פורסם 2002 במאי 2723 שנים שלוםלפני שנאלצו להפרד מכל המידע שנשמר מהפורום הקודם , מישהו כתב פה הסבר על מה זה רייד 1 ו 0אבל בגלל שהמידע לא זמין כעת , מישהו מוכן להסביר לי מה כל אחד מהם?והאם אפשר להפעיל את שניהם ביחד על אותם 2 הארדיסקים?
פורסם 2002 במאי 2723 שנים אין לי כרגע הסבר נגיש..אבל בעיקרון רייד מיועד לפעול כשיש ברשותך שני HDים זהים לגמרי..וכן- יש מצב של רייד 0+1 (לא יודע אם לזה התכוונת).
פורסם 2002 במאי 2723 שנים אני לא בטוח אבל לפי מה שאני זוכר זה מפצל את הקובץ לחצי וחצי זה הרד דיסק 1 והחצי השני זה בהרד דיסק ה2 אז זה עובד פי 2 יתר מהר בגלל שכל הרד דיסק עושה רק חצי עבודה אני לא יודע מה ההבדל בינהם אבל זאת השיתה
פורסם 2002 במאי 2723 שנים איפה ניצן שלנו?הוא מומחה בעניינים הללו,... לא שחסר פה.אבל אני סומך עליו במקרים הללו.גם מאקרוט, איפה אתם חבר'ה?
פורסם 2002 במאי 2823 שנים כיוון שאני לא מבין גדול מצאתי את הכתובת לתשובות לדברים האילובכלל כדאי לכם לסמן את האתר הזה הוא יעיל מאוד לפעמיםקישור
פורסם 2002 במאי 2823 שנים רייד כותב קובץ אחד לשני הרדיסקים וככה זה אמור לתת ביצועים יותר טוביםאני חושב שבגלל שהוא כותב לשני דיסקים קשיחים זה איטי יותר מדיסק רגיל בודד, אבל.....הקריאה מהירה מאוד לעומת הכתיבה, כי הקריאה מתבצעת משני הדיסקיםכתיבה - איטיתקריאה - מהירה
פורסם 2002 במאי 2923 שנים יש כמה צורות של רייד, הנפוצות ביותר הן 0 ו-1.RAID 0 = stripingכל פיסת מידע מפוצלת לשניים, כל חצי הולך להארדיסק אחר. כך ישנו אפקט של מהירות קריאה/כתיבה כפולה, כי שני ההארדיסקים פועלים יחד. כאשר יש שימוש בשיטה הזו, מערכות ההפעלה מזהות את שני ההארדיסקים כיחידה אחת, כלומר 2 הארדיסקים של 40 ג'יגה יזוהו ע"י מערכת ההפעלה כהארדיסק אחד שהוא 80 ג'יגה. כשאר יש כשל באחד מן ההארדיסקים, כל המידע, על שניהם, יאבד. זה המינוס היחידי של שיטה זו, חוסר הבטחון של המידע.RAID 1 = mirroringכל פיסת מידע שנרשמת בהארדיסק אחד, נרשמת גם על ההארדיסק השני. זו שיטה שנועדה לגיבוי בלבד, ובניגוד מוחלט לרייד 0, היא מאוד אמינה. מצד שני, אין שינוי במהירות הקריאה/כתיבה, וההארדיסק השני משמש רק כמקור גיבוי.מקווה שלא טעיתי איפשהו, ת'ורן.
פורסם 2002 במאי 3023 שנים הרייד 0 הוא רק מהירות כתיבה כפולה !!!!!מהירות הקריאה היא לכל היותר 80 אחוז מהמהירות של הארד דיסק אחד !!!!!!!!!!!!!!!!!!רייד מומלץ מאד לכולם חוץ מגימרים מה לעשות זה מאיט את המשחקים !!למי שיש YES אז שיצפה קצת בערוץ 30 (TECH TV ) יש כל הזמן אנשים ששואלים על רייד !.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.