עבור לתוכן

אחריות מוצר CREATIVE שנקנה בחו"ל

Featured Replies

פורסם

בתגובה לכל האנשים שמתכננים או שאלו לגבי, מה אם

אני אקנה את ה ZEN TOUCH בחו"ל (ארה"ב או הונקונג וכו...), האם היבואן ייתן לי אחריות על המכשיר, או יטפל בו בתשלום אם משהו יקרה. ?

אז ככה , תגובת היבואן (אסטרוניקס) הייתה : "לא, בשום פנים לא יטופל מכשיר שלא נקנה דרכי, גם לא בתשלום".

להלן תגובת CREATIVE (שאם יורשה לי לציין היו אדיבים מעל ומעבר למצופה)

הדגשתי את הדברים החשובים:

Thank you for reaching us at Creative Technical Support; we appreciate

the opportunity to assist you.

As regards to your enquiry, I am sorry to inform you that the limited

warranty is ONLY applicable in the country or territory where the

product was purchased from an authorized Creative retailer and excludes

any product that has not been purchased as new or is obtained as a

result of the purchase of a non-Creative product.

The warranty terms and conditions will commence from the date of

original purchase. If the product is purchased from a dealer and it is

still within warranty, it is the responsibility of the dealer to replace

the product.

In your case, if you are sending the product to another channel but was

not purchased from them but through another dealer, they reserve the

right not to take in your product. Moreover, if the warranty expires,

there will be a service charge incurred.

Do email back on the status concerning the issue, so that I can assist

you further.

Thank you for your interest in Creative product.

Best Regards

Wendy Chan

Technical Support

Creative Labs Asia

ולכן לכל מי שחשב שהיבואן חייב לתקן את המכשיר או חייב לתת לו שרות, אז הוא טעה.

עפ"י המכתב "ליבואן נשמרת הזכות המלאה לסרב למתן אחריות או שרות למוצר שלא נקנה דרכו" !.

** לפי דעתי נתונים אלו תופסים לגבי כל הנגנים מהחברות השונות.

פורסם

אני אישית לא הייתי קונה מיבואן כזה ובכלל מהיצרן Creative, הם צריכים לקחת אחריות למוצרים שהם מייצרים.

לרוב היצרנים (לא היבואנים) יש אפשרות באתר שלהם להכניס את הסיריאל של המוצר ולקבל אחריות בינלאומית בלי שום קשר ליבואן.

אח"כ היבואנים נותנים או לא נותנים שירות (אבל אחריות יש).

ומהכתוב אני מבין ש- Creative כן מנסים לעזור, הם אולי כתבו שנושא האחריות נתונה למי שקנית ממנו אבל אני מאמין (שוב לפי הכתוב) שאפשר ללחוץ עליהם לכבד את האחריות.

"Do email back on the status concerning the issue, so that I can assist

you further."

אתה יכול לעלות את מקור ההודעה (הנוסח שאתה שלחת להם)?

פורסם

לגבי אחריות של יבואנים נוספים, אני ממליץ בחום לקרוא את הפוסט הבא שפורסם באתר של ARCADIA (היבואן הרישמי של IRIVER)

http://www.arcadia.co.il/wizforums/display_topic_threads.asp?ForumID=7&TopicID=332&PagePosition=2

תתעלמו מההתחלה, היא לא נכונה, אבל ההמשך מעניין (אם כי יש קצת פרסום עצמי שלהם)

נראה לי בגדול:

---

אם קנית מכשיר בחו"ל חברת "ארקדיה" מוכנה לשלוח אותו על חשבונך ליצרן - IRIVER הונג-קונג (לפיהם עלות של כ- 200ש"ח), והמכשיר עצמו יתוקן/יוחלף ללא תשלום נוסף (כמובן שע"י היצרן).

יש לך אפשרות שניה והיא לשלוח בעצמך (אתה משלם את המשלוח להונג-קונג) את המכשיר ליצרן, ולקבל אותו חזרה אחרי תיקון/החלפה במסגרת האחריות והמשלוח חזרה לארץ אתה לא משלם.

יש לך אפשרות שלישית והיא לקנות בארץ (מארקדיה) ובכל בעיה במסגרת האחריות לא תשלם כלום

--- (זה משם)

פורסם
  • מחבר

אני אישית לא הייתי קונה מיבואן כזה ובכלל מהיצרן Creative, הם צריכים לקחת אחריות למוצרים שהם מייצרים.

לרוב היצרנים (לא היבואנים) יש אפשרות באתר שלהם להכניס את הסיריאל של המוצר ולקבל אחריות בינלאומית בלי שום קשר ליבואן.

אח"כ היבואנים נותנים או לא נותנים שירות (אבל אחריות יש).

ומהכתוב אני מבין ש- Creative כן מנסים לעזור, הם אולי כתבו שנושא האחריות נתונה למי שקנית ממנו אבל אני מאמין (שוב לפי הכתוב) שאפשר ללחוץ עליהם לכבד את האחריות.

"Do email back on the status concerning the issue, so that I can assist

you further."

אתה יכול לעלות את מקור ההודעה (הנוסח שאתה שלחת להם)?

לא הבנת משהו חשוב מהמכתב,

אחריות יש, כי המוצר הוא של קראטיב וקנית אותו מחנות שמקבלת מהם (לא משנה איפה, הונקונג, ארה"ב).

אם יש לך את האפשרות להביא את המוצר (המקולקל) חזרה למדינה שממנה קנית אותו שם יתקנו לך אותו במסגרת האחריות.

היבואן בארץ אינו מתקן את המכשיר, אלא שולח אותו לחו"ל שם מתקנים אותו במעבדות קראטיב, היבואן לא מוכרח לעשות זאת אם המוצר לא נקנה דרכו.

גם לקראטיב יש אפשרות לקבל אחריות שלהם אבל היא תקפה (וזה לגבי כל הנגנים) רק במדינה ממנה נקנה המוצר , דרך היבואן של אותה מדינה.

ולכן אחריות יש בכל מקרה לכל מוצר של כל חברה (אם היא נותנת) יתקנו לך את המוצר בכל מקרה אבל אתה צריך לשלוח אותו דרך היבואן ממנו הוא נקנה

או אתה יכול לשלוח אותו עצמאית אבל אז זה יעלה לך דואר אויר (בערך את המחיר שחסכת כשקנית בחו"ל) אבל לא תשלם על התיקון כי יש לך אחריות

של קראטיב (היבואן רק חוסך לך את התשלום על העברת המוצר חזרה אל קראטיב אחריות יש בכל מקרה).

זהו נוסח המכתב:

i havent buy the product yet...

but i wanted to ask you about the

warranty of the Zen Touch:

If i buy the Zen Touch in the US or in

Honkong how do i get the warranty in

israel ???

נאמר בפרוש "warranty is ONLY applicable in the country or territory where the

product was purchased from"

כלומר האחריות Applicable (ברת שימוש) רק במדינה ממנה נקנה המכשיר וזה תקף לכל המוצרים לא רק נגנים של כל החברות.

אם היית מתעסק מעט עם יבואנים היית מבין את זה.

כי יבואן מקבל מוצר עם מספר סידורי ,אם המוצר שקנית אצלו התקלקל הוא מחליף לך אותו ושולח אותו חזרה לחברה אם המספר של המוצר לא מתאים למספרי

המוצרים של אותו ספק החברה לא תזכה אותו כיוון שאין הוכחה מתי נקנה המוצר, כמה ידיים החליף המוצר וכו... (האחריות תקפה לשנה בלבד, לכל החברות, פרט לאלו שמציינות אחרת).

כיוצא מזאת :   עדיף לקנות בארץ !!!!!

פורסם

1. אני הבנתי אותך ואת הכתוב, אתה לא הבנת אותי.

לא מעניין אותי איפה (מיקום גיאוגרפי) נרכש המוצר, ברגע שיש לי מספר סיריאלי על המוצר+ת.א+קבלה (תאריך רכישה ומקום מורשה...) אז אני לא צריך יותר את מקום הקניה אני שולח באופן עצמאי את המוצר המקולקל ליצרן (כמובן שעלות השליחה/קבלה עלי) והוא דואג לתקן את המוצר (באחריות), ולשלוח לי בחזרה.

האחריות שהיצרן הזה לא לוקח על עצמו היא זה שאי אפשר לשלוח אליו ישירות, רק דרך הדילר (מה שרוב היצרנים כן מאפשרים)...

2. אל תלמד אותי על יבואנים, אתה בא שואל שאלות ויום אחרי הופך להיות "מומחה"  :-X

יש לי די הרבה נסיון עם יבואנים ואני יודע על מה שאני מדבר.

היבואן של Creative בהחלט לא מיצג את כולם (רק את עצמו).

אולי לא פירטתי מספיק בהודעה הראשונה שלי (חשבתי שזה מובן...), באתר של היצרן (שנותן את האפשרות) אתה מכניס את הסיריאל+מקום קניה+תאריך+פרטים מלאים שלך ואם אתה צריך לשלוח אליו את המכשיר לתיקון אז אתה שולח עם העתק של תעודת אחריות+קבלה (ואת אלה אתה מקבל בכל מקרה מהמקום בו קנית).

וגם אם נלך לפי הבירוקרטיה של היצרן הזה אתה יכול לשלוח את המכשיר למקום ממנו קנית ותקבל את מלוא השירות והאחריות (הם ידאגו לך).

אם קנית את המכשיר במקום לא מורשה אז הסיפור כבר שונה (ועדיין לפי דעתי אפשר לקבל אחריות)...

פורסם
  • מחבר

לא באתי ללמד אותך כלום

אני רואה שאתה לוקח עצה כתקיפה אז פה זה נגמר !

נתתי לך עצה במשהו שאני מבין ולכל הנראה אתה לא, אתה מוזמן לקחת את העצה ואו לקבל אותה או לא לקבל החלטה שלך.

Creative לא פועלת בצורה שונה משאר היצרנים בשוק רוצה הוכחה כנס לאתר היבואן של IRIVER.(ארקדיה)

אם אתה לא קונה דרך יבואן כל שהוא אין לך תאריך קניה (נקודה), אם קנית אצל יבואן כלשהו במדינה כלשהי יש לך אחריות!

לכן החברה תתקן או תחליף בכל מקרה כי יש לך אחריות ויש לך תאריך קניה והוכחה שהמוצר נקנה אצל משווק מורשה של החברה המסויימת.

ומה שלא הבנת מהמכתב (ולא הבנת!) הוא שבכל מקרה יש לך אחריות, לגבי השרות (השליחה חזרה לחברה והטיפול במוצר), היבואן לא מוכרח לטפל בך !

ולא חייב לתת שרות או אחריות דרכו למוצר שלך.

אני לא איזה אדם שעובד או מנהל את Creative אתה מוזמן לומר מה שאתה רוצה עליהם ועל היבואן שלהם ועל השרות לשהם ועל האחריות שלהם.

כנראה שלא הבנת את מהות כל השרשור הזה, שבא לעזור לאנשים שמתלבטים לגבי האם לקנות בארץ או לקנות בחו"ל.

מכאן והלאה אני לא מוכן לדון יותר בנושא! (אלא אם יש שאלות לגביו).

נ.ב.

אם יש לך הערות\שאלות נוספות הקשורות לשיווק ומנהל עסקים

אתה מוזמן לדבר איתי בE MAIL.

פורסם

יום אחד הגיע לפורום בחור חדש (בן 22 מומחה לשיווק ומנהל עסקים...) ומבקש עזרה:

אני ממש רוצה לקנות נגן NP3 לפני נסיעה לחו"ל.

אבל איך אני אמור לבחור נגן MP3 כשהמבחר כל כך גדול?

הבדלי המחירים גדולים ולא מובן למה?

Zen Touch 20G של CREATIVE נגן חדש מחירו ממש לא גבוה (בין 1550 ל2000) אבל הIPOD באותו נפח עולה הרבה יותר

כנ"ל לגבי ה-I RIVER גם כן יקר בהרבה מ ה-CREATIVE למה? מה ההבדל בינהם בהתחלה חשבתי שזה זמן הסוללה

אבל CREATIVE מציעים 24 שעות ניגון רצופות!!! חשבתי אולי באיכות הסאונד, אבל הנתונים דומים!!! אני כבר לא מבין כלום.

השאלה השניה שלי היא מה ההבדל הגדול בין נגני הארד דיסק לבין פלאש?

ואז הוא עונה:

דבר ראשון יש לו שלט שניתן לקניה בניפרד (עולה 40$ פחות או יותר) התוספת של מחיר זה עדיין לא תביא אותנו למחיר האסטרונומי של ה-I RIVER.

בשלט יש מסך, וCREATIVE הכניסה את פיצ'ר הרדיו בתוך השלט.

ניתן לחבר אותו למערכת דרך יציאת האזניות פשוט צריך לשים לב לשלוט על הווליום דרך המערכת ולא דרך הנגן (כדי לא לגמור את הרמקולים).

לגבי הקבצים בהם הוא תומך, זה הנגן הראשון של CERATIVE שיצא עם אופציה לשידרוג התוכנה, וCREATIVE הבטיחה שיוספו קבצים נוספים שהנגן יתמוך בהם בעתיד.

ולכן חוץ מהיציאה והכניסה האופטית של ה-I RIVER (מעטים האנשים שמשתמשים באופציה זו, ומעטות המערכות שקיימת בהם האופציה) איבד הI RIVER כל יתרון על הנגן

של CREATIVE.

* פריקים של מוזיקה שמשתמשים ביציאה האופטית גם כן יעדיפו ללכת על ה CREATIVE מכיוון שהאיכות התחילתית של הנגן טובה יותר מהI RIVER.

?(I RIVER 90Dbl, Creative 97Dbl).

המגרעות של המכשיר מול האחרים:

המשקל :

CREATIVE 200g

I RIVER 160g

עובי:

הCREATIVE עבה יותר מהIR בכחצי ס"מ.

ואז הוא כותב:

עליתי על סקופ, בחודש דצמבר כנראה שיזדמן לי להיות בהונקונג.

שם מוצע הנגן בכ 1400ש"ח וכולל שלט עם FM רדיו.

השאלה שלי היא האם אני יכול לקנות שם ולקנות אחריות מ Eastronics ישראל ?

האם זה בכלל כדאי, או האם בכלל כדאי לקנות בארץ ולשלם את המחיר המופרע של BUG של 2099ש"ח (לא כולל שלט)

אני רוצה לציין שההצעה ממש קורצת!

ושואל:

מה החלטה שלי?

שאלתי שאלה? לגבי האחריות?

מנסיון שלך לגבי נגנים אחרים ? משתלם לקנות בחו"ל?

האחריות תקפה בארץ ?

גם ככה החברה שולחת שת שמכשיר לתיקון בחו"ל אז מה זה משנה ?

ואז הוא עונה:

דיברתי עם ESTRONICS היום בבוקר

עפ"י מה שהם אומרים הם המשווק המורשה היחיד של CREATIVE בארץ למרות שקיימות תתי חברות שקונות מהם את המוצר.

קשה לי להאמין שתתי החברות מוכרות את המוצר בהפרש של 700 ש"ח מהחברה הראשית

גם כן עפ"י בדיקה שערכתי עם קשרים שלי בבאג הרווח הגולמי של באג על המוצר הוא 449ש"ח כלומר 2099-449=1650

שזה עדיין לא המחיר שמציעים שאר האתרים (מציעים פחות).

* לגבי האחריות בקניה בחו"ל, תגובתם של ESTRONICS "בשום פנים ואופן לא אין מצב שתנתן אחריות למוצר שלא נקנה דרכם!! (גם לא בתשלום)"

** לגבי השאלה האם ניתן להשיג את השלט בארץ זה יבדק ביום ראשון מול מנהל המוצר של ESTRONICS.

ועוד עונה (כאן הוא כבר מומחה... !)

בתגובה לכל האנשים שמתכננים או שאלו לגבי, מה אם

אני אקנה את ה ZEN TOUCH בחו"ל (ארה"ב או הונקונג וכו...), האם היבואן ייתן לי אחריות על המכשיר, או יטפל בו בתשלום אם משהו יקרה. ?

אז ככה , תגובת היבואן (אסטרוניקס) הייתה : "לא, בשום פנים לא יטופל מכשיר שלא נקנה דרכי, גם לא בתשלום".

להלן תגובת CREATIVE (שאם יורשה לי לציין היו אדיבים מעל ומעבר למצופה)

הדגשתי את הדברים החשובים:

...

ולכן לכל מי שחשב שהיבואן חייב לתקן את המכשיר או חייב לתת לו שרות, אז הוא טעה.

עפ"י המכתב "ליבואן נשמרת הזכות המלאה לסרב למתן אחריות או שרות למוצר שלא נקנה דרכו" !.

** לפי דעתי נתונים אלו תופסים לגבי כל הנגנים מהחברות השונות.

ומלמד:

לא הבנת משהו חשוב מהמכתב,

אחריות יש, כי המוצר הוא של קראטיב וקנית אותו מחנות שמקבלת מהם (לא משנה איפה, הונקונג, ארה"ב).

אם יש לך את האפשרות להביא את המוצר (המקולקל) חזרה למדינה שממנה קנית אותו שם יתקנו לך אותו במסגרת האחריות.

היבואן בארץ אינו מתקן את המכשיר, אלא שולח אותו לחו"ל שם מתקנים אותו במעבדות קראטיב, היבואן לא מוכרח לעשות זאת אם המוצר לא נקנה דרכו.

גם לקראטיב יש אפשרות לקבל אחריות שלהם אבל היא תקפה (וזה לגבי כל הנגנים) רק במדינה ממנה נקנה המוצר , דרך היבואן של אותה מדינה.

ולכן אחריות יש בכל מקרה לכל מוצר של כל חברה (אם היא נותנת) יתקנו לך את המוצר בכל מקרה אבל אתה צריך לשלוח אותו דרך היבואן ממנו הוא נקנה

או אתה יכול לשלוח אותו עצמאית אבל אז זה יעלה לך דואר אויר (בערך את המחיר שחסכת כשקנית בחו"ל) אבל לא תשלם על התיקון כי יש לך אחריות

של קראטיב (היבואן רק חוסך לך את התשלום על העברת המוצר חזרה אל קראטיב אחריות יש בכל מקרה).

...

נאמר בפרוש "warranty is ONLY applicable in the country or territory where the

product was purchased from"

כלומר האחריות Applicable (ברת שימוש) רק במדינה ממנה נקנה המכשיר וזה תקף לכל המוצרים לא רק נגנים של כל החברות.

אם היית מתעסק מעט עם יבואנים היית מבין את זה.(או שלי או שלך יש בעיות בהבנת הנקרא, אתה לא מנסה ללמד אותי?!)

כי יבואן מקבל מוצר עם מספר סידורי ,אם המוצר שקנית אצלו התקלקל הוא מחליף לך אותו ושולח אותו חזרה לחברה אם המספר של המוצר לא מתאים למספרי

המוצרים של אותו ספק החברה לא תזכה אותו כיוון שאין הוכחה מתי נקנה המוצר, כמה ידיים החליף המוצר וכו... (האחריות תקפה לשנה בלבד, לכל החברות, פרט לאלו שמציינות אחרת).

כיוצא מזאת :   עדיף לקנות בארץ !!!!! (בלי שום קשר לדבריך הקודמים זה אולי המשפט היחיד שניתן להסיק ממנו שאתה "מציע" וגם על זה אפשר להתווכח...)

נ.ב.

אם יש לך הערות\שאלות נוספות הקשורות לשיווק ומנהל עסקים

אתה מוזמן לדבר איתי בE MAIL (ומציע גם שרות "טכני" אם לא הבנתי משהו...)

וזה בלי להרחיב יותר מדי בנושא...

ואיך חכמי הפורום אמרו בעבר...

אין לי צל צילו של ספק שאין לך טיפת מושג על מה אתה מדבר, אז אני פשוט אתעלם ממך.

ושלא תבין אותי לא נכון, אין לי שום דבר נגדך.  פשוט אתה בחור מוזר ומשעשע...

פורסם

ואולי זה זמן טוב שאיזה MODERATOR יעשו פה סדר וימחוק את ההערות האישיות וגם יש פה בפורום של אודיו עוד כמה פוסטים שהייתי מוחק...

פורסם

ואולי זה זמן טוב שאיזה MODERATOR יעשו פה סדר וימחוק את ההערות האישיות וגם יש פה בפורום של אודיו עוד כמה פוסטים שהייתי מוחק...

צודק הנושא הזה לא קשור לפורום הזה, אבל חוץ מזה הכל ברוח טובה (מבחינתי) אין שום הערות אישיות (חוץ מזו של Enc0der ;))

פורסם

טוב, הדיון הזה חורג מהגבולות (מה גם שמסתבר שמצטטים אותי מנושאים בכלל לא קשורים ["הוצא מהקשרו" בצורה מטורפת]). ננעל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים