עבור לתוכן

איזה כרטיס קול לקנות עבור שמיעה באוזניות איכותיות?

Featured Replies

פורסם

שלום.

ברשותי אוזניות Sennheiser HD497 הנפלאות.

כרגע בעבודה במחשב אני משתמש בהם בצירוף עם הכרטיס קול O/B על ה ASUS A7V8X הציפ מתוצרת realtek.

למרות שאיכות השמע עדיין טובה יותר מה ATP3 (ציינתי שהאוזניות מדהימות?) אפשר לשמוע שיש די הרבה harmonic distortion יחסית ליצאות סאונד אחרות (דיסקמן, מערכת סטריאו).

השאלה שלי היא פשוט איזה כרטיס קול שווה לקנות בשביל צליל יותר צלול.

אין לי צורך כרגע בפיצרים נוספים...

פורסם

תקציב?

כרטיס קול סטריאו או סראוונד?

פורסם
  • מחבר

אני רק צריך לסטריאו (למרות שאני יודע שכל כרטיס קול היום בא עם סראונד). ותקציב - כמה שצריך בשביל להביא את האוזניות למקסימום שהם יודעות לתת...

למשל האם יש העדפה לאודיגי 2 על סאונד בלסטר לייב במקרה הזה?

פורסם

פורטיסמו 3\אודיג'י 2 (יש יתרון קל לאודיג'י)

עם שניהם היה לי ניסיון עם ה497 לעומת הSoundStorm והיה שיפור ממשי.

אגב, אתה משתמש בהגברה כלשהיא או ישירות לכרטיס קול?

כי אם ישירות לכרטיס אני ממליץ לך קודם לבנות\לקנות מגבר אוזניות ואז תשקול בכלל להחליף מקור, מבחינת מקור הכרטיסי קול של היום לא רעים בכלל, מבחינת הגברה הם נוראיים.

פורסם

היום יש טראנד כזה בקהילת האודיופילים של קניית כרטיס קול מקצועי, שבמקור הוא להקלטות והישתמש בו לשימושים רגילים. הכרטיסים האלה נותנים. האיכות שלהם הרבה יותר טובה (סטראו) מאשר כרטיסים לשוק הביתי.

אני למשל כרגע עם הsetup הבא:

Beyerdynamic DT931 (180$)

DIY Headphone amplifier based on Jan Meier's Corda HA-1

EMU 0404 sound card (100$)

את הכרטיס קול קיבלת אחרי שהיה לי מגבר והשידרוג היה מAC97.

אני חייב להגיד לך שההבדל ענקי, אבל בהחלט שלא בכל סוג של מוזיקה שומעים הבדל ענקי כמו בסוגים אחרים- למשל ברוק, במיוחד כשיש הקלטה מאוד טובה(אז באמת "מרגישים" את המוזיקה) האיכות מאוד השתפרה(נגיד 170% יותר טוב), אבל בראפ וכאלה השינוי פחות ניכר(אבל גם. נגיד 60% יותר טוב).

לא שמעתי את האודיג'י 2 אבל כל מי ששמע את שני הכרטיסים בקהילת Head-Fi אומר שאי אפשר בכלל להשוות ביניהם.

רק מה, אני לא בטוח שאתה תצליח להבחין באיכות בין ה EMU לאודיג'י 2 (בין אם זה קשור לאוזניות שלך, או לסוג המוזיקה שאתה שומע) אז אולי עדיף שתעיין קצת בהד פיי (פורום מאוד גדול של אודיופילים חובבי אוזניות) ותקרא בנושא.

הנה כמה דוגמאות לתראדים בנושא:

http://www4.head-fi.org/forums/showthread.php?t=87131&highlight=emu

http://www4.head-fi.org/forums/showthread.php?t=87209&highlight=emu

http://www4.head-fi.org/forums/showthread.php?t=80439&highlight=emu

ובכלל תעיין בהד פיי.

עד שכתבתי ראיתי שנוספה התגובה של סקורפיון אז אני הבחלט מחזק את זה שכדי לך לשקול לקנות\לבנות מגבר, מניסיון שלי זה נותן שיפור ענקי.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה...

אני יעיין בחומר.

אין לי כרגע הגברה חיצונית...

אני שומע בעיקר רוק פורגרסיבי - ובעיקר Dream Theater מבחינה מוזיקלית בקלות אחת הלהקות המוכשרות ביותר בעולם אם לא המוכשרת שבינהם.

יש לי את רוב האלבומים המקוריים שלהם (ובקרוב יהיה לי את כולם) וזה חוויה אחרת לשמוע מהמקור או מ MP3 (אפילו בקידוד VBR די טוב אפשר לשמוע את ההבדל).

פורסם

להעתקת מוזיקה למחשב מדיסק מקורי אני קודם עושה קבצי Wav בעזרת EAC (חפש בגוגל) ואז קידוד ל APE (י Monkey Audio. לא פוגם בכלל באיכות, ומקבץ בערך פי 2). וזאת הדרך הכי טובה, ואני ניסיתי הרבה תוכנות לפני זה, ורק ככה יוצא העתק מדיוק של הדיסק.

בקשר לנגינה של קבצים יש את foobar 2000 שזאת תוכנה דיי פשוטה, אבל לאומת האחרות אפשר לשלוט שם בכל מיני פיצ'רים כגון אפקטים של DSP (כמו crossfeed), אפשרות ל oversample וגם שליטה בסוג הoutput (כמו אפשרות לoutput ב ASIO אם הכרטיס שלך תומך בזה) ועוד כל מיני דברים.

אם אתה רוצה לדעת יותר על העתקת דיסקיםף שימוש ב foobar ומידע על המושגים שהשתמשתי בהם(שהם חלק מהפיצ'רים של התוכנה) אני מציאה לחפש בהד פיי (צריך לעבור תהליך הרשמה קצר לפני שאפשר יהיה לחפש).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים