עבור לתוכן

תואר ראשון במדעי המחשב......

Featured Replies

פורסם

פתחתי ת'ראד בעבר כבר על מה צריך ללמוד לתואר ראשון אבל משום מה כולם סטו מן הנושא שלשמו הוקדש הת'ראד.

אז עכשיו אני יבהיר את עצמי כבר מההתחלה בת'ראד זה אני מעוניין לדעת איזה ספרים אני צריך לקנות בשביל ללמוד את "לימודי החובה" לתואר ראשון במדעי המחשב.

אני מעוניין ללמוד כרגע לבד ללא מסגרת כלשהי(בעתיד אני ככל הנראה ילך לאונברסיטה הפתוחה אך לא עכשיו ואל תשאלו שאלות).

הנה הנושאים שיש ללמוד לתואר ראשון במדעי המחשב ואני רוצה שתפנו אותי לספרים...(שיהיה לי מה לקרוא בשעות הפנאי..ויש לי המוןןןןןןן)

לחץ כאן לראות את הנושאים

אני מעדיף לבינתיים שהספרים יהיו בעברית

תודה מראש לכל העוזרים.

פורסם

מה הבעיה? הספרים של האוניבסיטה הפתוחה מצוינים.

אם יש לך מכר שלומד באונ' הפתוחה או באונ' ת"א אתה יכול להשאיל דרכו מהספריה של האוניברסיטה.

פורסם
  • מחבר

מה הבעיה? הספרים של האוניבסיטה הפתוחה מצוינים.

אם יש לך מכר שלומד באונ' הפתוחה או באונ' ת"א אתה יכול להשאיל דרכו מהספריה של האוניברסיטה.

אני מאוד הייתי מעוניין דווקא בספרים של האונברסיטה העברית(ואפילו באנגלית לא משנה לי במקרה הזה).

אבל אין לי שום דרך להשיג את הספרים האלה. אם אתם יודעים מה הם הספרים האלו והיכן ניתן להשיג אותם אשמח מאוד.

פורסם

אני לא מבין בדיוק מה אתה רוצה לעשות... בשביל לעשות תואר אתה צריך לעבור קורסים ולקבל עליהם ציונים.. זה לא בגרות :P

ואני כרגע בסיום התואר שלי באוניברסיטה הפתוחה אז אתה יכול לשאול אותי שאלות אם בא לך :)

פורסם

אני מאוד הייתי מעוניין דווקא בספרים של האונברסיטה העברית(ואפילו באנגלית לא משנה לי במקרה הזה).

אבל אין לי שום דרך להשיג את הספרים האלה. אם אתם יודעים מה הם הספרים האלו והיכן ניתן להשיג אותם אשמח מאוד.

למה להיות קשה? אתה רוצה ללמוד בפתוחה? קח ספרים של הפתוחה.

בגדול אתה עושה טעות. למה ללמוד פעמיים? תאמין לי שפעם אחת תהיה לך מהנה (או שאולי מענה) מספיק.

פורסם
  • מחבר

אני לא מבין בדיוק מה אתה רוצה לעשות... בשביל לעשות תואר אתה צריך לעבור קורסים ולקבל עליהם ציונים.. זה לא בגרות :P

ואני כרגע בסיום התואר שלי באוניברסיטה הפתוחה אז אתה יכול לשאול אותי שאלות אם בא לך :)

אני עכשיו במסגרת שעדיין לא מאפשרת לי נגישות אפילו ללימוד קורסים ואין באפשרותי להגיע למבחנים להגיש עבודות וכאלה והזמן שלי לא מתוכנן מראש.

לכן אני רוצה לדעת מה הספרים שנזקקים ללימוד הקורסים ואני ילמד אותם עכשיו...באופן כזה שאני יוכל לכסות חלק גדול מהחומר כך שאם שבעתיד שאני ילמד את זה אני יוכל לזרז את העניינים.

ואיזה תואר אתה לומד?? אם גם מדעי המחשב אז יש לי מה לשאול אותך.

למה להיות קשה? אתה רוצה ללמוד בפתוחה? קח ספרים של הפתוחה.

בגדול אתה עושה טעות. למה ללמוד פעמיים? תאמין לי שפעם אחת תהיה לך מהנה (או שאולי מענה) מספיק.

מאיפה אני יקח ספרים של הפתוחה אם אני לא רשום...אני דווקא כן מעוניין לקנות אותם.

ואני לא כל כך מהר שוכח את מה שאני לומד כך שלא מפריע לי העניין של "ללמוד פעמיים".

פורסם

זה לא העניין, גם אני "זוכר" דברים שלמדתי לפני 5-6 שנים בשנה הראשונה של התואר ובכל זאת אני אקבל היום ציון חד ספרתי במבחן אם אני אגש אליו.

מיותר. למד כשצריך. אתה רוצה ללמוד משהו? למד משהו שלא קשור לתואר שאתה מתכוון לעשות. קח ספר היסטוריה וקרא, תאמין לי שלא יזיק :)

פורסם
  • מחבר

זה לא העניין, גם אני "זוכר" דברים שלמדתי לפני 5-6 שנים בשנה הראשונה של התואר ובכל זאת אני אקבל היום ציון חד ספרתי במבחן אם אני אגש אליו.

מיותר. למד כשצריך. אתה רוצה ללמוד משהו? למד משהו שלא קשור לתואר שאתה מתכוון לעשות. קח ספר היסטוריה וקרא, תאמין לי שלא יזיק :)

אני לא קורא רק בשביל התואר אני קורא גם בשביל לדעת..זה מעניין אותי.

אני כל כך מעוניין לקרוא ספרים על מדעי המחשב..ואיני חושש לדליפה עזה מהזכרון. אז אנא תגידו לי איזה שם של ספר משהו שיהיה לי מה ללמוד הסברתי שאני כרגע במסגרת שלא מאפשרת לי אפילו ללמוד באונברסיטה הפתוחה.

פורסם

איך בדיוק "תזרז עניינים" אם תלמד את הקורסים לפני? בכל מקרה תצטרך להרשם אליהם, לקבל את החומר עבורם, להגיש את המטלות ולהבחן במועדים, זו דרך הלימוד הכי טובה.

חוץ מזה זו כמות נכבדה של קורסים חביבי.. תחשוב רק על כמה זמן יקח לך ללמוד אותם, ועוד כמה יעלו לך הספרים (למה לשלם כפליים? אלפי שקלים שתדע..)

אני באמת לא מבין מה אתה רוצה לעשות..

- עכשיו קראתי ת' פוסט האחרון שלך: תסביר מה אתה בדיוק רוצה? להעשיר ידיעותך במדעי המחשב? יש מלא נושאים.. אבל אם אתה מתעקש לך ללמוד אלגוריתמים (מיונים, מטריצות, חיפוש, גרפים וכו') - זה בעצם הבסיס של מדעי המחשב. ספרים.. אני מכיר רק של הפתוחה.

פורסם
  • מחבר

איך בדיוק "תזרז עניינים" אם תלמד את הקורסים לפני? בכל מקרה תצטרך להרשם אליהם, לקבל את החומר עבורם, להגיש את המטלות ולהבחן במועדים, זו דרך הלימוד הכי טובה.

חוץ מזה זו כמות נכבדה של קורסים חביבי.. תחשוב רק על כמה זמן יקח לך ללמוד אותם, ועוד כמה יעלו לך הספרים (למה לשלם כפליים? אלפי שקלים שתדע..)

אני באמת לא מבין מה אתה רוצה לעשות..

- עכשיו קראתי ת' פוסט האחרון שלך: תסביר מה אתה בדיוק רוצה? להעשיר ידיעותך במדעי המחשב? יש מלא נושאים.. אבל אם אתה מתעקש לך ללמוד אלגוריתמים (מיונים, מטריצות, חיפוש, גרפים וכו') - זה בעצם הבסיס של מדעי המחשב. ספרים.. אני מכיר רק של הפתוחה.

אם אני ידע את החומר טוב אני יוכל לגשת לשני קורסים בסמסטר.........בכל אופן כן אני מעוניין להעשיר את ידיעותי במדעי המחשב ואני לא יודע מהיכן להתחיל....והאם ניתן להשיג ספרים של האונברסיטה הפתוחה מחוץ לאונברסיטה...

פורסם

תסתכל

דבר ראשון, תבחר אוניברסיטה לפיה תלך. אני לומד בת"א, אז זה יהיה לי הכי פשוט

פה מפורטת התוכנית הבסיסית לתואר ראשון במדמ"ח - http://www.tau.ac.il/exact_sciences/site/yedion/computers/Extended-Program.pdf

עכשיו אתה נכנס למערכת שעות - http://www2.tau.ac.il/yedion/yedion.html , ומתחיל לחפש את הקורסים. לאחר מכן, תוכל להיכנס לסילבוס של הקורס, ולרוב למצוא את ספר הלימוד הרשמי.

את כל הספרים האלה תוכל למצוא בסיפריה של האוניברסיטה, שאם אני לא טועה אפשר להרשם אליה תמורת תשלום סמלי גם אם אתה לא סטודנט מוצהר

פורסם
  • מחבר

נו אתם לא יכולים להגיד לי....ספר כך וכך בהוצאת..

תהיו רציניים סתם איזה ספר אולי שישפוך אור על הנושאי חובה של מדעי המחשב.....

פורסם

אם אני ידע את החומר טוב אני יוכל לגשת לשני קורסים בסמסטר.........בכל אופן כן אני מעוניין להעשיר את ידיעותי במדעי המחשב ואני לא יודע מהיכן להתחיל....והאם ניתן להשיג ספרים של האונברסיטה הפתוחה מחוץ לאונברסיטה...

ואם מועדי הבחינות מתנגשים? ואם מועדי ההרצאות מתנגשים?

למה אתה מנסה להמציא את הגלגל? בקטע הזה הכי טוב לעשות מה שכולם עושים אחרת היו המוסדות להשכלה גבוהה ממליצים על הדרך שאתה מציע.

פורסם

נו אתם לא יכולים להגיד לי....ספר כך וכך בהוצאת..

תהיו רציניים סתם איזה ספר אולי שישפוך אור על הנושאי חובה של מדעי המחשב.....

אתה רוצה סתם ספר לך לחנות ספרים שמוכרת ספרים אוניברסיטאים תשאל מי של מדעי המחשב (הם מסודרים לפי נושאים לא תהיה לך בעיה למצוא) ותקנה!

ברור הרי שאין לך תוכנית ספציפית של מה לעשות עם הספרים אם אתה סתם מחפש חומר קריאה יש באלפים ואי אפשר להמליץ על ספציפיים

מדעי המחשב מורכב מהמון דברים אין ממש נושאי חובה

פורסם

אתה קצת טועה בגישה שלך ללימודים "גבוהים".

אם כל רצונך הוא ללמוד "מדעי המחשב" כדאי שתגדיר מה בדיוק אתה רותה ללמוד בתוך התחום של מדעי המחשב.

הנה הספר של הפתוחה - Fundamentals of Computing מהוצאת McGraw Hill בסדרת Computer Sciences של בית הדפוס הנ"ל. בסדרה יש כחמש ספרים (עולים ברמה וממוספרים).

דא עקא - נדרש ידע מתמטי לא קטן בעיקר בתחום החדו"א, גבולות, קצת אינפי והבנה של תורת הקבוצות (לוגיקה וסימונים). לכן נהוג ללמוד את הספר הזה במקביל ללימודים מתמטיים.

כמו כן - רוב החומר בספרים האלו מתייחס רק לתיכנות מודולרי בסי פלוס פלוס, ולא להרבה יותר מזה (חוץ מסקירות קצרות), וכידוע יש קצת יותר מתוכנה מודולרית במדעי המחשב.

אם בכל מקרה אתה הולך על זה, בהצלחה.

עצה שלי, תמצא תחום שמעניין אותך (כמו נגיד שפת תיכנות מסוימת) ותחקור את הנושא עד שהוא ידליק לך עניין בנושא דומה ותחקור אותו וכן הלאה... זה לא אקדמי בשיט, אבל תוכל ללמוד על הרבה נושאים בעולם המחשבים וגם לגלות מה בדיוק בעולם זה מספיק מעניין אותך לחקור לעומק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים