עבור לתוכן

תנאי הקבלה לעתודה מושפעים ממין האדם?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם :)

היום גיליתי שצה"ל אישר את קבלתי למסלול עתודה באוניוורסיטאת תל אביב, תשובה מהאוניוורסיטה אני מקבל רק מחר.

בכל מקרה יש לי ידידה שנרשמה יחד איתי לאותו המסלול בדיוק.

הציונים שלה הם-ממוצא בגרויות של 107 ופסיכומטרי של 610 (מגמה ראשית פיזיקה ומחשבים)

הציונים שלי הם-ממוצא בגרויות של 96 ופסיכומטרי 620... (מגמה ראשית כימיה)

אני אושרתי ע"י הצבא והיא לא? איך זה הגיוני?

• תגובות 30
  • צפיות 2.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

קב"א??

ומה זאת אומרת לא אושרה

קיבלה תשובה שלילית או שפשוט עוד לא קיבלה אישור?

דרך אגב כמעט ששכחתי

מזל טוב!!!!! :anim-jjd:

פורסם

נתונים, מבדקים שונים, ראיונות ...... תזכר בכל המסלול שעברת. באחד מהשלבים היא נמצאה פשוט לא מתאימה.

אגב מתי אתה מתחיל ללמוד ? טיפלתי בתיקים שקיבלו רק עכשיו תשובות ןמתחילים ללמוד בעוד שבועיים !!! >:(

פורסם

היא לא התקבלה כי המסלול שלה פשוט מבוקש יותר

בתחום מדעי המחשב יש הצפה של עתודאים ולכן דרישות הצבא גדלות

פורסם
  • מחבר

המגמות שציינתי הן בית ספריות, שנינו הלכנו על מסלול כימיה מורחב...

אני כמובן מתחיל ללמוד יום ראשון הבא, בהנחה ותל אביב לא יתנו לי מחר שלילי :)

כן גם אני חשדתי שמדובר על קינן שפי, אבל היא אומר שבמכתב דחיה רשום שהציונים לא מספקים...

פורסם

בטח סתם תירוץ

אם כבר הייתה הפלייה של מין אז דווקא אותך היו מעדיפים לגייס לקרבי ואותה לשלוח לעתודה.

פורסם

לא בטוח

מה היחס שהמגמה ששניכם ניגשתם אליה עושה בבגרות:פסיכומטרי ולאיזה מקצועות היא נותנת בונוסים?

פורסם

אני מניח שפיזיקה ומחשבים יותר טוב מכימיה

פורסם
  • מחבר

ועוד משהו, היא 5 יחידות מטמתיקה ואני 4 יחידות...

ומאד קשה לי להאמין שה10 נקודות בפסיכומטרי יותר חשובות מ11 נקודות בממוצא!!!! ממש לא הגיוני.

ולצורך העניין, אני בכל מקרה הייתי גובניק כבן יחיד.

אגב, חבר של אמא שלי טוען שהרף לבנות גבוה יותר כי הצבא נוטה "לא" לסמוך עליהן, לדוגמא לעשות תואר ואז להתחתן (לצאת מהסדיר) או להיכנס להריון ואז חופשות הריון וכאלה...אז יש לבנים עדיפות, אבל לדעתי זה שטויות...מה הצבא שלנו כל כך לא שוויוני?

פורסם

כניראה... :-\

פורסם

יש גם את המיונים לקצונה שעברתם, יכול להיות שהיא פשוט לא נמצאה מתאימה לעתודה.

בכל מקרה אפשר להתקשר לעתודה ולדרוש מהם להגיד את הסיבה שהיא לא התקבלה (בלי קשר אליך). אני מכיר כבר סיפור של מישהו שלא התקבל וכשהוא התקשר לשאול למה לא יודעו לענות לו ובסוף קיבלו אותו.

תעשה חישוב סכם של שניכם באתר של האוניברסטיה שלכם ותראה מה ההבדל. ממוצע בגרויות לא אומר הרבה.

פורסם

יש שתי אפשרויות של לא להתקבל:

1. המוסד האקדמי לא מקבל אותך (ציונים נמוכים) במצב כזה גם העתודה לא מקבלת אותך

2. מוסד אקדמי מקבל אותך אבל מבחינת הצבא אתה לא מספיק טוב ואז העתודה לא תקבל אותך, במקרה הזה גם לא תתקבל לעתודה.

אם זה האופציה הראשונה אז יכול ליהות שהסף מינימום לכימיה באת"א הוא פסיכו' 611 ואז אין מצב שהיא תתקבל אפילו אם הממוצע בגרות שלה הוא מקסימלי...

אם זה האופציה השניה אז יכול להיות שיש לה קב"א נמוך, או שתוצאות מבדקי קינן שפי שלה נמוכים.

אני דרך אגב לא מזמן קיבלתי תשובה שלילית על העתודה (פסיכו 621, בגרות 94 משוקלל) וכרגע אני אמור בתקווה להכנס למסלול מיונים מכינת צבר ואז בשנה הבאה לנסות שוב... תדבר איתה אולי גם לה יש נגישות למכינה הזאת...

פורסם

תראה קודם כל, אם לא נרשמת לאותו מסלול, אז לא בדיוק אפשר להשוות כי לא לכולם יש את אותו ביקוש (מבחינת הסטודנדטים באוניברסיטה).

דבר שני, אני יודע שלפני כמה שנים (בגלל מחסור בעתודאים) הרף של הצבא היה מאוד נמוך ומי שהיה מתקבל לאוניברסיטה כמו כל סטודנו אחר התקבל, היום מעבר לזה שעושים מבחני קצונה מבחנים פסיכוטכניים וכו', גם הרף (הסכם לעתודאים באוניברסיטה) יותר גבוהה קצת, בגלל כמות העתודאים, אז יכול להיות שיש פשוט יותר ביקוש למקצוע שלה מבין העתודאים.

עכשיו לא נראה לי שלצבא איכפת אם זה בנות או בנים, א. מהשנה עתודאיות עושות גם שלוש שנים סדיר, ולא שנתיים כדי לקדם את עניין השיוויונות. המגמה היא שבעוד כמה שנים גם חיילות יעשו שלוש. (טוב מאוד!!!!!!!)

ב. מה שאמרת בקשר ללהתחתן ולצאת מהסדיר, יש לי ידידה שסיימה תואר (עתודאית מן הסתם) נשואה, ועדיין אין לה שום שיחרור מהסדיר, היא עושה צבא כמו גדולה, בעניין הריון אין מה לעשות, אבל עדיין לא נראה לי שהצבא עושה מיונים לפני מין, לפי החוק לפחות, אסור להם....

תראה, שתבדוק ותתקשר הידידה שלך, חברים שלי שהתחילו ללמוד לפני כמה שנים קיבלו תשובות גם אחרי תחילת הסמסטר, אז הכי טוב, שתתקשר ותברר, יש הרבה באלגן בצבא.

.... :xyxthumbs:

פורסם

די בטוח שזה לא עניין המין... הצבא מנסה (נואשות אפילו) להראות שהוא גוף כמה שיותר שיוויוני עד כדי אפליה מתקנת לבנות...

פורסם

כנראה שהיא דפקה תאוטו של המנכ"ל בחנייה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים