עבור לתוכן

הסראונד לא מתפקד!

Featured Replies

פורסם

שלום,

לא מזמן הייתה לי בעיה שנשמע צליל ברקע כאשר חיברתי את המחשב לטלוויזיה אך פתרתי את הבעיה אז זה לא רלוונטי כבר לדיון [ערכתי].

אני משתמש בחיבור אס וידאו המתחבר מהכרטיס מסך שלי ראדאון 9800 PRO AIW ישירות אל הטלווזיה ומשתמש בחיבור RCA מזכר לשני זכרים.

הבעיה היא שהסראונד לא מתפקד כראוי - יש לי בלוח האם שלי - ABIT MAX 3 כרטיס קול מובנה - 5.1 ערוצים אך בכדי לחבר את הטלוויזיה למחשב אני משתמש ביציאה 1 לסראונד של שני רמקולים.

הרצתי בדיקה בתוכנה של הדריברים [3.62 העדכניים ביותר] שבה התוכנה מריצה בדיקה לסראונד - משמיעה צליל העובר מרמקול לרמקול ע"י השמעת מוזיקה העוברת במעגל מסביב לדמות היושבת במרכז העיגול.

הבדיקה עברה ממש לא טוב, ז"א, הסראונד לא תפקד כראוי ושמעו שהצליל נחלש ומתחזר כשהנקודה מתרחקת מאותו הכיוון רק כאשר הנקודה התרחקה והתקרבה אל הצד השמאלי הקידמי [הרמקול השמאלי הקידמי] ושאר הרמקולים פשוט נשארו באותה עוצמת הצליל - הצליל שלהם לא עלה וירד בהתאם למיקום הנקודה.

אני רוצה להנות מסראונד מלא ונמאס לי לראות סרטים ככה... אני לא מתכוון להעביר 7 כבלים באורך 10 מטר כל פעם שאני ארצה לראות סרט [כל יום בערך] - 6 כבלים ל5.1 ערוצים  וכבל אחד ל אס-וידאו.

אשמח אם תענו לי בהקדם ואני מקווה שהבנתם את הבעיה ואת הבקשה שלי.

בתודה מראש,

אבי.

נ.ב.

המערכת הקולנוע הביתית היא מסוג KENWOOD והרמקולים רגילים [קטנים]

פורסם

תמחק את כל ההודעה שלך ותרשום מחדש.

לא ברור מה רשמת , לא ברור מה הבעיה , לא ברור מה אתה רוצה, מה הקשר לזה שאין לך כוח לכבלים , וכו וכו....

בנוסף אל תתן פה לאנשים לשבור את הראש ותציין את כל הפרטים הרלוונטים כמו איזה כרטיס קול , על איזה מצב הדריברים , על איזה מצב הרסיבר , איך חיברת, וכו.

לגבי בדיקה - תחפש בדיקה שבה אומרים בקול כל ערוץ -כל פעם אחר.

פורסם

יש לך שתי אופציות או שאתה מעביר כמו שאמרתה 7 כבלים אחד וידאו ושש לסאונד או שאתה מחבר את הסאונד בצורה דיגיטאלית, כלומר בכבל אחד או אופטי (כבל אופטי באורך 10 מטר יעלה המון כסף) או קואקסיאלי, בהתאם לכרטיס הקול שברשותך ולרסיבר שיש לך.

פורסם
  • מחבר

אין אפשרות להשיג כבל אופטי באורך של 10 מטר..

7 כבלים? רק בן אדם עמוס בזמן ועשה את זה...

סידרתי משהו והצלחתי לשפר את הסראונד והוא עובד ממש טוב [כולם פועלים מתי שהם צריכים לפעול] אבל עדיין ההמרה לא הכי טובה.. יש עוד דרכים?

אם אין אז תנו לדיון לשקוע ואני אוכל לחיות עם זה משום שעכשיו האיכות ממה טובה ואולי אפילו אני אשכנע את ההרים לקנות מערכת חדשה טובה יותר.

תודה לכולכם.

פורסם

אם מספיק כסף אפשר להשיג הכול ואתה יכול לנסות את האופציה הקואקסיאלית, אם יש לך יציאה כזאת בכרטיס הקול.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים