עבור לתוכן

התייעצות - מערכת 5.1 לחדר, בעיקר לסרטים ומוסיקה

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין במערכת 5.1.

מטרות- סרטים ,מוסיקה . אני לא משחק משחקים !

היום הייתי בסנסור, ונתנו לי הצעה מפתה- מערכת רמקולים של  DOME מתצוגה, דיי חדשים.

היא כוללת 5 סטיליטים,"דו קומתיים",שהצד העליון יכול להסתובב. שהם בעצם בעלי 2 אלמנטים, וסאב גדול ואיכותי.(מרובעים שחורים עם מסגרת אדומה,לא מצאתי תמונה)

המחיר שלהם הוא 1500 שקל, והם מוכרים מתצוגה ב 700.

לזה אמורים להוסיף רסיבר.

יש לי 2 מחשבים, באחר כרטיס LIVE 5.1,

ובשני- כרטיס של הלוח אם, asus p4c800 e delux , ובו יציאה דיגיטלית 5.1.

שאלות:

1. הצפייה בסרטים תיהיה במחשב עם הלול של ASUS. האם הוא טוב לדולבי דיגיטל ? (AC3)

2. חשבתי גם על ה ADA880 , אך יש להם רק כניסה אחת, ואני רוצה לחבר גם את המחשה השני,וגם טלויזיה, ככה שפה אני מוגבל.

3. האם הרמקולים שהזכרתי למעלה, שווים 700 שקל?

4. מה הייתם ממליצים לי בתקציב של 1000 שקל,חשוב שיהיה 5.1,שיהיה עם כניסה דיגיטלית, ועדיפות לרמקולים עם רסיבר ובו כניסות רבות יותר.

אודה לכם את תענו לכל שאלותיי.

המשך יום נעים :)

פורסם

לגבי הרמקולים של דום , תבקש לשמוע אותם ותבדוק טוב טוב אם אתה אוהב את האיכות שלהם ואת הסאונד. אמנם לא שמעתי , אבל אני מניח שחיבור שלהם לרסיבר נחמד יתן לך סאונד עם יותר נפח ועוצמה , דבר שמשפיע בעיקר על סרטים. אבל זאת רק דעה , לא שמעתי את הרמקולים.

לגבי AC3 - אין הבדל בין כל הכרטיסים כל עוד הוא מחובר לרסיבר שתומך בפיענוח AC3 (או רמקולים עם מגבר כזה) ומחובר בחיבור דיגיטלי כל שהו. אבל אם מדובר בפס קול שהוא לא AC3 (או דולבי דיגיטל או DTS) אכן יהיה הבדל , בכל מיקרה כדאי שתתן צומת לב לעובדה שחלק מהאנשים מסתבכים בהגדרות של חיבורים דיגיטלים ובחיבורים הפיסים עצמם , ובצדק.

קח בחשבון גם שרסיבר נורמאלי זה לא דבר זול.

בהצלחה.

פורסם

לגבי הרמקולים אני יכול להגיד לך שיש לאבא שלי חנות. ורמקולים של DOME הם בעייתים מאוד בעיקר בתחום האמינות של האלמנטים. לגבי איכות הצליל אני חושב שבאמת כמו שאמרו לפני כדי שתשמע כי זה עניין סוביקטיבי מאוד. לדעתי האישית ושמעתי כמה מערכות שלהם הם באמת בתחתית התחום אני מציע לך להוסיף כסף ולקנות משהוא טוב יותר.

פורסם
  • מחבר

אז פה בעצם אני חורג מהתקציב...

לא שאין לי כסף,פשוט לדעתי זה כבר השקעה מיותרת.

מה אתם מציעים? ה ADA880 ייתן לי תמורה...?

אופציה אחרת טובה וזולה? (עם אופציות לחיבור INPUT)

תודה

פורסם

שמע אם אתה רוצה משהו נורמאלי תצטרך להשקיע צת יותר.

שמע, לי יש חדר יחסית קטן ואני גם רציתי מערכת רמקולים לבערך אותם שימושים כמו שלך

והעדיפות שלי הייתה לרסיבר + רמקולים, רציתי 5.1.

כרגע הSetup אצלי הוא:

רסיבר של JVC 100W, קניתי אותו משומש ב650ש"ח ויש אצלי זוג רמקולים של סוני SS-MB100H שהבאתי אותם במחיר 124ש"ח חדשים במכירה פומבית! (עדיין מחפש סנטר ו2 רמקולים אחוריים קטנים..)

שים לב שההשקעה שלי הייתה מינימאלית והרבה אנשים פה בפורום יגידו שרסיברים של JVC זה חרא וכו' למרות ששומעים בהם מעולה (הרבה יותר טוב מכל מערכת מוכנה שתביא ב1000-1500ש"ח)

אני שמעתי הרבה רסיברים ורמקולים אצלי אנשים אחרים וכמעט לא הרגשתי הבדל, למרות שניסיתי למצוא, למשל שמעתי רסיבר של דנון AVR-1404 (דגם פשוט יחסית אבל אודיופילים לא יזלזלו בו כמו שמזלזלים ברסיברים של JVC) עם רמקולים איכותיים של חברה שנחשבת לאיכותית (JAMO) ובקושי הרגשתי הבדל. ההבדל היה כספי הרבה יותר כי הדנון עלה בזמנו (לפני כמה חודשים) 2000 ומשהו ש"ח והרמקולים (JAMO 80W) ששייכים לו כבר הרבה זמן ובזמנו הוא שילם עליהם הרבה מאוד, בעצם אני השגתי מערכת הרבה יותר טובה מכל סוג של רמקולים+מגבר מוכנים (כמו הADA880..) באותו תקציב או אפילו בתקציב גדול יותר. אקיצר זה עניין של מזל, אם תמצא איפהשהוא רסיבר יחסית טוב משומש אז אולי תצליח לארגן משהו נורמאלי ב1500ש"ח לרסיבר + 5 רמקולים.

בקיצור הכי טוב שתשמע את מה שאתה רוצה לקנות לפני הקנייה ואז תחליט.

אם התקציב שלך זה 1000ש"ח אז אולי תוכל למצוא משהו משומש נורמאלי (רסיבר + 2 רמקולים) אחרת קנה משהו בסגנון הADA880, אתם תהנה גם ממנו וזה יחסוך לך בלאגן בשביל לחפש רסיבר ורמקולים במחיר זול, כי זה לא קל בתקציב כזה למצוא משהו ששווה לשלם עליו.

פורסם
  • מחבר

נכון, צודק.

אבל עלה לי משהו לראש-

אם אני יקנה את ה ADA880 , יש לו רק חיבור דיגיטלי, וחיבור סטריאו רגיל.

זה אומר שתכלס- זה ישמש אותי רק למחשב אחד (ואת השני אני יחבר אליו בסטריאו), מטלויזיה ווידאו אני יכול לשכוח.

ומה קורה בקבצים שהם לא סרטים של AC3 ? מוסיקה רגילה למשל ? אני יוכל לשמוע זאת דרך היציאה הדיגיטלית ?

עוד שאלה- מה דעתך עם מה שהסכרתי על הרמקולים ? לחפש משהו אחר? הם טובים? 700 שקל ל 5 + סאב, זה טוב? (מתצוגה)

פורסם

נכון, צודק.

אבל עלה לי משהו לראש-

אם אני יקנה את ה ADA880 , יש לו רק חיבור דיגיטלי, וחיבור סטריאו רגיל.

זה אומר שתכלס- זה ישמש אותי רק למחשב אחד (ואת השני אני יחבר אליו בסטריאו), מטלויזיה ווידאו אני יכול לשכוח.

ומה קורה בקבצים שהם לא סרטים של AC3 ? מוסיקה רגילה למשל ? אני יוכל לשמוע זאת דרך היציאה הדיגיטלית ?

עוד שאלה- מה דעתך עם מה שהסכרתי על הרמקולים ? לחפש משהו אחר? הם טובים? 700 שקל ל 5 + סאב, זה טוב? (מתצוגה)

שמע, לא יודע, אם הם נשמעים לך טוב אז לך על זה אבל קח בחשבון שאתה תצטרך רסיבר בשבילהם ורסיבר נורמאלי זה החל מ1000 ומשהו ש"ח (חדש)

פורסם
  • מחבר

מצאתי קישור ובו תמונות ופרטים:

סנסור מוכרים לי רמקולים של DOME, מתצוגה, כולל המעמדים, ב 700 שקל.

הרמקולים:

http://www.yellowstore.co.il/yp/product.asp?pc=50190

סטנדים:

http://www.yellowstore.co.il/yp/product.asp?pc=49938

כאמור, ב 700 שקל הם שווים?

מישהו מכיר אותם?

חשבתי על רסיבר של קנוור לחבר להם.

מה דעתכם?

תודה וחג שמח

פורסם

לדעתי זה לא כ"כ שווה כי הרמקולים כולם סטלייטים ואז אתה מאבד מהצלילים הנמוכים, הסאב וופר לא ממש משלים את החסר בצורה טובה.

הסאב שבתמונה גם לא נראה כ"כ איכותי..

אבל אני אף פעם לא שמעתי אותם, אתה תשמע ותחליט, המחיר דיי משתלם.

פורסם

חוק יסוד כבוד הרמקולים וחרותם: לא קונים רמקולים מתצוגה.רמקול זה לא טלוויזיה שמקסימום מדליקים ומכבים,רמקולים זה החלק הכי דינאמי במערכת שבדרך כלל אנשי מכירות נוהגים להגביר עוצמת השמע בהם מספר פעמים ביום הרבה מעבר לנורמאלי ולמומלץ ע"מ להדגים.

דבר שני לידיעה כללית, הרווח במכירה מגיעה בעסקת סאונד מהרמקולים, כך שאם תתמקח על המוצר שאתה רוצה חדש רוב הסיכויים שתוכל להוריד אותו למחיר יפה, גם ב700 ש"ח מרוויחים עליך. בנוגע למגבר , להשוות בין מגברים אפשר רק ששניהם עומדים לפניך, כמעט בלתי אפשרי להשוות באופן אובייקטיבי בין משני מגברים שלא נמצאים אחד ליד השני הזכרון השמיעתי של רובנו לא כל כך חד כפי שהיינו רוצים להודות. אני סבור שאם תעלה קצת במחיר תוכל לקחת את ימהה, מגבר קולנוע שעושה את העבודה מתחיל ב 1200 ש"ח וב 1500 ש"ח תוכל לקחת את הYamaha RXV530 שיותר ממנו להערכתי אתה כרגע לא צריך.

הערה נוספת בנוגע לרמקולים: DOME , KODA , ADC, ALPHA TECNOLOGEY הם שמות שונים לרמקולים זהים , אולי עם חזות שונה קצת, לשם השוואה טוב לדעת את העיניין

פורסם
  • מחבר

אוי, העסק ניהיה יקר מידי כבר... :-[

(לא שאין לי כסף,פשוט זה הוצאה גדולה למערכת שמיעה כרגע, גם ככה היו לי החודש הרבה הוצאות).

שאלה בנוגע ל ADA880 :

יש להם רק חיבור דיגיטלי וסטריאו אחד. מה עם חיבור 5.1 ? (3 PL בודדים). אין להם נכון?

כלומר בשימוש רגיל, שהוא בעצם לא סרטים, (כמו שמיעת מוסיקה,תוכנות עריכת וידאו וכו), איך תיהיה השמיעה? מ 4 הרמקולים או מ 2 והסאב?

בגדול- מה "יוצא" מהחיבור הדיגיטלי? כל צליל במפיק המחשב?

תודה

פורסם

לפי ההודעה הראשונה שלך הבנתי שאתה מתכוון לשמוע גם מוזיקה. אז במקרה הזה אתה יכול להוריד את הסטלייטים מסדר העדיפויות שלך, כי במוזיקה את לא תהנה מהם.

אני מציע שתחפש רסיבר (5.1) יד שניה, ובנתיים תקנה רק רמקולים קדמיים איכותיים...

אתה יכול לקנות רמקולים מדפיים שיתנו לך צליל ממש איכותי בסביבות ה-2000 שקלים, אולי אפילו פחות ותאמין לי, לא יהיה בסיס להשוואה ביניהם לבין ה- dome.

ואז בעתיד תוכל להוסיף עוד סנטר, 2 אחוריים וסאב ותיהיה לך מערכת על רמה.

זה גם יעזור אם תגיד איזה מוזיקה את שומע... לי בכל מקרה יש AE EVO 1 שעלה לי 1800 שקלים לפני חצי שנה, רמקול מצויין... ד"א, לפניו היה לי סט של דום ואני לא מוצא שום בסיס להשוואה ביניהם..

פורסם

לפי דעתי עדיף שתקנה קודם כל חלק חלק עם דגש על האיכות של כל אחד מהם ולאט לאט תבנה לך מערכת מעולה ולא משהו ברמה של דום שזה חרא של חברה שדוחפת לישראלים רמקולים ברמת קרקע

תחת שמות שונים , קראתי עליהם פעם כתבה וממש ירדו על האיכות של הרמקולים שם

ד"א אם כבד דום אז לך על דום 3 :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

לא רק מוסיקה-

סדר העדיפויות שלי הוא כזה-

1.סרטים

2. מוזיקה (שבה נכלל- עריכת וידאו. אני עורך וידאו ונחוץ לי לשמוע צלילים יפים לקליפים ואירועים שאני עורך)

דגש על סרטים... AC3

פורסם

איזה סוג של מוזיקה אם מותר לי לשאול? זה יעזור לנו קצת...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים