עבור לתוכן

תנאי הקבלה לעתודה מושפעים ממין האדם?

Featured Replies

פורסם

Bose אין גבול להודעות הלא קשורות שלך?!

מה הקשר בין ההודעה לתוכן התראד?!

כמה ספאם יכול לצאת מבן אדם אחד?!

• תגובות 30
  • צפיות 2.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

http://www.ims.tau.ac.il/md/ut/smdp007.asp

אלה חתכי הקבלה והדחיה... ככה אתה יכול להבין שפסיכומטרי של 610 ובגרות של 107 לא מספיק למדעי המחשב...(660 ציון התאמה)

לאומת זאת לכימיה ציון ההתאמה הוא 570...

פורסם

הוא כתב כבר פעמייים ששניהם ניסו להתקבל לכימיה.

פורסם
  • מחבר

האוניוורסיטה אישרה אותה!

הבעיה היתה בצבא...

ואגב הייתי בכנס עתודאים בתל אביב, מכל העתודאים כמעט (לא של הנדסה) של מדעים מדוייקים היה משהו כמו 7 בנות מתוך בערך 70 אנשים, אם לא יותר...

פורסם

אולי יש תנאים אחרים שלא איפשרו לה... נגיד אולי היא לקחה פחות נק בגרות בסופי או שאולי היא התעקבה עם הטפסים ולכן נבחנה בוועדת קבלה של חריגים שמה היו יותר טובים

אני מאמין שהסיבה היא בעיקר בירוקרטית

פורסם

אולי הם מעדיפים את הידידה שלך בתור חיילת זוטרה כי ככה יותר קל להטריד אותה מינית...

יש הרבה שיקולים שבגללם מעדיפים לא להעסיק נשים. עתודה = קבע. אישה בקבע, כמו כל אישה אחרת, תתחתן מתישהו, תיכנס להריון וכאן מתחילה הבעיה. מצבי רוח, "היסטריות" בשפת המאה ה-19, מחזור, לידה, חופשת לידה, מענק לידה... וכו'. זה עולה לצבא כסף. לא מזמן קצינה פוטרה כי ילדה תאומים ולדעתם זה העסיק אותה כפליים מאשר כל אשת קבע עם תינוק בודד.

פורסם

אני בטוח שזה ממש לא ככה... עתודאי מתקבל על פי קריטריונים נוספים מעבר לאלה של סטודנט רגיל כי הם צריכים לעבור מיונים של הצבא בנוסף...

חוץ מזה שהצבא פותח מכינה שהיא בעיקר לבנות שנקראת מכינת צבר שאחד התנאים זה הרשמה לעתודה, אז אני דיי מאמין שהצבא רוצה נשים בעתודה...

פורסם

אף אחד לא רוצה נשים בשוק העבודה - לכן משלמים להן פחות 40% בשכר וכל הזמן מאיימים בפיטורים למרות האיסור בחוק. בצבא יש מספיק אוכלי חינם (שהצבא לא מוכן להעיף) אז למה להם לקחת אישה? הם הרי מתחייבים לשלם לה כמו לגבר אלא שאין לגבר את ה"חסרונות" הפיזיאולוגיים.

פורסם

את יודעת שזה לא לגמריי מדוייק... יש היום המון נשים בעמדות מפתח, וכל אישה עובדת... זה שאישה מקבלת פחות כסף זה שיירים של חברה שוביניסיטית וזה בהחלט מעוות, אבל זה לא בגלל שלא רוצים שהן יעבדו...

האנשים שוביניסטים לא מפגרים... (למרות שזה דיי דומה)

חוץ מזה אני עדיין אומר שהצבא לא לא מפלה בקטע של העתודה בין נשים לגברים אחרת לא הייתה מתקיימת המכינה המסויימת הזאת...

ואני משתייך למכינה (כמו שאמרתי, בעיקר לבנות, לא רק לבנות...) וביום מיונים היו רק שלושה בנים וכל השאר בנות, מה גם שלבנות יותר קל להתקבל אליה, אז תסבירי לי למה לטרוח ולהבזבז 15000 שקל על בחורה שבמילא הצבא הולך להעיף ? הצבא לא טיפש (קצת איטי, אבל לא טיפש...)

פורסם

...ולכן הם דוחים אותה. בחורה, הסיכוי שהיא תחתום קבע אחרי שתעשה עתודה הוא יחסית קלוש, וגם עם כן, באים אז הדברים שציינתי קודם. בחור שחותם עתודה, רוב הסיכויים שיחתום קבע ויקבל מאסר עולם באיזה משרד מלא עכבישים וזה בדיוק מה שהם רוצים. או שהקב"א שלה לא משהו.

פורסם

הקב"א שלה מספיק טוב, כמעט בטוח שהיא פשוט לא עברה את המיונים בקינן שפי בהצלחה...

התפקיד של המכון הזה הוא למצוא אנשים שמתאימים לתפקידי הנהלה, ולא רק הצבא משתמש במיונים שלו, אלא גם חברות אחרות, לדוגמא סלקום, שמשתמשת בקינן שפי כדי לשכור עובדים ולכן כל העובדים שלה עוברים את אותם מיונים אותם אני נאלצתי לעבור... אז רוב הסיכויים שהבחורה הזאת לא הצליחה במיונים...

דרך אגב למכינה הזאת אפשר להרשם גם אם לא נרשמת לעתודה כי הציונים שלך נמוכים...

פורסם

קינן שפי עושים מבחנים פסיכולוגיים בהרבה תחומים אבל התפקיד של המבחן שעתודאים עוברים הוא לבדוק התאים לקצונה.

המטרה של הצבא היא שכל העתודאים יהיו קצינים לכן היום המבחן הזה הוא תנאי קבלה לעתודה.

עד לפני 3 שנים לא היו עושים את המבחן הזה לפני העתודה אלה בסיום הלימודים במסגרת צבאית.

פורסם
  • מחבר

אבל במכתב מהצבא היה רשום שהיחא לא התקבלה על בסיס ציונים...

יכול להיות שהצבא פשוט עשה טעות בטופס או משהו כזה?

פורסם

לא קראתי את כל הת'רד אבל אני יכול להגיד לכם להיום לנשים יותר קל להתקבל לעתודה והן מועדפות על גברים

במידה ויש אישה וגבר עם אותם ציונים האישה תועדף, וגם אם הציונים שלה אפילו יותר נמוכים היא תועדף..

וכל זאת מסיבה מאוד פשוטה...האלטרנטיבה עבור גבר אם לא עתודה זה בדרך כלל לחימה...אצל אישה לא.

ולצורך הדיון - אני משרת במקום שקובע את המדיניות הנ"ל (לא נרחיב)

פורסם

וכשמדובר בנקניק?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים