות טקסטורות אז הם מופיעות מוזר, במקרה אחר אז המשחק נתקע.

יש לי עוד ביטוח על הכרטיס, אבל זה אומר שאני צריך לשלוח את הכרטיס לאיזה שבוע עד שיבדקו לי אותו והכל.

אם אני יעשה את זה אז רק שאני מתגייס עוד פחות מחצי שנה.

האם למישה פה יש רעיון? תופעה דומה?

פורסם

גם לי יש בעייה דומה אבל הגורם יכול להיות אצלך שונה משלי,

יכולים להיות מספר גורמים:

1. ספק כוח לא יציב\ תנסה להוריד מאוורים והתקנים לא דרושים

2. תנסה להוציא את כול הכרטיסים שאתה לא חייב אותם כמו כרטיס קול וכו

3. תפתח את המארז ותפעיל עליו מאורר

4. תבדוק אם יש קבלים מנופחים\ חומר צהוב שיוצא מהם במיוחד בסביבה של המעבד והכרטיס מסך (מה שיש לי  :-\)

כמו אצלי הבעייה באה והלכה כאילו לא היתה וברגעים הכי דפוקים זה היה תוקע את המחשב עד שמצאתי משחק מסויים שהוא נתקע עליו תמיד אחרי כמה דקות.. תחפש את המשחק הזה שהמחשב נתקע עליו הכי מהר ותפעיל אותו אחרי שמחשב נתקע תכבה לחצי שעה בערך ותדליק עוד הפעם ותבדוק תוך כמה זמן הוא נתקע.. זה יתן לך תזמון תוך כמה זמן הבעייה מופיעה גם שאתה מכבה את המחשב וזה נחוץ בגלל שאחרי זה תעשה את הבדיקות של הורדת רכיבים, אורר וכ'ו

בכול מקרה אם יש אחריות בחנות מומלץ לגשת ולהשתמש בה חבל להתחיל בבדיקות בכלל שלא תהרוס משהו תוך כדי הבדיקות..

הערה קטנה.. אם מצאת משחק מסויים שהמחשב נתקע עליו מהר אבל לפעמים הוא יכול להתקע אחרי כמה שעות  תנסה להפעיל winamp ברקע ולבדוק תוך כמה זמן הוא נתקע (אצלי זה "עזר" לקפאון שלו)

פורסם
  • מחבר

אני ינסה את הדברים האלה, אבל הנה מה שאני כן יודע:

1) אומנם יש לי ספק כוח ג'נרי, אבל הוא מחזיק מעולה, אני בספק רב אם הבעיה בו

2) אני ינסה את זה בשלב יותר מאוחר

3) מבחינת קירור אני מסודר.

המעבד לא עולה מעל ל50, וזה שאני מריץ משחקים חזקים, אחרת זה על 40+-

הוספתי מספר מאוורים למארז (כולל אחד ישר על הכרטיס מסך).

4) כבלים הכל תיקני... הם אפילו מודבקים לצדדים בשביל זרימת אוויר יותר טובה (יחסית, עדיין יש שם בלאגן).

עכשיו גיליתי (אחרי חיפוש נרחב) שיש בעיה עם הRadeon 9600-9800 עם הפונקציה AGP WRITE/READ (לא Fast Write הבעייתי) שגורמת לקריסת הכרטיס.

אני ינסה לשחק עם האפשרויות האלה ולראות מה קורה.

זה גם אומר שיש סיכוי טוב ששתי הבעיות לא קשורות, והראשונה כן נגרמת מחימום הזיכרון של הכרטיס...

לא היה לי אותה הרבה זמן ושאני חושב על זה היה לי אותה בתקופה של שרב...

אני ימשיך לחקור

בקשר לאחריות

קניתי את המחשב מ www.comp-il.co.il

יש להם שירות טוב ומחירים פצצה, בעיה יחידה שהם בנתניה.

כמובן, שירות ובדיקה רק במעבדות החברה.

זה אומר שאם אני מביא את המחשב (או אפילו רק את הכרטיס מסך) אליהם אז אני בלי למחשב ללפחות שבוע, אני מעדיף להימנע, מכיוון שהאחריות לעוד זמן רב יחסית ואף אחת מהבעיות לא קריטית...

וכמו שאמרתי, יש 2 משחקים שגורמים לקריסות

בשניהם זה יכול לקרות אחרי 5 דקות של משחק אבל לא לקרות אחרי 8 שעות שהמשחק פתוח...

גם אני חושב (אבל לא בטוח, קשה לבדוק דבר כזה) שאם הכרטיס לא קורס בחצי שעה-שעה ראשונה של משחק, אז הוא לא יקרוס בכלל...

אן שהוא קורס יחסית בהתחלה, או שבכלל לא...

פורסם

תאמין לי שעברתי את כולללל זה.. שינוי הגדרות בביוס ומה לא.. וזה היה סתם בזבוז זמן, תבין כמה דברים המחשב צריך לפעול מעולה בלי להוריד מהביצועים שלו

אתה יכול גם לבחור בביוס "הגדרות במקרה של בעייה" (שכחתי איך כותבים את זה באנגלית) ואז אתה תראה שהוא בטח יקרוס אבל זה יקח לו יותר זמן

המחשב צריך לעבוד עם כול הטכנולוגיות שיש בו אם ההיתה רוצה מחשב עם פחות אפשרויות ההית קונה פניטיום 2

במילים אחרות "תרתיח" אותו בכול בדיקה תעשה את הבדיקה עם ה winamp שאמרתי לך יש לי הרגשה חזקה שיש לך את אותה בעייה כמו שיש לי ואז צריך להחליף לוח לפני שהאחריות תגמר

ועוד משהו מתי שאמרתי תבדוק את הקבלים לא התכוונתי כבלים-לחיבור סידי או הר דיסק התכוונתי קבלים

רכיבים שנמצאים על הלוח:

http://www.geocities.com/electronics20002001/sym_cape.jpg

למלע יש איקס כזה תראה אם יש עליו חומר צהוב או שהקבל מנופח...

בכול מקרה תעבור על מה שצעתי לך..

ואל תחשוב שאם אתה משחק חצי שעה אז המחשב בסדר.. אתה צריך למצוא את הנקודה שהמחשב קורס בה מהר אם תמצא אותה העבודה שלך תהיה יותר קלה ולא יהיה מצב שאתה מחבר הכול והמחשב שוב נתקע אחרי יומיים  :s07: :s07:

פורסם

:jump:  :xyxthumbs:  :yelclap:

תודה אחי !

הורדת לי אבן מהלב !

הרגע נכנסתי לאתר ומהדף הראשי ראיתי את הכותרת של הדיון הזה וקיוותי מאוד שזה אכן הבעיה הזאת ... ולמה ?

כי יש לי את אותה הבעיה בדיוק! וכבר התחילו לרוץ לי מחשבות שאיך אני יחזיר עכשיו את הכרטיס הזה ל KSP  :kopfpatsch: ... ואיזה בלאגנים יהיה לי עכשיו

הקטע שזה קרה בדיוק אחרי שהתקנתי מאוורר חדש על ההיט סינק של הכרטיס מסך ...התופעה נהיתה פתאום יותר חמורה מה שהגיביר את החשש שדפקתי בעצמי את הכרטיס למרות שתכלס

לא היה הגיוני בכלל שיהרס משהו  :screwy: אבל הצרוף מקרים היה מאוד מוזר

בקיצור זה קורה במשחקים מסויימים ולא בכולם עם אותם סימפטומים בדיוק... המחשב אגב יכול לעבוד כמה ימיים בלי בעיות עד שמפעילים איזה משחק בעייתי

בכל אופן כניראה שזה אכן בעיית תוכנה ואני מקווה מאוד שהיה תיפטר בהקדם

לפחות עכשיו אני יודע שהכרטיס שלי מבחינה פיזית לא דפוק  :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אני שמח שעזרתי לך

תעשה חיפוש על vpu recover error בגוגל, זה יתן לך פיתרונות אפשריים.

ובקשר לביצועים: מדובר על הגדרות שגם ככה נחשבות לבעתיות ברוב המחשב, כמו Fast Write שגורם להרבה בעיות... בכל מקרה זה שווה ניסיון וכנראה שהבאג הוא בדרייבר של ATI.

וכבלים... אני יודע מה זה :)

בעייתי שיש 2 מילים שכותבים אותו דבר, אני יעבור עליהם מחר.

כמו שאמרתי, זה הבעיה, אין נקודה שהמחשב קורס, זה רנדומלי... תאמין לי שחיפשתי.

אני עכשיו (שאני יודע שיש באג בדרייברים) חושב שפשוט יש לי 2 בעיות נפרדות, שכבר כמעט טיפלתי באחת מהם, שזה החימום של הכרטיס...

כדי להמשיך לבדוק אני רוצה לבקש טובה מהאנשים הנחמדים פה, אני צריך תוכנה כמו Prime95 שעושה Stress Test אבל לא למעבד ולזיכרון של המחשב, אלא לכרטיס מסך ולזיכרון שלו.

נגיד כמו Sandra אבל יותר רציני...

זה יעזור לי לבדוק בצורה רצינית האם זה חימום או מה!

בכל מקרה לבחור עם אותה בעיה של VPU Recover Error, אני מציע לך לבדוק את הלינקים הבאים:

http://forums.viaarena.com/messageview.cfm?catid=31&threadid=60593&enterthread=y

http://forums.viaarena.com/messageview.cfm?catid=31&threadid=53188&enterthread=y

• 1 שנה מאוחר יותר...
פורסם

הייתה לי את אותה בעיה - לא עזר כלום- המחשב היה נתקע במהלך משחק פתאום וזהו

לא הייתי מקבל הודעת VPU כלום, פשוט תקוע לחלוטין עם קול תקוע

היום ניקיתי את כל המחשב , פירקתי ושימנתי את כל המאווררים, החלפתי משחות טרמיות במאוורר של המעבד+כ.מסך- ניקיתי את המאווררים

ירדו הטמפ' ב 6-8 מעלות אבל עדיין היה נתקע

ניסיתי עידכוני דרייברים - עברתי על כל מה שאפשר - בסוף מה שעזר היה ב catalyst ב AGP READ + write היה לשים את זה ב OFF.

תודה

פורסם

אז זה אומר שיש בעיה בכרטיס מסך ?

פורסם

לחבר שלי הייתה אותה בעייה ב GF TI 4200 באמצע משחק ( היה איזה שלוש ארבע כאלה ) המחשב היה נתקע (בלי הודעה ) , חשבתי שזה בגלל חום הייתי שם על זה מאוורר אבל רנדומלי זה היה נתקע , לקחתי שקית עם קוביות קרח והייתי שם על הכרטיס אז זה נתן לנו עוד קצת זמן לשחק ( אוליי דמיון ) , אח"כ חשבתי שהHD מתחמם וגם עליו שמתי קרח, וזה עזר לתקופה מסויימת .

פורסם

קרח ? אתה דפוק ?

פורסם

כשרוצים לשחק רשת ואין ברירה אז עושים הכל , שמתי את הקרח בשקית ועטפתי במשהו שלא יקצר . שמתי את זה לא על הGPU אלא מאחוריו

פורסם

1. לעיתים כשיש לחות באויר, ישנו עיבוי על השקית, ובכך נוצרת סכנה שהרכיב החשמלי יירטב - יקצ - וישרף.

2. ישנם רכיבים מכאניים (בעיקר מתוצרת זולה) שרגישים לשינוי בטמפרטורת מינימום בעת עבודה (כמו דיסקים קשיחים שמקוררים ע"י קרח יבש וכדומה).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים