עבור לתוכן

לאיזה פקולטה ללכת ללמוד באוניברסיטה

Featured Replies

פורסם

היי

אני עומד להרשם לאוניברסיטה

אבל איני בטוח לאיזה פקולטה אני יודע שאני אוהב דברים כמו ביולוגיה כימיה םפיזיקה תכנות ורובוטיקה יעני תוכנה וחומרה

הנטיות שלי הם לביוטכנולוגיה ואם יש לננוטכנולוגיה ??

מה אתם מציעים ואלי תכלו להסביר לי יותר על ננוטכנולוגיה ובמיוחד על ביוטכנולוגיה

אני אדם יותר מעשי האם יוצרים דברים מכאניים בביוטכנולוגיה??.

פורסם

ביו וננוטכנולוגיה הם תחומים שמתפתחים מהר בארץ, במיוחד בתחום הרפואה וכבר המציאו פה הרבה פטנטים חסרי תקדים ומצילי חיים עם התחומים האלו. עם תואר בנושאים אלו תוכל להיות מוביל בתחום הטכנולוגיה הרפואית ולאו דווקא בארץ כי זה מבוקש עכשיו בכל מקום.

פורסם

נושאים של ננו-טכנולוגיה וביוטכנולוגיה הם נושאים לוהטים היום בשוק ההיי-טק וניתן למצוא להם היום שימוש די נרחב. לביו-טכנולוגיה וביואינפורמטיקה (ביולוגיה ומדעי המחשב) יש מסלולים משלהם, לעומתם ננו-טכנולוגיה זה לא קורס שניתן ללמוד כמסלול אלא תת נושא שנלמד בתארים של פיזיקה, ביו-טכנולוגיה, חשמל ואלקטרוניקה, כימיה, ואפילו מדעי המחשב. כאשר תוכן הקורסים הללו תלוי בהתמחות העיקרית .

בנוגע לתוכנה/חומרה - אם זה הכיוון שאתה חושב עליו , אז אני ממליץ דווקא על הנדסת תוכנה. יש שם קצת תכנות, קצת חומרה, קצת אלקטרוניקה, קצת פיזיקה, והכי חשוב - יש להם ממש קצת מתמטיקה (לעומת קורסים במדעי המחשב שעמוסים במתמטיקה).

בנוגע לנתון כי אתה בן-אדם מעשי , תשכח מזה! את רוב התואר אתה תלמד עם עט ונייר. פרט לאולי שעורי מעבדה שבהם גם עושים משהו מעשי (ואז רושמים דו"ח של 20 עמודים) אין כמעט קורסים שהם אינם תיאורטיים, במיוחד לא בשנתיים הראשונות. בשנה השלישית ובתארים מתקדמים ישנן סדנאות בנושאים שונים, שם אתה תעשה דברים יותר מעשיים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים