עבור לתוכן

משלמים מכס/מע"מ על חומרה שמביאים מארה"ב?

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לקנות משיקאגו MX1000 ב65 דולר

אני צריך לשלם על זה מע"מ או מכס??

פורסם

על עכבר אתה לא אמור לשלם מכס, אבל מע"מ (17%) כן.

פורסם
  • מחבר

בעע איזה ביאוס עם המדינה הזאת

ד"א עם זיכרונות זה אותו דבר?

פורסם

מע"מ (17%) אתה משלם על כל מה שאתה מזמין מחול ועולה יותר מ-50 דולר כולל עלות המשלוח.

מכס ומס קניה (בנוסף למעמ) משלמים על כל מיני דברים שמביאים. על חומרה (חוץ מרמקולים) משלמים רק מע"מ.

פורסם

שילמתי 165 שקל לא יודע מעמ או מס... אבל היה כתוב לי אצלם "חלקי מחשב"

על הזמנה של משהו כמו 200$ מארה"ב כולל משלוח של כל מיני מוצרי מודינג ושטויות

למרות שאמרתי לאנשים שם לכתוב שם שערך החבילה 10$ וככה הם עשו

פורסם

המכס לא טיפש, הוא יודע טוב טוב כמה כל רכיב במחשב עולה.

ה-165 שקל ששלמת זה בדיוק 17% מע"מ על ה-200$.

תדע לך שלכתוב על חבילה מחיר לא נכון היא עבירה פלילית, המכס היה יכול לסרב לשחרר לך את החבילה ולהחזיר אותה.

כשקונים הרבה מוצרי מודינג קטנים קשה למכס להעריך מה ערך החבילה ולכן זה עובר בשתיקה, אבל כשאתה מזמין חומרה הם יודעים יופי כמה זה שווה.

פורסם

יש משהוא אחד שעדיין לא הבנתי:

(משלוח+מחיר מוצר)1.17x = תשלום אמיתי או [(מחיר מוצר) 1.17x + משלוח] = מחיר אמיתי ?

פורסם

חוקית יש מע"מ על המשלוח, כלומר (משלוח+מחיר מוצר)1.17x = תשלום אמיתי

יש מקומות שלא רושמים את מחיר המשלוח על הקבלה ובמקרה זה המכס לוקח מע"מ רק על המוצר ומקבלים [(מחיר מוצר) 1.17x + משלוח] = מחיר אמיתי

מבחינת החוק יש מע"מ על המשלוח.

פורסם

קודם כל תודה על ההסבר :)

אז כעיקרון שווה לי לבקש מהחברה לא לרשום את המשלוח על הקבלה?

אתה חושב שאם אני יבקש מחברה מחו"ל לא לרשום את המשלוח על הקבלה הם יסכימו?

כעיקרון זה קריטי בגלל שמשלוח לפעמים יכול להגיע בקלות ל 100$ בגלל המשקל של החבילה...

פורסם

חיחי ואתה יודע מה הכי פדיחה בכל הסיפור...

אולי הם כתבו בקבלה שהולכת למכס שזה עולה 10$

אבל בקבלה האמיתית עם הפירוט של הכל שהייתה בתוך החבילה... היה כתוב את המחיר האמיתי... וגם היה כתוב את הבקשה שלי לכתוב ערך מזוייף של  10$ כהערה שכתבתי לפני ששילמתי זה ה Comment שהשארתי וגם כמה הערות שכתבתי על כך שהמכס אצלנו בארץ גנבים :P... ומישהו פתח את החבילה וארז אותה מחדש... אז כמובן קראו את הקבלה והערה שלי... מעניין מי  ::)... בטח המכס :-[... אני דיי מצטער שהזמתי עוד חבילה של 200$ לפני שקיבלתי את הריאשונה... הייתי יודע לא להוסיף הערות בכלל :-X...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים