עבור לתוכן

סוף עידן "גאוני המחשב"?

Featured Replies

פורסם

אני לא מסכים. מי שמתעניין איך דברים עובדים יכול ללמוד תכנות נמוך (מערכות הפעלה, דריוורים, מהדרים, ספריות בסיסיות), ויש עדיין ילדים (נערים) שעושים את זה (מתוך עניין).

פורסם

אני לא מסכים. מי שמתעניין איך דברים עובדים יכול ללמוד תכנות נמוך (מערכות הפעלה, דריוורים, מהדרים, ספריות בסיסיות), ויש עדיין ילדים (נערים) שעושים את זה (מתוך עניין).

זהו שלפני חמש עשרה שנה היית חייב להתעסק עם זה, כי בלי לדעת את השטויות האלה לא יכולת להשתמש במחשב...

פורסם

היי, קראתי את הכל ולפי דעתי ניראה באמת שבזמן הלא רחוק האנשים לא יתיכסו כלל למחשב כמוכונה מסויימת אלה כדבר ברור מאליו שעושה בישבילך את כל העבודה כדי שאתה לא תיתאמץ כלל..

אבל עם זאת ראיתי אנשים שלא אוהבים את הרעיון, אל תישכחו שרק כך אפשר להיתקדם.. לא כל בן אדם שירצה לעשות עבודה מסויימת במחשב שלו ירצה להריץ בישבילה קודים ולקמפל וכו" הוא ירצה את הדבר מיידית ובדרך הקלה ביותר ולמעשה כך האדם נישאר בלי ידע על מה שקורה במחשב שלו בשעת עבודה, אבל עושה את העבודה שהיה צריך, לעומט זאת אין לדעת מה יקרה במדוייק בעתיד, למשל בעתיד מתכננים ליגרום למחשב "לציית" לפי פקודות קוליות שלך (כמובן שזה עדיין בפיתוח ולא ניראה זאת בזמן הקרוב) עכשיו יכול להיות שזה יהיה מופנה יותר בחוזקה כלפי מתכנתים, הם פשות ישתמשו בזה "כקומפיילר" שיבין אותך ושעושה את פקודותיך ביזכות הקול שלך וזה יהיה כלי מאד חזק עבורם..

אבל השפות ישתנו כך שכל המתכנתים של היום יצתרכו להשלים הרבה חומר.

בקשר לכמה אנשים שחושבים שאין עוד ילדים שלומדים תיכנות בישביל הכיף אז אני הדוגמה החייה והנושמת לנושא הזה! :hi:

אני בן 17 ואני לומד כבר תיכנות כימעט שנה לגמריי בישביל הכיף (המקצוע העתידי שלי מופנה ביכלל כלפי הרפואה, רפואת שיניים, מנתח וכו") וזה ביגלל שאני מאד חובב מחשבים וחומרה ביכלל אבל בבית הספר פשות אין דבר שקשור לכך (יש את סל רובוטיקה אבל זהו צחוק אחד גדול..המורה עצמו אומר אסמבלר בימקום אסמבלי)

לכן החלטתי שבזמני הפנוי אני ילמד תיכנות, גם כדי להבין את הפלא הזה שניקרה "מחשב", שאני מכנה אותו "ערמת אבנים גדולה" שעושה מיליוני פקודות בשנייה וכך היא "ניראה" חכמה ומתוחכמת ( ;D)

ולמען האמת, אני נהנה מכל רגע (יש מרגש של ניאו שנימצא בתוך המטריקס :) )

*איך אתם חושבים שהמחשב יראה בעתיד, והדרך שבה ישתמשו בו?

-העלתה נושא נחמד ביותר x0d.

נ.ב

עכשיו הגיע אלי ספר שנועד ללימוד השפה C++ שמו של הספר הוא: ערכת לימוד C++ - למד C++ מהתחלה תוך כדי פיתוח פרויקט. - מדריך למתחילים - אפילו אינם בעלי רקע בתכנות.

רציתי לישאול אתכם אם מישהו מכיר את הספר והאם כדי ויעזור לי ליקרוא אותו?

אם זה עוזר למישהו להיזכר אז בכריכה של הספר יש תמונה של שרשרת גדולה והכריכה רובה בצבע אדום (יש גם דיסקט מצורף) ולמעטה כתוב "ג'סי ליברטי" הוצאת פוקוס מחשבים.

אני ממליץ לכל אחד (בגילים המוקדמים שעוד יש הרבה זמן פנוי) לילמוד איזו שהיא שפת תיכנות (אני ממליץ להתחיל עם C++) כדי שתוחלו "להיכנס" לעולם הבילתי ניראה של המחשבים! 8)

*ואולי בעתיד אתם תיהיו אלו שיתכנתו את התוכנה שמתקשרת עם המחשב ביזכות פקודות קוליות ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים