עבור לתוכן

שאלה לגבי חיבור דיגיטלי ולגבי הגדרות ברסיבר

Featured Replies

פורסם

כשמחברים כרטיס קול לרסיבר בצורה אופטית או קואקסילית, האם הכרטיס קול משפיע על האיכות או שבעיקר הרסיבר משפיע על האיכות (הרי הוא מפענח את המידע)?

מה זה crossover וגם ההגדרה של רמקולים קטנים\גדולים ברסיבר, מה הם משנים ועל פי מה יודעים איך עדיף לכוון אותם?

וגם מה זה D RANGE COMP, לא הצלחתי למצוא על זה כלום בגוגל :\

פורסם

כשמחברים כרטיס קול בצורה דיגיטאלית לרסיבר רוב ההשפעה (או כולה אם אני לא טועה ..) מגיעה מהרסיבר שעושה את הפיענוח.

Crossover זה רכיב ברמקול שמחליט איזה קולות יגיעו לאיזה דרייברים ברמקול ... כלומר קולות גבוהים יגיעו לטיויטרים קולות רגילים יגיעו למיד

וקולות נמוכים (באסים) יגיעו לוופר ברמקול.

ההגדרה של רמקולים גדולים\קטנים משתנה לפי ההחלטה אם יש לך סאב או לא .. כי אם יש לך אז אתה מגדיר שיש רמקולים קטנים ואז הבאסים מגייעים לסאב

ואם זה רמקולים גדולים אז הבאסים יגיעו מהרמקולים (עדיף שיהייו רמקולים עם וופר איכותי ).

פורסם

תראה, אתה יכול להשוות בין חיבור דיגיטלי לחיבור רגיל בדומה לשיחת טלפון אחת שתשמע רעשים ברקע לעומת שיחה שתשמע אך ורק את האדם המדבר.

כלומר, המידע שכבל דיגיטלי מעביר הוא מידע נטו, בלי שום תוסף חוץ ממנו. הפענוח הוא אותו פענוח בדיוק, רק בלי הזבל מסביב.

פורסם

liiight - מה הקשר?

חיבור רגיל (סטראו או 5.1) ישאיר לכרטיס קול את עבודת הפיענוח, ויהיה תלוי באיכות של הכרטיס קול אבל ממש לא תשמע רעשים גם עם הכרטיס קול הכי מעפן.

חיבור דיגטלי ממש לא תלוי באיכות של הכרטיס קול האות הדיגטלי יועבר לרסיבר שיפענח אותו על כל פורמטיו השונים (סטראו/דולבי וכו...)

פורסם

בין אם תחבר את הכרטיס בצורה דיגיטלית או בין בצורה רגילה, ממילא כרטיס הקול יבצע את הפענוח שלו.

הרי הכרטיס ממיר את המידע למידע דיגיטלי. הרסיבר רק מפענח את המידע שהוא מעביר לרמקולים.

פורסם

פשוט לא נכון

אם אתה מחבר בצורה רגילה הכרטיס קול מעביר את המידע מפורמט דיגטלי לאנלוגי.

אם אתה מחבר חיבור דיגטלי הכרטיס קול כמעט ולא עושה שום דבר, הוא מעביר את מה שהוא מקבל כמעט בלי שינוי ליציאה הדיגטלית. כאן הרסיבר הוא זה שמעביר את המידע ממידע דיגטלי למידע אנלוגי לרמקולים. לכן בחיבור דיגטלי איכות הכרטיס קול לא משנה.

בשני הפורמטים לא תשמע רעש כמו שאתה מתאר בטלפון, אבל בחיבור דיגטלי האיכות סביר שתהיה טובה יותר מ-2 סיבות

1. הרסיבר יעשה עבודה טובה יותר בפיענוח האות הדיגטלי

2. על כבל דיגטלי אתה יכול להעביר דולבי, על אלוגי אתה חייב לחבר 6 כבלים בשביל לקבל דולבי 5.1

פורסם

יש לנו בעיה בתקשורת HOLY :)

ברור שהכרטיס ממיר ממידע דיגיטלי לאנלוגי ביציאה אנלוגית. אבל בכל מקרה, הפענוח נעשה בו.

הוא מקבל מידע מתוכנות על המחשב של מוזיקה, משחקים וכו', וממיר את המידע לאותות חשמליים שמכילים את הסאונד.

ביציאה אנלוגית הוא ממיר את זה בחזרה למתח שמועבר ישירות לרמקולים. בחיבור דיגיטלי המידע מועבר באמת כמו שהוא אל מפענח חיצוני שממיר את האות בחזרה לאות אנלוגי שמועבר לרמקולים.

ככה שבעצם, אנחנו אומרים אותו דבר ;D

פורסם

שאלה

מה זה כבר דיגיטאלי?

אם אני לא טועה כבל רגיל זה RCA .?

פורסם

אות דיגיטלי הוא לאו דווקא קשור לסוג הכבל (אתה יכול להעביר מידע דיגיטלי על כל כבל).

זה פשוט מידע נטו, ולא תרגום של מידע.

לגבי D RANGE COMP

אם אני לא טועה מדובר בDRAMATIC COMPENSATION, שזה פונקציה שמורידה את הפיק של הווליומים ב5.1 לווליום אחד ראשי.

ככה שאם אתה רואה למשל בלילה סרט, שלא פתאום יהיה איזה פיצוץ מאיזה רמקול שיעיר את אחותך, אלא הווליום המקסימלי נשלט על ידך.

פורסם

כשאמרתי כבל דיגטלי התכוונתי חיבור דיגטלי

מידע דיגטלי יכול לעבור באחד מ-2 הפורמטים הבאים

1. אופטי - על כבל אופטי

2. קואוקסיאלי - על כבל RCA, עדיף כבל עם סיכוך מלא שעוטף את הכבל הפנימי.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות :)

אבל לא כ"כ הבנתי, האיכות בעצם תלוייה גם בכרטיס קול וגם ברסיבר? אבל ברסיבר זה יותר תלוי? ???

לגבי הCrossover, אני מעוניין לדעת מה זה הפונקציה הזאת ברסיבר, הוא נותן לי לבחור 80HZ, 100HZ ו120HZ

איך לדעת מה עדיף?

ולגי הD RANGE COMP, האם זה גם משפיע כששומעים בסטריאו? (יש לי רק 2 רמקולים), יעני זה בעצם עושה מין Normalize לווליום?

פורסם

בחיבור דיגטלי האיכות של הכרטיס קול לא משנה בכלל, רק האיכות של הרסיבר והרמקולים משחקים תפקיד

בחיבור אנלוגי גם הכרטיס קול גם הרסיבר וגם הרמקולים משחקים תפקיד

פורסם
  • מחבר

שאלה קשורה:

אם זה כך שרק הרסיבר מקבל את האודיו כמידע איך שהוא ואז מפענח אותו אז איך יש לי את הבעייה הבאה:

בדרייבר המקורי מאתר קריאטיב + העדכון האחרון שיצא, הוא לא נותן לי לשמוע בDolby Digital, כלומר אני מנגן סרט שתומך בDD והוא פשוט מנגן לי אותו בסטריאו אבל אם אני משאיר את הדרייבר WDM שמגיע עם חלונות, אז הוא מוציא DD יפה מאוד, איך דבר כזה יכול לקרות!?

(יש לי כרטיס Live! 5.1)

פורסם

איך בדיוק חיברת?

אילו הגדרות עשית במחשב?

פורסם
  • מחבר

אין הרבה מה להגדיר, זה מחובר דיגיטלית אצלי לרסיבר, כל מה שצריך לעשות אחרי התקנת הדרייבר זה להפעיל את "Digital Output Only" וזהו.

בדרייבר של חלונות כשאני מפעיל סרט שתומך בDD אז נדלק לי ברסיבר "Dolby Digital" ואני גם רואה שהוא מקבל שם 5.1 ערוצים.

בדרייבר המקורי הוא פשוט מנגן סטריאו תמיד, רשום ברסיבר "LINEAR PCM והוא מקבל רק סטריאו, ניסיתי גם לבחור שיש לי 5.1 רמקולים בתוכנה שמגיע עם הדרייבר אבל זה לא עזר, עדיין מוציא סטריאו, בנוסף זה גם קורה בDTS, גם כשאני מנגן DTS זה מקבל רק סטריאו ועדיין נשאר על "LINEAR PCM".

בכל זאת אני רק רוצה לדעת מתוך סקרנות כי במילא יש לי רק 2 רמקולים (בינתיים) אבל עדיין זה מעצבן, והיציאה הדיגיטלית כנראה תלוייה גם בכרטיס קול.

תוספת קטנה:

זה לא משנה אם אני מנגן סרט דרך הDVD עצמו או אם אני מנגן סרט DivX/XviD שקודד לAC3, בשניהם הוא עדיין מוציא סטריאו בלבד בדרייבר המקורי מאתר קריאטיב ובשניהם זה מוציא סראונד עם הדרייבר של חלונות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים