עבור לתוכן

כרטיס קול אם יציאה קאוקסיאלית

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

חחחח

זה בטח הדבר הכי מצחיק ששמעתי היום....

בוא נשעה קצת סדר:

SP/DIF= תקן להעברת אודיו בצורה דיגיטלית.

Sp/dif ניתן להעביר ע"ג כבל אופטי או קואקסילי.

אז בוא תסביר לי למה זה לא עובד לי ולא לאף אחד שאני מקיר, ואיזה כבל בדיוק אתה מתכוון לחבר בין הכניסה הקואקסיאלית של הרסיבר שלי לכרטיס הקול כי אני כבר עברתי על כל כבל אפשרי וזה עדיין לא עובד לי

• תגובות 48
  • צפיות 3.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אז בוא אני אגיד לך שהתקנתי לחבר שלי לייב וחיברתי אותו בצורה דיגיטלית לADA880, אתה מחבר קצה אחד שהוא MINIPL וקצה שני שהוא RCA, לא כזה סיפור.

אתה בטוח שיש לך בכלל בלייב יציאה דיגיטלית? לא בכל סדרת הלייב היה יציאה כזאת.

פורסם
  • מחבר

אז בוא אני אגיד לך שהתקנתי לחבר שלי לייב וחיברתי אותו בצורה דיגיטלית לADA880, אתה מחבר קצה אחד שהוא MINIPL וקצה שני שהוא RCA, לא כזה סיפור.

אתה בטוח שיש לך בכלל בלייב יציאה דיגיטלית? לא בכל סדרת הלייב היה יציאה כזאת.

יש לי כרטיס אונבורד של c-media דגם cmi8738 ולפי האתר שלהם יש בו S/PDIF וגם במיקסר שלו יש אפשרות כזאת, יש לי הרבה כבלים של מיני פיאל ושני RCA בצד השני, ניסיתי את כולם וזה לא עובד אז השאלה היא האם באמת הפורמט של היציאה הקואקסיאלית בכרטיס מתאימה לרסיברים ולא רק למערכות רמקולים של מחשב או שאולי צריך כבל מיוחד כלשהו.

פורסם

בדרך כלל בכרטיסים האלה צריך להוסיף פאנל חיצוני שמוסיף, בגלל זה אין לך.

או שצריך להפעיל את האחת היציאות שתהפוך ליציאה דיגיטלית (לא יודע אם אופטית או קואקסיאלית) דרך הדרייברים.

פורסם
  • מחבר

זאת בדיוק הבעיה שפאנלים כאלו (לא חיצונים לגמרי אלה תוספת של כרטיס קטן שמתחבר לכרטיס הקול הקיים ויש עליו יציאה קואקסיאלית בצורת RCA ויציאת TOSLINK אופטית) לא נמצאים במלאי של שום ספק שדברתי אתו והם בדרך כלל מתאימים לכרטיסי קול של קראיטיב ולכן אני צריך להזמין בניפרד כרטיס של קריאטיב. ככה שהכרטיסים היחידים, לפי הבדיקה שלי, שיש בארץ ויש להם יציאה שמתאימה לעבודה אם אלמנטים של קולנוע ביתי (רסיברים,פרוססורים וכו),הם האודיג'י 2 פלאטיניום שיש לו פנאל חיצוני אם יציאה קואקסיאלית בצורת RCA (על הפרו אני לא מדבר בכלל) ורוולושן 7.1 של M-AUDIO. בשני המקרים מדובר בפיתרון של קרוב לאלף שקל,אז אם משהו יודעה על דגמים אחרים או איפו אפשר להשיג את הפאנלים שעליהם דברתי שיוסיף תגובה.

תודה.

פורסם

אמרו לך כבר - 150 שקל ויש לך את הלייב עם יציאה קואקסיאלית.

פורסם

לפותח התרד בבקשה, אתה לא מבין , אז אל תנסה לתת תשובה "מלומדת" לכל עזרה שמציעים לך פה. או שתבקש עזרה או שלא , אבל אל תגיב ככה.

כרטיס כמו אודיגי עדיף למשחקים כי יש לו מעבד שמחשב את כל התלת מימד והאפקטים של הסאונד ויכול להעמיס מאוד את עצמו בחישובי סאונד. בנוסף האיכות קול של הכרטיס הזאת היא טובה , זה לא רלוונטי ל פס קול AC3, זה כן רלוונטי לכל השאר (גם כשמחברים בצורה דיגיטלית - או בשם אחר SPDIF). ההבדלים הם לא בשמים בכל מיקרה כשמדובר ב LIVE ומעלה.

ברגע שלא מדובר בAC3 (דולבי דיגיטל) או DTS , אז כן תקבל הבדלים בין הכרטיסים , זה לא קריטי לרוב האנשים אבל חלק מהאונבורדים לא נשמעים משהו על מערכות קולנוע טובות. לגבי הפאנל - לרוב היציאה נמצאת על לוח האם - אופטית או קואקסלית (וזה לא משנה איך מחברים בסוף זה יוצא אותו הדבר). יש כמה לוחות שצריך לקנות את הפלאג - אבל לרוב זה מגיע על חיבור אחורי: SLOT PCI. תחפש בחוברת של לוח האם שלך.

SPDIF זה תקן להעברת סאונד דיגיטלי כמו שהעקרב אמר , הוא עובר דרך חיבור אופטי או קואקסלי. וראשי התיבות שלו הן :sony philips digital interface.

פורסם
  • מחבר

מי שלא מבין זה אתה ומה שאתה לא מבין זה את הצרכים שלי, לי יש רסיבר שאני רוצה לחבר באופן דיגיטאלי (כדי שהרסיבר יבצע את הפיענוח של כל האותת גם של דולבי דיגיטאל וגם אות שני ארוצים רגיל) למחשב (העינין שלי הוא בעיקר בסרטים ולא במשחקים) ולכן אני מחפש כרטיס קול אם יציאה קואקסיאלית בצורת RCA כי הכניסה הקיימת בכרטיס שלי (וברוב הכרטיסים האחרים שראיתי) היא בצורת מיני פיאל, אני יודעה שבעיקרון זה אמור לעבוד גם ככה, כי ה S/PDIF מעביר נתונים גם בצורה אופטית וגם בצורה קואקסיאלית, אבל בפועל לא אצלי ולא אצל אף אחד שהקרתי זה לא עובד, אז אם אתה יודע איך זה אמור לעבוד בלי תוספת פאנלים חיצונים או פנימים אז תסביר אם לא אל תנסה להיראות חכם.

נ.ב בדקתי גם בחברה של הכרטיס קול וגם בחברה של הלוח אם אין להם פלאג כזה.

פורסם
  • מחבר

אמרו לך כבר - 150 שקל ויש לך את הלייב עם יציאה קואקסיאלית.

היציאה היא במיני פיאל או ב RCA ?

פורסם

מיני פיאל

תקנה מתאם פשוט ל-RCA. הוא עולה כמה שקלים בודדים ויש אותו אפילו באייס. אני מכיר הרבה אנשים שחיברו כך והכל פועל יפה מאוד.

פורסם
  • מחבר

מיני פיאל

תקנה מתאם פשוט ל-RCA. הוא עולה כמה שקלים בודדים ויש אותו אפילו באייס. אני מכיר הרבה אנשים שחיברו כך והכל פועל יפה מאוד.

תודה אני חייב לציין שאתה הבן אדם הראשון שענה לי לעניין, ניסיתי את זה כבר וזה לא עבד לי, אבל אם אתה אומר שכבר חיברתה ככה וזה עבד לך אני מתחיל לחשוב שיש לי בעיה בכרטיס או בהגדרות שלו.

פורסם

http://www.techno.co.il/community/viewtopic.php?t=18508&highlight=%E7%E9%E1%E5%F8+%E3%E9%E2%E9%E8%EC%E9

תעבור על זה, לבחור פה הייתה בעיה דומה ועזרנו לו בפורום לסדר אותה. מומלץ לקרוא הכל למרות שהוא נענה לבקשתי ובסוף הדיון ציין את הליך החיבור הפיסי כולו. ייתכן כי ישנה בעיית הגדרות ואז כדאי שתעבור על הדיון כולו כי הוספתי מספר שינויי אפשריות.

פורסם
  • מחבר

זה רק מחזק את הערכה לגבי תקלה בכרטיס, כי לאיש מהפורום שנתת לי את הכתובת שלו היציאה עבדה על PCM לפחות, כל הבעיות אם הסראונד היו בעיות של הבנה ושל הגדרות בכרטיס שלו, אצלי היציאה לא שולחת שום אות בכלל לא PCM ולא AC3 כל זה מביא אותי למחשבה שכנראה שהכרטיס שלי תקול כי ניסיתי את כל החיבורים שתוארו בפורום ההוא ולא הלך, אבל דבר אחד אני בטוח שזה לא הרסיבר כי זה רסיבר טוב וכל הכניסות שלו עובדות, בדוק.

תודה, אני כנראה יביא כרטיס אחר מחבר רק בשביל הניסוי.

פורסם

נראה לי אתה לא מבין פשוט - בכרטיס שלך אין בכלל יציאה דיגיטלית ללא תוספת של פאנל חיצוני לפי מיטב ידיעתי, אז מן הסתם זה לא יעבוד לך.

אני חיברתי לפחות לייב אחד ככה עם יציאה דיגיטלית בצורת PL לכניסה דיגטילית בצורת RCA ולא הייתה בעיה.

פורסם
  • מחבר

תראה אני לא מדבר לפני שאני בודק, לפי האתר שלהם בדגם הספציפי הזה יש יציאה דיגיטאלית (8738 C-MEDIA) וגם הספק שלי אמר את אותו הדבר, אני ינסה אם לייב בתיקווה שזה יעבוד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים