עבור לתוכן

סוף עידן "גאוני המחשב"?

Featured Replies

פורסם

כמובן ש"גאון מחשב" זה מושג נלעג גם בעיני, אבל בואו נחשוב על זה רגע.

פעם, בשנות ה80 המאוחרות, שנות ה90 המוקדמות, לילדים היו יחסים אחרים עם מחשבים.

למעשה, לא היה הרבה לעשות עם מחשב, ואם היה - היית צריך להתאמץ בשביל זה (היה הרבה יותר קשה להשיג משחקים אז מאשר היום).

לא הייתה סביבה גרפית ידידותית (יותר או פחות), היית צריך ללמוד את הפקודות shell (נו, דוס).

מי שבילה את רוב זמנו מול המחשב עשה את זה כי הוא אהב את המחשב עצמו, לא את האפליקציות.

כיום, בעידן האינטרנט, יש כלכך הרבה דברים לעשות עם מחשבים, רובם מעניינים עשרות מונים מאשר תכנות, לפחות לילד הצעיר.

פעם, יותר ויותר ילדים היו מתכנתים בגיל צעיר, מסוקרנים על ידי המחשב. התכנות היה פשוט, הלמידה קלה.

למעשה, התכנות היה הדבר הכי כיף שאפשר לעשות עם המחשב. פשוט, טריוויאלי, ומספק.

כיום, הועמסו כלכך הרבה שכבות על המכונה הזו, שבשביל להגיע לcore, לבסיס, לlow level ואיתו להארה של "איך לכל הרוחות זה עובד",

צריך לעבור דרך שטויות רבות מספור. ראיתם ילד מתכנת לאחרונה בBASIC? לא, לא וויז'ואל. ואסמבלי? אני לא מדבר על השטויות בבית ספר, אלא מישהו

שעושה את זה בשביל הכיף.

עם הWindows, עם האינטרנט, עם הVisual Basic והDot NET, הכל נהיה מזוהם כלכך, מסובך כלכך.

כלכך הרבה שכבות עד המכונה.

כבר אין את הגישה הבלתי אמצעית אל הליבה, דרך ממשקים לא ידידותיים.

אי התקווה היחידי שנותר הוא Linux, וגם זה לא ממש פתרון - הפיתוי של Windows צבעוני ומשעשע פשוט גדול מדי, ובמילא עולם הLinux בעצמו הולך

לכיוון הגרפי. אבל לפחות זה איזשהו מעוז אחרון, לפחות בשנים הקרובות.

אין לי ספק בכלל שתופעת "גאוני המחשב" חלפה לבלי שוב. זה היה עידן, והוא הסתיים.

פורסם

המטרה של המחשב היא להפוך את החיים שלנו ליותר קלים

דווקא כל השכבות הגרפיות הופכות את הכל ליותר קל

בסופו של דבר דמיד יהיה את האדם שישב ויכתוב בשפת מכונה

נכון שאין היום הרבה כאלה אבל בכל זאת תמיד יהיה צורך ביידע הזה

פורסם

אין מה לעשות..העולם מתקדם.

שכבות שכבות...אבל ה dot net זאת פלטפורמה מעולה.!!! (כמפתח בC#)

פורסם
  • מחבר

כמובן. פשוט המחשב נהפך למכונה ככל מכונה אחרת.

אנשים יהיו מצויינים בשימוש באפליקציות, אבל לא יתוודעו לlow level.

פורסם

OFF TOPIC:

dot net sucks!

עוד מוצר שמיקרוסופט מכריחים את העולם להשתמש בו, ממש כמו ווינדוס

בטח עוד כמה שנים כשהם יגלו שהמחירות של dot net בקנטים הם יחליטו שאין יותר תמיכה בEXE של VB6 או VC6 והם פשוט לא יפעלו יותר ואז הם יכריחו אנשים לעבור ל- dot net. התסריט הזה פשוט חוזר על עצמו כל כמה שנים...

מתי תבינו... Delpi ודומותיה הן העתיד. Linux הוא העתיד - מערכת שבה אין מישהו מלמעלה שיכול להחליט מה שהוא רוצה.

ולדיון: הכל תלוי איך אתה מגדיר גאון מחשב. זה נכון שכיום תמצא הרבה יותר ערסים שואלים "הלו מותק מה ה-ICQ שלך?" מאשר ששמעת פעם "הלו מותק מה החדר בIRC שלך??" ;D, זה מכייון שסביבת העבודה מושכת יותר וקלה יותר לתפעול. בקטע של השכבות אני מסכים איתך, זה לא כמו פעם שהיה אפשר לתכנת בקלות ישר למעבד - היום הקומפיילרים פשוט לא מאפשרים את זה.

זה רע, זה טוב, אבל זוהי דרכו של עולם ואין מה לעשות עד שכולנו נעבוד כבר ללינוקס :)

פורסם

רבותי, הערנב מכה שנית...

מה שנראה כהודעה תמימה הוא למעשה מלל אשר שתול בו מסר סמוי, הנועד להכיר בערנב כגדול גאוני המחשבים אי פעם.

אז הנה, אתה "גאון של פעם", הר ערנב. בימינו, כשהשכנים שלך יקראו לך האנאלייזר כי עשית copy&paste (מקרה רציני שאני מעורב בו, lol), רק הגאונות הנדירה שלך תצילנו מכאוס מוחלט.

הייל הערנב!

worship.gif

פורסם

לא השתנה כלום

עדיין יש המונים שהמחשב בכלל לא מעניין אותם והם לא מבינים בזה כלום

הם יודעים לגלוש ולהשתמש באופיס אבל בנקודה הזו הם עוצרים.

פורסם

גם פעם היה אוכל יותר טוב בסופקמרקט

פעם היו חיילים עם נשמה

פעם פעם הריח שלי בבית שחי היה שונה

עשית מאשנים מסכנים, כולה תכנות במחשב, זה תחום שולי בחיים

פורסם

בגלל זה מי שלומד אלקטרוניקה תמיד ילמד גם קצת אסמבלר. שפה מייגעת אבל פונה ישירות למעבד.

פורסם

תתפלא אבל רוב מוחלט של מערכות זמן אמת עושות שימוש באסמבלר. כי אין מה לעשות - זה הכי מהיר והכי יעיל (במיוחד אם תופרים את הקוד לארכיטקטורה של פלטפורמה ספציפית)

חוץ מזה, "גאוני מחשב" זה לא מושג שנעלם, אלא פשוט הוא הרבה יותר מגוון היום:

פעם "גאון מחשב" היה אחד שגם יודע לתכנת, גם מבין בחומרה, גם משתמש ב-BBS-ים (ומאוחר יותר באינטרנט שהיה בחיתוליו)

היום יש הרבה סוגים של "גאוני מחשב", כל אחד בתחום אחר - פשוט כי אי אפשר כבר לדעת הכל. דרך אגב היום קוראים לאנשים כאלה "גורו" - "גורו חומרה", "גורו לינוקס", "גורו C++" וכו'...

פורסם
  • מחבר

תתפלא אבל רוב מוחלט של מערכות זמן אמת עושות שימוש באסמבלר. כי אין מה לעשות - זה הכי מהיר והכי יעיל (במיוחד אם תופרים את הקוד לארכיטקטורה של פלטפורמה ספציפית)

דווקא לא, רוב מה שאני מכיר בתחום הrealtime כתוב רובו בC (למעט דברים ספציפיים כמו interrupt handlers וכו').

אין כיום שום הצדקה לכתוב כמויות גדולות של קוד באסמבלר, רק דברים מאוד מסויימים.

הקומפיילרים כיום יודעים מה הם עושים לא רע בכלל.

ובקשר ליתר - הנקודה שלך נכונה. העניין הוא ש"גורו C++" עדיין לא יודע בהכרח מה קורה במחשב שלו, בניגוד לימים עברו.

פורסם

חוץ מזה, "גאוני מחשב" זה לא מושג שנעלם, אלא פשוט הוא הרבה יותר מגוון היום:

פעם "גאון מחשב" היה אחד שגם יודע לתכנת, גם מבין בחומרה, גם משתמש ב-BBS-ים (ומאוחר יותר באינטרנט שהיה בחיתוליו)

היום יש הרבה סוגים של "גאוני מחשב", כל אחד בתחום אחר - פשוט כי אי אפשר כבר לדעת הכל. דרך אגב היום קוראים לאנשים כאלה "גורו" - "גורו חומרה", "גורו לינוקס", "גורו C++" וכו'...

לא לשכוח

spam guru

;D

פורסם

ובקשר ליתר - הנקודה שלך נכונה. העניין הוא ש"גורו C++" עדיין לא יודע בהכרח מה קורה במחשב שלו, בניגוד לימים עברו.

אם האדם באמת גורו ++C, הוא אמור לדעת טוב מאוד מה קורה במחשב שלו, בגלל זה אין הרבה מתכנתי ++C טובים, לא כולם מבינים וזוכרים את כל

הסעיפים הקטנים של הסטנרט שמכתיב איזה קוד הקומפיילר אמור ליצור, ולכן כמעט אף אחד לא מסתכל על ה- dissassembler של האובייקטים שנוצרו...

פורסם

גם אני חושב שאתה צודק...

אבל זה לא בגלל שיש כלכך הרבה אנשים, זה בגלל שהיום לא צריך ללמוד שום דבר, הכל פשוט כלכך...

תסתכל על זה ככה, וינדוס 95 מול וינדוס XP, אני זוכר כשרק קניתי את הפנטיום 166 שלי והיה עליו 95, שנה לקח לי להתקין את הכרטיס מסך, ATI rage 2MB...

אבל ככה למדתי איך להתקין דרייברים ולהתעסק עם המערכת הפעלה... היום לא צריך לעשות כלום הוינדוס מתקין הכל לבד, וגם לינוקס אותו דבר...

זוכרים את החיים לפני נורטון קומדנר ? היה קשה אבל למדנו פקודות של דוס...

הרבה פעמים הייתי משחק עם הקבצים של ה-autoexec וה-config בדוס... אחרי קצת זמן למדתי איך לטעון דרייברים בדוס...

אבל מה ? היום אתה לא צריך להגדיר כלום, הכל נעשה אוטומטי, אז אין לך מה לנסות לתקן... ואז כשיש בעיה אתה לא יודע לפתור אותה כי אם לא ניסיתי להתקין למה שתנסה לתקן ?

אז כן, דור גאוני המחשב הלך לו לאיבוד בגלל שהמערכת נהייתה פשוטה יותר, אבל זה לא דבר רע, זה רק יוצר לך עכשיו מקום עבודה חדש בתור תומך טכני כי אתה ניסית לתקן ואתה ניסית להבין בעיות...

פורסם

זה מזכיר לי גם OC... פעם היה צריך להתעסק עם FSB בלוח אם, מכפלה בלוח אם, מתחים בלוח אם ועוד מלא דברים. היום כל בוק יכול להכנס ל BIOS ולעשות OC, הוא חושב שהוא גאון גדול...

בסוף, לדעתי, הנסיון קובע

יניב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים