עבור לתוכן

בעלי מערכת 5.1-שאלת מיקום רמקולים+האם באמת שווה להשקיע כ"כ הרבה כסף+עודכן עמ' 2

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אני אענה לך בשחור מודגש...

דווקא VIVANCO אמורים להיות רמקולים סבבה... אני די מבין שקנית אותם

מחיר טוב אם אתה אומר שכמעט גמרת מתי ששמעת רק 2.1 מתוך 5.1- פחחחחח......כן אחי!...589 זה לא הרבה בשביל משהו כזה טוב!

רק הייתי רוצה לשמוע מעוד מישהו שניסה אותה ולדעת אם אני סתם מדבר....כי אני לא חושב שהאוזן שלי תטעה אותי...

בקשר לכרטיס קול תנסה אולי להשיג כרטיס קול A2 יד שנייה במצב טוב.- אמממ....אתה עדיין בטוח שכדאי לי?....אם כן אז למה? (שוב כי יש לי רק יציאות אנלוגיות ולא דיגיטליות) ותגיד לי בבקשה מה ההבדל בין האודיג'י 1 ל-2 ? וגם מה ההבדל במחיר?

אני לא חושב שהשיקולים של NORTON צריכים לעניין אותך

גם מהסיבה שלא תמיד הבאגים האלה באמת באים לידי ביטוי (כמוני למשל)

גם תבדוק אולי בגרסא 2005 החדשה (BETA) הבאג תוקן

וגם בגלל שאתה תמיד יכול להשיג אנטי וירוס של MCAFEE או משהו אחר -אתה צודק תכלס....האמת היא שאנשים ממליצים לי לעבור לפנדה אנטיוירוס ושנורטון די דפוק.......בכל מקרה זה לא העניין....

תחשוב על זה -אני חושב..... ;)

תן לי בבקשה לינק לאתרים שבהם אפשר לקנות כאלה כרטיסי קול יד שניה-או כל דבר למחשב!.....יש לך !?!יניב

• תגובות 31
  • צפיות 6.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אז קודם כל תודה רבה לעוזרים ושנה טובה לכולם!  ;D

אז ככה

בתכלס התקציב שלי הוא נמוך כי הוספת כרטיס הקול היא רק אחד מהשיפורים שאני הולך לעשות למחשב (בין השאר התקנת צורב DVD LG X12 התקנת כרטיס FIREWIRE DV...הוספת 512 MB זכרון לסה"כ 1 GIG החלפת ספק +הוספת מאוורר ....)

אני עובר כרגע משמיעה דרך מערכת סטריאו המחוברת למחשב למערכת 5.1 הזאת:

http://www.netaction.co.il/item.phtml?item=1957423

היא עלתה לי 589 שקל ולצערי אני די בטוח שאף אחד לא מכיר אותה (כי היא לא "מותג" כמו קריאטיב או לוג'יטק)....

למעשה אני רק בפוקס קניתי אותה בגלל שהוריי חזרו מחו"ל ביקשתי מהם צורב DVD מהדיוטי פרי והם הביאו לי משהו לא נכון... אז כשבאתי לסקאל להחליף את הצורב...אז נשאר לי מספיק כסף גם לקחת כזו מערכת!....לא היו לי יותר מידי ברירות...לקחתי בהתחלה מערכת של קריאטיב וחזרתי יום אח"כ כי היא הייתה מעאפנה כל כך....ואז המערכת של VIVANCO הגרמנית קרצה לי....במקרה היא הייתה בתצוגה (רק הסאב +2 סאטלייטים) וכששמעתי את DIRE STRAITS עליה עף לי התחת!  ;D .....ועוד רק משמיעה על 2.1!...

אז לקחתי אותה והבנתי שלא תמיד צריך להסתכל רק על "מותג".....

אני מזמין את מי שרוצה לקפוץ לחנות סקאל אלקטריק ולשמוע אותה (יש בדן דיזיין מול קניון איילון בר"ג) ולומר לי אם אני צודק או טועה.. :P

לעניינינו...

אקיצר אחרי הכל שידרוג המחשב שלי ייצא ככה 900 שקל או משהו...ולהוסיף לזה עוד 250 שקל בשביל AUDIGY....אני לא ממש בטוח

במיוחד אחרי בעיות אי תאימות כמו שאמרו פה (NORTON וכו'...)....

המערכת שלי של VIVANCO היא נותנת ת'בסיס- יש לה אחלה עוצמה...אחלה LOW HIGH MID...טובה בעוצמות גבוהות..יש שלט...

אבל אין לה יציאה דיגיטלית....(יש משהו מאחורה שקוראים לזה FUSE אבל אני לא יודע מה זה)....ולכן היא לא הכי מתקדמת

אבל בהחלט מספקת אותי ממעבר בין סטריאו ל5.1....

יש לי חדר קטן ואני לא צריך יותר מזה....וכל זה אני אומר אחרי שאני ממש מקפיד על איכות ומוכן בדר"כ להשקיע יותר כדי לקבל יותר!

הבנתי בעקרון שבכדי לשמוע מוזיקה ולשחק אח"כ משחק או משהו - ישנה חובת מעבר בין 5.1 לסטריאו- ואני חייב ללחוץ על משהו דרך תוכנה במחשב (תוכנת הבקרה) בשביל זה....

זה מאוד יעצבן אותי....אבל כנראה אין מה לעשות....ו...לא....אין לי שום רסיבר או משהו מחובר....רק הרמקולים ישירות למחשב...

דבר ראשון אחי תתחדש. VIVANCO זה כן פירמה שרק משום מה לא נקלטה בארץ, יש לה מוצרים מעולים.

דבר שני, אל תתרגש מבעיות התאימות עם נורטו (יש לי את זה וזה לא בעיה לסדר, אני גם זה שהעלתי את זה)

דבר שלישי, שלא ייזיינו לך את השכל כאן, כיציאה דיגיטלית זה פיצ'ר שרק חלק קטן מהאנשים מנצלים. אם יש לך כבלים טובים בין כרטיס הקול למערכת, ואתה לא שומע קבוע DVD או DVD-MUSIC או CD-DIGITAL סביר להניח שלעולם לא תרגיש בהבדל (מה גם שהAUDIGY מגיע עם מחברים מזהב באיכות מעולה) אז אתה לא צריך את זה.

דרך אגב, פיוז זה מעין התקן שיש על מכשירים שעובדים בהספק גבוהים שמנתק את המערכת מהחשמל כאשר היא מקבלת זרם גבוה מדיי מכדי לעבוד איתו בצורה תקינה, וזה מה שיש לך מאחורה.

דבר רביעי ואחרון, האופציה של הUPMIX בAUDIGY ניתנת לשינוי ישירות מהTASKBAR ככה שזה עדיין קצת מציק, אבל לא ממש נורא. אני למשל לא משתמש בה, כי היא לא מוצאת חן בעיני.

עכשיו למי ששאל מה הבדל בין AUDIGY 1 לAUDIGY 2.

ההבדל הוא בבקר הסאונד שם (המעבד של כרטיס הקול) ובאיכויות הדגימה והמהירות של הכרטיס. לא אכנס לפרטים, רק שאין שום סיבה בעולם לקנות AUDIGY 1 כיום.

מקווה שעזרתי,

שנה טובה

אור

פורסם
  • מחבר

וואלה!

תודה רבה לך אחי! הסברת לי הרבה....!

וסופסוף מישהו ששמע על VIVANCO....  8) תודה על התגובה החיובית!...זה עזר לי...

אני עדיין מתלבט בין קניה של SB LIVE 5.1  לבין AUDIGY 2 שתכלס יעלה ב-200% יותר...ואני לא יודע אם אצטרך את כל הפיצ'רים שלו...

נ.ב-לפחות אם היתה לי דרך לבדוק את שני הכרטיסים איך הם נשמעים! אבל בטח אין כזה דבר בשום חנות ...... (אחח...ארה"ב... :'( )

פורסם

א. ווינקו היא חברה יחסית מוכרת, יש הרבה אוזניות שלהם שמסתובות בשקם אלקטריק בארץ...

ב. שמעתי אוזניות שלהם ומאד לא נהניתי...

ג. גם בארה"ב החברה לא בדיוק הכי פופולרית, הייתי בהמון חנויות ולא ראיתי אפילו אחד :)

ד. עם איזה כרטיס אתה עכשיו? ועם מה שמעת אותם בחנות?

פורסם
  • מחבר

אהלן אחי...

כן ....וויונקו היא מוכרת יותר בתחום האוזניות וכל הכאבלים הקטנים וכו'......אני לא מת על המוצרים האלה שלהם....אבל לדעתי המערכת 5.1פצצה....

ארה"ב זה משהו אחר אחי....כל מה שהם מכירים זה מותגים שם...SONY...PHILLIPS....לפחות לדעתי.....ככה זה אמריקקים ;D

אני כרגע עם כרטיס ONBOARD בעל רק 2 יציאות כך שאני חייב לרכוש כרטיס חדש 5.1....

את המערכת שמעתי רק על 2.1 בחנות והיא הרשימה אותי מאוד....אני כבר לא יכול לחכות להתקין אותה בשלמותה....

1.המערכת היא לא משוכללת מידי....ישנן רק יציאות אנלוגיות...אף יציאה דיגיטלית......בסיסי ופשוט

הקטע הוא האם שווה לי לקנות כרטיס קול AUDIGY שעולה אפילו יותר מהמערכת עצמה!!-כדי להינות מאיכות טובה...

או האם אני יכול להסתפק ב- LIVE 5.1....ב-150 שקל... (לי יש הרגשה שאקבל את המקסימום מהמערכת ב-2 הכרטיסים).....

אין לי שום מקום להשוות בין הכרטיסים כי בארץ אין חנות רצינית אחת עם תצוגות כמו שצריך...

2.בחדרי הקט ישנו המחשב שנמצא על כוננית ולידו הטלוויזיה...

את 2 הSATELITES האחוריים...אין לי יותר מידי אופציות....אני אתלה אותם למעלה יותר על הקיר בצמוד לתקרה.....(בסדר ככה?)

אך לגבי 3 ה SATELITES הקדמיים

אני לא יודע אם לשים אותם פשוט על הכוננית.....כך שהם יהיו נמוכים יותר וקרובים לאוזן........

או האם גם אותם לתלות על הקיר למעלה יותר ואטה אותם כלפי מטה לכיווני...........

מה לעשות!?

מה אתה אומר אחי? 1+2...

תודה על העזרה!

פורסם

תגידו אנשים ואיך הכרטיס MAYA 5ץ1 של AudioTrack?

הוא עולה ממש קצת

והבנתי שהוא עולה בכמה רמות של הSB LIVE

זה נכון?

אם כן למה הוא לא כזה מוכר כמו הSB?

פורסם

אהלן אחי...

כן ....וויונקו היא מוכרת יותר בתחום האוזניות וכל הכאבלים הקטנים וכו'......אני לא מת על המוצרים האלה שלהם....אבל לדעתי המערכת 5.1פצצה....

ארה"ב זה משהו אחר אחי....כל מה שהם מכירים זה מותגים שם...SONY...PHILLIPS....לפחות לדעתי.....ככה זה אמריקקים  ;D

אני כרגע עם כרטיס ONBOARD בעל רק 2 יציאות כך שאני חייב לרכוש כרטיס חדש 5.1....

את המערכת שמעתי רק על 2.1 בחנות והיא הרשימה אותי מאוד....אני כבר לא יכול לחכות להתקין אותה בשלמותה....

1.המערכת היא לא משוכללת מידי....ישנן רק יציאות אנלוגיות...אף יציאה דיגיטלית......בסיסי ופשוט

הקטע הוא האם שווה לי לקנות כרטיס קול AUDIGY שעולה אפילו יותר מהמערכת עצמה!!-כדי להינות מאיכות טובה...

או האם אני יכול להסתפק ב- LIVE 5.1....ב-150 שקל... (לי יש הרגשה שאקבל את המקסימום מהמערכת ב-2 הכרטיסים).....

אין לי שום מקום להשוות בין הכרטיסים כי בארץ אין חנות רצינית אחת עם תצוגות כמו שצריך...

2.בחדרי הקט ישנו המחשב שנמצא על כוננית ולידו הטלוויזיה...

את 2 הSATELITES האחוריים...אין לי יותר מידי אופציות....אני אתלה אותם למעלה יותר על הקיר בצמוד לתקרה.....(בסדר ככה?)

אך לגבי 3 ה SATELITES הקדמיים

אני לא יודע אם לשים אותם פשוט על הכוננית.....כך שהם יהיו נמוכים יותר וקרובים לאוזן........

או האם גם אותם לתלות על הקיר למעלה יותר ואטה אותם כלפי מטה לכיווני...........

מה לעשות!?

מה אתה אומר אחי? 1+2...

תודה על העזרה!

תראה, המצב האופטימלי לרמקולים הוא לשים את כולם בגובה הראש כשהאחוריים נמצאים במרחק פי 1.5 מהקדמיים ושלכולם יש אותו הספק. ככה כתוב בספר מה שנקרא.

בפועל, ברמקולים פשוטים יחסית ובווליומים של מתחת ל 100W זה לא ממש קריטי. הכי חשוב בשבילך זה למקם את הרמקולים סימטרית, ככה שתשב בדיוק באמצע בין האחוריים והקדמיים. עדיף שהקדמיים יהיו באותו גובה כמו הראש. לאחוריים זה פחות קריטי כי ב5.1 לרוב, הייעוד שלהם זה לתת רעשי רקע ובשביל זה אתה לא חייב איזון מושלם.

לא הייתי שם אותם מעל הגובה הרצוי ומטה אותם כלפי מטה, כי רמקולים SATELITE, בניגוד למשל לרמקולים של מערכת מיני רגילה, יכילו לרוב רק 2 WAY או אפילו פחות במקרים בודדים, ואז הצליל יתפזר מעפן בחדר (תתן דגם של המערכת שלך ואז אני בדיוק מה המצב שלהם).

פורסם
  • מחבר

סבבה בנאדם...

הבנתי ת'כיוון שלך....אני אנסה לשים אותה בכמה מצבים וגבהים ואבדוק מה נשמע הכי טוב!......הנה המערכת שלי:

http://www.netaction.co.il/item.phtml?item=1957607

מעניין....רק מה הקטע שיש בתוכנות של CREATIVE ובכלל...?

ישנו מן כזה CONTROL PANEL עם ציור של כל 6 הרמקולים ואפשרות להזיז אותם ואת הזוויות שלהן...

מה זה עושה בדיוק? זה באמת משנה משהו?...

(*נראה לי כבר שהאודיג'י הזה מתאים למערכות קולנוע ביתי ולא למחשב....עד כדי כך זה איכותי יותר מה LIVE?...פששש....)

פורסם

לדעתי הכי כדאי זה הפורטיסימו של הרקולס, איכותי יותר מהלייב ולא יקר בהרבה.

לגבי הרמקולים, פשוט תשתדל כמה שיותר שיהיו מכוונים לכיוון הראש ופחות או יותר במרחקים שווים ממך, שלא תשב ממש קרוב לשמאלי וממש רחוק מהימני (האחוריים)

פורסם

סבבה בנאדם...

הבנתי ת'כיוון שלך....אני אנסה לשים אותה בכמה מצבים וגבהים ואבדוק מה נשמע הכי טוב!......הנה המערכת שלי:

http://www.netaction.co.il/item.phtml?item=1957607

מעניין....רק מה הקטע שיש בתוכנות של CREATIVE ובכלל...?

ישנו מן כזה CONTROL PANEL עם ציור של כל 6 הרמקולים ואפשרות להזיז אותם ואת הזוויות שלהן...

מה זה עושה בדיוק? זה באמת משנה משהו?...

(*נראה לי כבר שהאודיג'י הזה מתאים למערכות קולנוע ביתי ולא למחשב....עד כדי כך זה איכותי יותר מה LIVE?...פששש....)

יש להם איזה שטות של כיוון הרמקולים שיעיל בערך כמו שאני אתן לסבתא שלי לכוון אותם. חרטה, רק בולשיט

תתעלם מהפיצ'ר הזה

פורסם

The Creative drivers very nice, they contain very nice features such as speaker diagnostics, speakers distance, Bass/Trable control, swiching between 2/4/5/6/7/Headphones channels, and many other useful things.

Also, the Audigy has 24Bit cpu, it makes 192Khz in streao and 96Khz at surround (5.1) mode, and it support EAX4.0 the new audio technolegy which makes the game sounds very realistic.

Anyway, most of the programs that comes with the bundle are able to download in Creative site, which means you can get the "regular" creative Non ZS in 440 NIS in KSP, just after the purchase download the update that enables the EAX4.0 and other programs that you like.

Good like with the purchase.  :)

פורסם

Also, the Audigy has 24Bit cpu, it makes 192Khz in streao and 96Khz at surround (5.1) mode,

אתה מוכן להזכיר לי (ואני בטוח לא עוד כמה אנשים) מה זה אומר כל הפרמטרים הללו...24BIT

192KHZ

ו 96KHZ

וכו'...

יניב

פורסם

לא קראתי את כל הדפים....

אבל לי יש את הSB LIVE 5.1 ושאני משחק/רואה סרט ב5.1 אני שומע בכל הרמקולים..!!.

ושאני שם שיר ב2 ערוצים...הוא פשוט מכפיל את הערוץ....כוונה...אם לדגומא 2 ערוצים זה קדמי ימני וקדמי שמאלי...אז הוא באחורי שמאלי משמיע מה שיש בקדמי שמאלי...וכנל עם הימני....

יש עוד משהו....

דרך אגב לי יש מערכת קולנוע בייתי לא משהו יקר....משהו של ITT ואני נהנה מכל רגע....לדעתי לא שווה להשקיע 2000 שח במערכת....כי רוב האנשים הרגילים לא יבדילו באיכות קול שבינהם (האנשים הרגילים...לא העושי מוסיקה)..!!...דוגמא לפני שבוע הלכתי לקנות מזרון (לא אמור להיות מסובך, אבל זה כן)...אז שכבתי על מזרן ב7000 והוא לא היה נח...ואחרי זה שכבתי על מזרן ב1000 שח והוא היה נח פצצות.....אז...אני לא מומחה גב...אבל הזה ב1000 שח היה יותר נח מה7000...(ושתיהם היו על אותו רמת קושי)

פורסם
  • מחבר

אני יודע בדיוק למה אתה מתכוון אחי!....

אני מתפתה לקנות את ה AUDIGY אבל אני חושב שזה סתם יהיה בזבוז...

יש לי שמיעה אבסולוטית ...אפשר לומר שאני אודיופיל (נראה לי :) אבל אני לא יודע עד כמה ישפיע האודיג'י ויבדיל מאשר קניית LIVE...

שוב! הבעיה שלי שאין לי איפה להשוות!...

לא תהיה חנות אחת שתוכל לעזור לי בזה בטוח.. :-\

פורסם

תנסה להתקשר לחנויות ולשאול אותם אם יש מצב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים