עבור לתוכן

מעבדי פנטיום 4 עם 64 ביט כבר כאן!

Featured Replies

פורסם

כמה תגובות:

איך שלא תקרא לזה, מעבדי 64 ביט היו כאן לפני אינטל ו- AMD. יש את ה- Alpha ואת ה- SPARC של Sun, את POWER של IBM ואת HPPA של HP.

(שלא לדבר על מיינפריימים).

מה ש- AMD עשתה זה להגדיר ארכיטקטורת תוכנה כהרחבה ל- x86 שמאפשר להריץ תוכנות ישנות במוד 32 ביט.

גם ה- NX היא הרחבה של AMD שאינטל העתיקה.

מה שחשוב פה זה לא אם זה קשה או לא (זה לא מאד קשה לתכנן הרחבה כזאת - מדובר כאן בהגדרת הארכיטקטורה לא בתכנון הרכיב שמיישם אותה).

מה שחשוב שזו פעם ראשונה שאינטל מאמצת הרחבה של AMD (על 3DNow הם שמו פס). הסיבה שזה קרה זה כי Microsoft הודיעה כי היא תתמוך רק בסט אחד של הרחבות x86 ל- 64 ביט, ומכיון שהם כבר עבדו עם AMD, אינטל נאלצה ליישר קו.

מבחינתה של Intel היא היתה יכולה לפתוח מלחמה עם AMD, להוציא מעבד עם סט לא תואם של הרחבות 64 ביט אבל מקביל פונקציונלית ולנסות לסלק את AMD בעזרת כח השוק.

זה לא קרה כי מיקרוסופט לא היו מספיק משוגעים לתמוך בשתי החברות (למזלנו).

בסה"כ הענין של מי העתיק ממי זה רק ענין של כבוד ותפישה. AMD תמיד נתפשה כנגררת, וזו הפעם הראשונה שאופשר לה למצב את עצמה כמובילה.

לגבי האיטניום ווינדוס:

1. יש גרסאות ווינדוס (Server 2003) לאיטניום.

2. למיטב ידיעתי ניתן להריץ ווינדוס רגיל על איטניום כי יש לו מוד מצוקמק של תאימות לאחור שאף אחד לא לוקח ברצינות.

באיטניום 1 הוא רץ בערך בקצב של P1-100 (כן!) ובאיטניום 2 בקצב של P2-300.

בסופו של דבר לאינטל יש פתרון תוכנה אלטרנטיבי לאמולציה בשימוש בטכניקות JIT כלומר Just-In-Time compilation שממירות קוד x86 ל- IA64 של איטניום תוך כדי הרצה, והן מתקרבות למהירות של Xeon בתדר סביר.

בכל מקרה ברור שלא לזה נועד המעבד., אלא רק להרצת קוד IA64 טבעי. האמולטור נועד לכך שאם יש לך אפליקציה קטנה ולא חשובה ב-x86 שהביצועים שלה לא עקרוניים, תוכל להריץ אותה לצד האפליקציה הראשית שלך ב- IA64 ללא צורך במחשב נוסף.

• תגובות 57
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה נקרא התאמה לאחור לא חידוש ולא המצאה כול חברה יכולה לעשות זאת (לא כמו אותו אחד שתיקנתי אותו שדיבר כאילו שאמד המציאה את מעבדי 64 ביט) . בכול מקרה עדיין קצת מוגדם בשביל זה כי חלונות והתוכנות הנלוות צריכים לתמוך בתצורה הזאת , כלומר יכולת לנצל את התקן לא רק לתמוך בזה וסביר להניח שזה לא יקרה לפני הגירסה החדשה של וינדוס שזה ב 2006 לארך , כך שאם המעבד היה יוצא חצי שנה לפני הוינדוס לך זה לא היה משנה

זה מה שיפה, שכל תוכנה תומכת בזה, ואם היא עוברת התאמה, היא גם מנצלת את זה. הAMD64 או x86-64 הוא למעשה נחשב רק עוד אחד מהExtentions שהמעבד תומך בו, כמו SSE. אחת התוכנות הראשונות שינצלו את הExtention הזה היא חלונות 64, חוץ מלאפשר לתוכנות אחרות לנצל את יכולות ה64 ביט ולתמוך ביותר מ4 ג'יגה זיכרון היא גם בעצמה תשתמש ביכולות החישוב של השלמים והלא שלמים שגדולים מ2^32 כמו שמאפשר המעבד. אחרי שאינטל יצאה עם SSE2 יצאו הרבה תוכנות שמנצלות את זה, ולמעשה "הותאמו במיוחד" לאינטל. הבדל כזה גרם לכך שאינטל הועדפה על AMD בכל התחומים שמנצלים את SSE2. כמובן שעכשיו גם לאת'לון 64 ולסמפרון 3100+ יש SSE2 והיתרון של אינטל נעלם.

פורסם

בכול מקרה המקרה של 64 ביט זה המקרה היחיד שאמד מצליחה לעקוף ולהקדים את אינטל אבל מעשית ו/או באון יחסי לזמן זה הצלחה לזמן קצר בלבד 95-98 אחוז מהקהל לקוחות לפחות לא קנה ולא יקנה את הטכנולוגיה הזאת בזמן הקרוב משני סיבות (יקר מידי וחוסר ניצול של התוכנה בחומרההזאת בזמן הקרוב ) אני אומר חכה לפחות חצי שנה עד שנה ונראה

נ.ב

ה 3dnow של אמד הסיבה היחידה שאינטל לא .... על זה הוא שאין לה ממש עניין להכנס לעיניין לטכנולוגיה גרפית מסוג של כרטיסי המסך (באופן ישיר בכול אופן ) דבר שמאפשר לה להתמקד בעוד שני נקודות לפחות על אותו שטח שמשפר את יכולות המעבד (ולא כרטיס המסך)

פורסם

זה הכל נורא מעניין ונחמד, אבל אף אחד לא יודע איזה תוספת ביצועים, אם בכלל, תבוא מההרחבות האלה של אינטל, בעוד שאצל AMD יש כבר בשלב זה תוספת ביצועים חביבה במעבר ל64 ביט.

פורסם
באון יחסי לזמן זה הצלחה לזמן קצר בלבד 95-98 אחוז מהקהל לקוחות לפחות לא קנה ולא יקנה את הטכנולוגיה הזאת בזמן הקרוב משני סיבות (יקר מידי וחוסר ניצול של התוכנה בחומרההזאת בזמן הקרוב ) אני אומר חכה לפחות חצי שנה עד שנה ונראה

כן - אבל רובם כולם P-4 Prescott שאותו מחיר של הA64bit - אז לגבי המחיר זה לא קשור - זו פשוט ההשמצה של AMD מהעבר שלה כ"בעייתית" - כאחר שיש לה "חוסר תאימות" עם תוכנות ודיעות קדומות , זה הכל.

פורסם

מה שאמרתי זה ביחס לזמן השחרור של ה64 ביט של אמד לזה של אינטל באופן יחסי לזמן המשוער של התוכנה התומכת בחומרה ולמחיר ה'סביר' של החומרה הוא בכול מקרה גדול מידי האפקט הקרוב של זה יהיה תמיכה ביותר RAM ומהירות גבוהה יותר ובעיניין שאר הטכנולוגיות שהוכנסו בו הוא שאפילו מחצית הטכנולוגיות שהכניסו לדור הקודם עדיין לא מנוצל כך שה 64 ביט יצא בכול מקרה מוקדם מידי .

נ.ב.

אני לא התכוונתי להשמיץ את אמד היא עברה כבירת דרך מתחילת דרכה ועדיין יש לה מה לעשות כדי לקבל הכרה בשוק

פורסם

לא נראה לי שעכשיו פתאום אינטל יצאו עם פנטיום 4 עם 64 ביט

פורסם

מוש אתה לא מעודכן תקרא מהתחלה

פורסם

מה שאמרתי זה ביחס לזמן השחרור של ה64 ביט של אמד לזה של אינטל באופן יחסי לזמן המשוער של התוכנה התומכת בחומרה ולמחיר ה'סביר' של החומרה הוא בכול מקרה גדול מידי האפקט הקרוב של זה יהיה תמיכה ביותר RAM ומהירות גבוהה יותר ובעיניין שאר הטכנולוגיות שהוכנסו בו הוא שאפילו מחצית הטכנולוגיות שהכניסו לדור הקודם עדיין לא מנוצל כך שה 64 ביט יצא בכול מקרה מוקדם מידי .

נ.ב.

אני לא התכוונתי להשמיץ את אמד היא עברה כבירת דרך מתחילת דרכה ועדיין יש לה מה לעשות כדי לקבל הכרה בשוק

לא כל העולם מריץ ווינדוס.

בעולם ה-CAD האלקטרוני בו אני נמצא, שרתי Opteron עם לינוקס 64 ביט פשוט "דרסו" את ה- Xeon שהי עד לא מזמן 32 ביט בלבד.

האפליקציות שאנחנו עובדים איתם מצריכות לפעמים עשרות גיגה-בייט של זכרון.

מבחינתנו x86-64 לא הגיע אפילו שניה אחת מוקדם מדי. השרתים החליפו שרתים ישנים של SUN והאיצו את העבודה פי 3.

פורסם

זה מה שיפה, שכל תוכנה תומכת בזה, ואם היא עוברת התאמה, היא גם מנצלת את זה. הAMD64 או x86-64 הוא למעשה נחשב רק עוד אחד מהExtentions שהמעבד תומך בו, כמו SSE. אחת התוכנות הראשונות שינצלו את הExtention הזה היא חלונות 64, חוץ מלאפשר לתוכנות אחרות לנצל את יכולות ה64 ביט ולתמוך ביותר מ4 ג'יגה זיכרון היא גם בעצמה תשתמש ביכולות החישוב של השלמים והלא שלמים שגדולים מ2^32 כמו שמאפשר המעבד. אחרי שאינטל יצאה עם SSE2 יצאו הרבה תוכנות שמנצלות את זה, ולמעשה "הותאמו במיוחד" לאינטל. הבדל כזה גרם לכך שאינטל הועדפה על AMD בכל התחומים שמנצלים את SSE2. כמובן שעכשיו גם לאת'לון 64 ולסמפרון 3100+ יש SSE2 והיתרון של אינטל נעלם.

שלילי.

64 ביט היא לא "סתם" הרחבה.

הרחבה משמעותה שהוראות ישנות לא משנות את משמעותן, רק שנוספות הוראות חדשות.

ב- x86-64 ישנם מודים שונים של עבודה, והוראה שמטפלת ב- 32 ביט במוד 32 ביט תטפל ב- 64 ביט במוד 64 ביט.

זה הרבה יותר דומה למעבר מ-16 ביט ל-32 ביט (real mode, protected mode, VM86 mode וכו').

במערכת הפעלה של 64 ביא אתה כל הזמן במוד 64 ביט, אבל יכול להריץ process מסויים במוד של 32 ביט לצורך תאימות אחורה, כמו שמריצים תוכניות 16 ביט של DOS או WINDOWS 3.1 בתוך חלון ב- WINDOWS XP/NT/2000.

פורסם

לא כל העולם מריץ ווינדוס.

בעולם ה-CAD האלקטרוני בו אני נמצא, שרתי Opteron עם לינוקס 64 ביט פשוט "דרסו" את ה- Xeon שהי עד לא מזמן 32 ביט בלבד.

האפליקציות שאנחנו עובדים איתם מצריכות לפעמים עשרות גיגה-בייט של זכרון.

מבחינתנו x86-64 לא הגיע אפילו שניה אחת מוקדם מדי. השרתים החליפו שרתים ישנים של SUN והאיצו את העבודה פי 3.

אודיב מדברים פה על המשתמש הביתי לא חברות ועסקים

פורסם

אודיב מדברים פה על המשתמש הביתי לא חברות ועסקים

הת'רד דיבר על האם x86-64 הגיע מוקדם מדי או לא, ולא על מעבד ספציפי.

לאופטרון הוא לא הגיע מוקדם מדי (בכלל אופטרון זה שם מוצר שנולד כש-AMD הכריזה על מעבדי 64 ביט).

ברגע שיש לך ליבה שיודעת לתמוך בקוד 64 ביט (K8) זה ממש פשוט לשחרר אותה כמעבד לשרתים (Opteron(, לשוק הביתי (A64) או לשוק הביתי אבל רק עם 32 ביט (Semperon).

הבעיה של אינטל היא שהם לא יכלו להוציא ליבת 64 ביט לשרתים לפני שהם הבינו שהם מאבדים את השוק ל- AMD, בגלל שאחרת הם היו פוגעים באיטניום.

במצב שנוצר והעובדות שנקבעו בשטח, הם הבינו שאיבוד נתח השוק אם הם ישארו ללא פתרון X86-64 יהיה גרוע בהרבה מהפגיעה באיטניום, ויאפשר למצב את AMD כחברה מכובדת למעבדי שרתים שגם חברות Fortune 500 קונות שרתים המבוססים על מעבדיה.

ואני חוזר וצועק:

מי שמריץ XP עם SP2 מרוויח כבר היום ממעבדי Athlon 64 בגלל ה- NX וה- DEP שמשתמש בו ב- SP2!

לא ברור לי למה AMD לא מפרסמת אותם בתור "המעבד שחסין לתולעים ברשת".

פורסם

שווה לחכות לזה או שזה יהיה יקר ?

פורסם

אתה חבר של 888 במקרה?

פורסם

אתה חבר של 888 במקרה?

לא הוא לא חבר שלי

אני לא מכיר

אותו!.....

-

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים