עבור לתוכן

חיבור כרטיס קול לרסיבר קולנוע ביתי - עם איזה כבל עדיף ?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם ,

רציתי את עזרתכם - יש לי כרטיס קול של CREATIVE עם יציאות לראשיים לסנטר ולאחוריים. ( הכרטיס הוא AUDIGY 2 ואין לי יציאה אופטית )

בכל מקרה הכרטיס מחובר לרסיבר YAMAHA מהיציאה הירוקה ( היציאה הראשית לקדמיים נדמה לי ) עם כבל שבצידו האחד

יציאה אחת ( מהכרטיס קול ) ובצידו השני RCA אדום לבן המפורסם. חיברתי את זה לאחת הכניסות ברסיבר ימין ושמאל כמו שצריך.

עד פה הכל בסדר רק שאני לא מבין איך אפשר אם בכלל לנצל את הכרטיס והרסיבר שאני אשמע AC3 אמיתי כמו ב DVD .

זאת אומרת שלפי ההגיון שאני חשבתי שקורה זה שאני מנגן סרט שהוא AC3 מהמחשב אז למרות שאני מחובר ב RCA סטיראו

הרסיבר אמור לעשות את ההמרה ל AC3 . מה שקורה בפועל זה שאני שומע סרטים בכל הערוצים אבל נראה לי שהוא סתם מפזר

את הסטיראו לכל הרמקולים כי האיכות היא לא משהו בכלל יחסית ל DVD . אני יודע שאני בחיים לא אקבל איכות כמו במקור DVD

אבל בכל זאת גם סרט מהמחשב אם הוא AC3 הוא צריך לנגן יחסית טוב.

יש לכם רעיון איך אני מנצל את הכרטיס הזה והרסיבר כך שאני אשמע באמת באיכות המקסימלית ?

תודה לעוזרים.

פורסם

בשביל לקבל סאונד של AC3 אתה חייב יציאה אופטית או יציאת קואקס (כמובן דרך רסיבר)

אם יש לך רמקולים המיועדים לזה (כלומר 5.1) אז פשוט תחבר ב Front , Rear , center ...

פורסם
  • מחבר

אני לא מתכוון לחיבור לרמקולים של מחשב.

זה אני יודע שצריך לצאת מהכרטיס קול למגבר של הרמקולים דרך REAR , CENTER וכו'..

זאת לא הכוונה שלי..

אני מתכוון לחיבור של כרטיס הקול לרסיבר של קולנוע ביתי.

אני מחובר כרגע מהיציאה הירוקה של הכרטיס ( ניתקתי את הרמקולים של המחשב

לא צריך להתייחס אליהם כרגע ) אל הרסיבר עם כבל סטיראו רגיל ולכן אני שומע כאילו סטיראו

פרוס לכל הרמקולים. בגלל זה גם זה נשמע באיכות ירודה מאוד.

בכרטיס קול יש לי יציאה דיגיטלית. יש אפשרות אני חושב לצאת ממנה לרסיבר וזה יעביר AC3

רק אני לא יודע לאן לחבר ברסיבר ואיך להגדיר את זה במחשב..

תודה.

פורסם
  • מחבר

:xyxthumbs:

תודה אני מקווה שזה יעזור.

פורסם

תראה מה אתה צריך לעשות..

קנה את הכבל הזה וחבר אותו מהיציאה אופטית של הכרטיס קול לרסיבר.

ב- THX CONSOL תשנה מ ANALOD ל DIGITAL OUTPUT.

ב EAX CONSOL תבטל את כל האפקטים של ה CMSS 3D.

תפעיל את הסרט (AC3), ותגדיר את הרסיבר על AUTO ואני מאמין כבר שהרסיבר יזזה לבד שהסרט על AC3 וינגן אותו ל כל הרמקולים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים