עבור לתוכן

גיטרה- לימוד עצמי

Featured Replies

פורסם

אני צריך אתרים עם לימוד עצמי של גיטרה

איך לנגן

וגם אתרים עם תווים לשירים

תודה.

פורסם

אם רק התחלת, אני מציע לקחת מורה לכמה שעורים שילמד אותך את הטכניקות השונות ואת הבסיס

א"כ כשכבר תדע "לגעת" בגיטרה לא תהיהלך בעיה להתקדם הלאה. אבל אם תתחיל ללמוד מאתרים מ-0

יהיו לך המון בעיות א"כ. אתה תתרגל לנגן בדרך מסוימת (וכמעט בטוח שגויה) הטכניקה שלך לא תהיה נכונה,

ואפילו אם את הדברים הפשוטים תצליח לנגן, לדברים מעניינים באמת תצטרך ללמוד כמו שצריך, והרגיל את עצמך

מחדש. אז עדיף כבר מההתחלה ללמוד כמו שצריך וא"כ תוכל לנגן הכל (כמעט).

בקשר לשאלה שלך, אני לא מכיר אתרים כאלה אבל יש מלא ספרים שתוכל למצוא בחנויות. והם מסבירים הרבה יותר טוב

מכל אתר (שהוא לא בתשלום כמובן), כי קשה לי להאמין שמישהו באמת ישקיע סתם..

כשתלמד קצת לנגן תבדוק כאן, www.olga.net - יש כאן את כל (כמעט) השירים שיצאו בטבלטורה אי-פעם. זה האתר המקורי

והכי וותיק שיש. כשתלמד לנגן, תבחר איזה שיר שאתה אוהב ותחרוש עליו כמה ימים, לאט לאט אתה תצליח לנגן אותו. אל תתיאש ישר

אפילו אני שמנגן דיי הרבה זמן, לוקח ליזמן להבין.

פורסם

אל תתחיל ללמוד לבד על גיטרה אלא עם כן אתה "כישרון מולד" :xyxthumbs:

תלמד את כול הבסיס ומעבר לזה עם מורה אחרת אתה לא תגיע לשום מקום ואני מדבר מניסיון אישי

למדתי עם מורה איזה 3 וחצי שנים ואז הפסקתי אבל לא בגלל שנמאס לי אלא בגלל המורה עצמו אבל לא משנה ...

בקיצור אל תלמד לבד למה אתה לא תגיע לשום מקום כמו שצריך.. אולי תצליח לנגן כמה אקורדים פשוטים אבל לא יותר.....

פורסם

אין שום דבר רע בלהתחיל ללמוד גיטרה לבד וזה אפילו מומלץ!

כעיקרון אתה צריך את התוכנה Guitar Pro 4... זו היא תוכנה שמלמדת אותך לפי "טאבים", לא זה לא שגיאת כתיב (לא התכוונתי לתוים) ואת הטאבים אתה יכול להוריד מ:

http://www.mysongbook.com/

זה טוב בשביל ההתחלה...

בהצלחה, ותהנה ;)

פורסם

והתוכנה הזאתי מלמדת אותי רק איפה לשים תאצבעות לא יותר

אף טכניקה היא לא מלמדת אותו

פורסם
  • מחבר

אני לא מבין על מה אתם מדברים בטכניקה...

נגיד אורנג', תן דוגמא לכמה טכניקות....

וגם יש אתרים שמלמדים טכניקות! לפחות ממה שראיתי...

פורסם

התוכנה הזאת מראה איפה לשים את האצבעות אבל ככה היא מלמדת אותו לנגן שירים ועל המהירות הוא כבר צריך לעבוד לבד ומפה תבוא לו גם הטכניקה, טכניקה זה משו שמפתחים עם הזמן...

לא חובה ללכת למורה בשביל לפתח טכניקה - נכון שזה יהיה הרבה יותר מהיר עם מורה אבל גם יותר יקר.

פורסם

:lol: :lol: :lol:

כן היא גם תלמד אותו את כול הדברים הבסיסים

פריטה מתחלפת למשל....

לעגל תאצבעות

וכו' וכו' וכו'

היא אפילו לא רושמת איך נקרא כול מיתר

E A וכו' וכו' וכו'

בקיצור חובה ללמוד עם מורה לא משנה מה תגיד

פורסם

היא אפילו לא רושמת איך נקרא כול מיתר

E A וכו' וכו' וכו'

:lol:

חחחחחח כן כן תמשיך לדבר תעשה לעצמך פאדיחות... רואים כמה שאתה בקיא בתוכנה...

בקיצור חובה ללמוד עם מורה לא משנה מה תגיד

ללמוד שירים של סטיב ואי, מלמסטיין וג'ו סריאני בלי מורה זה לא מספיק טוב בשבילך !?

תיכף תגיד שגם סוויפינג אי אפשר ללמוד לבד, נכון?

פורסם

אני התחלתי ללמוד לפני שנה לבד, אם אתה רוצה לדעת רק אקורדים ולנגן שירים פשוטים ( משינה או נירוונה ) לא צריך מורה רק להתאמן הרבה על האקורדים והמעברים, רצוי שיהיה מישהו שיודע לנגן כדי שילמד אותך קצת (לי היה את חבר שלי ) .

אם אתה באמת חושב ללמוד את הדברים הבאמת מגניבים בגיטרה (סולמות ,ליקים, תווים וכו') מורה הוא חובה.

ובאמת אני לא יכול להדגיש כמה זה חשוב להתאמן - הרבה - מאוד !!

בהצלחה.

פורסם

סתם שאלה - יש לי גיטרה שקיניתי ב 700 שקל לפני שנה או אפילו יותר... הייתי עם מורה פרטי למשך 10-15 שיעורים פחות או יותר אך הפסקתי מסיבות רפואיות.

רציתי לדעת אם זה נכון שאם מנגנים בגיטרה אז הכריות של האצבעות בידיים נהיות קשות יותר.... (?)

פשוט לא רוצה להרוס לעצמי תידיים :-)

פורסם

הכריות אכן נהיות קשות יותר

*עריכה : לא, כמובן שזה לא הורס את האצבעות

;D

פורסם

סתם שאלה - יש לי גיטרה שקיניתי ב 700 שקל לפני שנה או אפילו יותר... הייתי עם מורה פרטי למשך 10-15 שיעורים פחות או יותר אך הפסקתי מסיבות רפואיות.

רציתי לדעת אם זה נכון שאם מנגנים בגיטרה אז הכריות של האצבעות בידיים נהיות קשות יותר.... (?)

פשוט לא רוצה להרוס לעצמי תידיים :-)

אני לא בטוח שהבנתי נכון

אתה טוען שעם הכריות בידיים נהיות קשות יותר

זה אומר שאני הורס לעצמי תידיים?!

למה אני דווקא מרגיש שהידיים שלי פי מאה יותר גמישות וחזקות מאשר לפני שהתחלתי לנגן

??? ??? ::)

פורסם

זה לא הורס ת'ידיים ולא בטיח.

פורסם
.

נכון מאד ,זה באמת מקשה את הכריות אבל רק על היד שבה אתה לוחץ על המיתרים (שמואל לרוב ).

ואיי כמה שטויות כתבתם , ברור שאפשר ללמוד לבד ואפשר ללמוד הכל לבד , תווים , פריטות , שריקות שמיקות וכל מה שרוצים .

הקטע בללכת למורה שזה שמישהו ש"יודע" לנגן יסיבר לך כמה דברים ויראה איך מנגנים , כל הטכניקה וכל הדברים האלה מפתחים לבד על ידי הרבה עבודה ועל ידיד אימון רב ל מעל 4 שעות כל יום .

התוכנה GUITAR PRO היא כלי מצויין ללימוד גיטרה והיא מציגה הרבה דברים שעוזרים ללמוד , כמו כן אפשר להוריד שירים פשוטים לתוכנה וללמוד אותם לאט לאט .

אקורדים פשוטים אתה יכול ללמוד גם דרך התוכנה או על ידיד הורדת דף אקורדים מהאינטרנט ופשוט להתאמן על אקורדים ואז כבר תזכור אותם , דבר חשוב נוסף שיש להתאמן עליו הוא סולמות , יש להתחיל מלאט ואז להעלות את המהירות ולרוץ עם הסולם למטה ולמעלה .

קיצר בהצלחה ואין מה להתוכח על זה .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים