עבור לתוכן

Bootable Windows XP CD האם זה אפשרי?

Featured Replies

פורסם

פגשתי לא ממזמן באיזה אתר חביב שמנהל אותו מתכנת ותיק של Windows אשר טוען שהוא הצליח לעשות דיסק איתחול של WIN XP!

פשוט מכניסים את הדיסק ויש WIN XP!

לפי מה שקראתי באתרו כבר הרבה אנשים ניסו זאת והצליחו הוא מחלק את הידע והכלים הדרושים בחינם ואפילו עוזר בכל השלבים בהכנת הדיסק.

עכשיו אני בה ושואל אתכם זה אפשרי?

לא זה יעשה בעיות?

זה יהיה יציב?

והכי חשוב אתם יודעים איך להכין דיסק כזה?

אשמח לתשובה.

פורסם

XP בלי התקנה? נראה לי בלתי אפשרי. מה הכתובת של האתר?

פורסם

זה אפשרי זה HACK לWINDOWS XP שנותן שיפעל כמו מערכת בתוך דיסק משהו מוכר בעולם הלינוקס כמו קנופיקס זה איטי מאוד ומומלץ לתיקון בעיות וכמערכת לבאקס אפ וכל דבר שמחייב מערכת הפעלה נוספת

פורסם

זה אפשרי זה HACK לWINDOWS XP שנותן שיפעל כמו מערכת בתוך דיסק משהו מוכר בעולם הלינוקס כמו קנופיקס זה איטי מאוד ומומלץ לתיקון בעיות וכמערכת לבאקס אפ וכל דבר שמחייב מערכת הפעלה נוספת

אני חושב שאתה מתכוון ל-Windows PE, אבל זה לא Hack, זה של מיקרוסופט.

פורסם

Windows PE זה אחלה מוצר שנועד להחליף את דיסקטי ה-boot הישנים ולתת הרבה יותר (סביבת עבודה של 32 ביט, תמיכה ב-NTFS וכו').

אני ממליץ להתנסות לבד:

http://www.nu2.nu/pebuilder

(נדמה לי שהפורומים שלהם למטה כבר כמה ימים, אבל שווה לחכות שהם יעלו שוב)

עם לא הרבה עבודה, אתה יכול ליצור דיסק שמעלה לך כמעט windows XP, כולל אנטיוירוס שמתעדכן מהאינטרנט, תמיכה בהתקני USB, תוכנת צריבה ועוד הרבה. בדיוק מה שאתה צריך כשמערכת ההפעלה שלך קורסת. יש אנשים שלקחו את זה גם כמה צעדים קדימה, הוסיפו Direct X, דרייברים לסאונד וכל מיני, ואפילו קראתי איפשהו שמישהו הצליח להוסיף את Unreal Tournament על הדיסק ולמעשה לעשות עם הדיסק הזה boot במחשב ללא דיסק קשיח ולשחק.

פורסם
  • מחבר

מצטער שכחתי להביא את הכתובת של האתר (My Bad :-[ )

זהו האתר הרישמי: http://www.nu2.nu

וכאן נימצאים ההוראות: http://www.nu2.nu/bootcd/

לא קראתי אותם בתשומת לב רבה מכיוון שזה די ארוך, עם מישהו יכול לאשר את הדבר הזה ומה יותר טוב עם לתת כאן הסבר צעד אחד צעד אני (ואני בטוח שגם אחרים) יודא לו מאד!

נ.ב

בקשר לאיטיות, אני דווקה הבנתי שעם כמות זיכרון ומעבד נכונים לא מרגישים הרבה בהבדל בין הWIN המותקן לבין זה שמעלים מה-CD.

וכן הוא נועד לרוב לתיקון בעיות ולקבלת "דוח" מצב לגבי WIN מותקן שלא מתפקד כראוי, אבל הוא עדיין נחשב ל-WIN מלא (כימעט במלוא מובן המילה) :)

פורסם

אין טעם לתת מדריך צעד-אחר-צעד, מאחר וכל אחד אמור ליצור לעצמו דיסק אינדיוידואלי עם הדברים שמעניינים אותו. מומלץ לקרוא את העזרה של ה-PE Builder פעם או פעמיים לפני שמתחילים, להבין קצת איך עובדים ה-Plugins והכל, להכין פעם אחת דיסק לנסיון ואז להתחיל להתחרע - להכנס לפורום שם, לראות איזה Plugins אנשים מציעים ולבחור מה מתאים לך. בשלב הבא - לכתוב Plugins משלך לדרייברים מסוימים או לתוכנות מסוימות.

אני יכול לאשר שזה עובד, ועובד יפה. במשך כמה חודשים עבדתי על דיסק כזה עבור צוות התמיכה במדור שלי. האתגר היה להכניס כמות גדולה של דרייברים כדי שהדיסק יתמוך בכל סוגי המחשבים שיש לנו, לגרום לתוכנות שאמורות לגשת לאינטרנט לעבוד בתוך הרשת הפנימית שלנו וכו'. התוצאה היא אחד הדברים הכי יפים ושימושיים שיש, ואני ממש גאה בה.

אני מציע להעלות את הדיסק על מחשב עם מינימום 64 מגה זכרון, אם כי 128 דרושים בדרך כלל (אם אתה מריץ תוכנות וכו'). תהליך העליה של הדיסק הוא כמו של XP רגיל פחות או יותר, הגדרת רשת לוקחת עוד דקה או שתיים.

יש לדיסק כל מיני הגבלות שנועדו למנוע מאנשים להשתמש בו כמערכת הפעלה פיראטית: הגבלה של מספר היישומים שיכולים לרוץ (נדמה לי ש-6), Restart אוטומטי אחרי 24 שעות של עבודה...

פורסם
  • מחבר

תודה על ההסבר.

רק רציתי לדעת, אולי יש איזשהו בסיסי של ברירת מחדל ליצירת דיסק כזה? (כלומר יצירת דיסק עם כל הדברים הנחוצים, שמשתמש ממוצע יצטרך, כולל תמיכה באינטרנט)

ואפילו יותר מיזה, יש מישהו שכבר יצר דיסק כזה ומציע אותו מוכן להורדה? (זאת פשוט הרבה עבודה מסובכת וארוכה, ולא ניראה לי שיש לי זמן לזה, לפחוט לא בימים הקרובים)

פורסם

את הבסיס אפשר ליצור בעזרת PE Builder בלי להוסיף plugins מעבר לאלה שכבר כלולים. זה פשוט למלא כמה פרטים, לעשות כמה Nextים ויש לך דיסק מוכן.

ויש דיסקים כאלה מוכנים. אתה יכול להוריד את התוכנה שיוצרת אותם מפה: http://www.911cd.net/911cd

כל מה שאתה צריך זה להוסיף את הקבצים של התוכנות שיש על הדיסק (ע"פ ההוראות) - כדי לשמור את זה חוקי. כל השאר (סקריפטים, תפריטים...) כבר מוכן.

וכמו כל דבר, גם דיסקים מוכנים עם כל התוכנות אפשר להשיג באינטרנט אם רק רוצים, אבל זה לא חוקי ולכן אנחנו לא מרחיבים על זה את הדיבור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים