עבור לתוכן

התקנת fat32 או ntfs

Featured Replies

פורסם

קארתי ואני יודע שרשום כבר די הרבה מידע בפורום זה על ההבדלים בין ntfs ל- fat32

עכשיו השאלה שלי היא כזאת: קניתי עכשיו מחשב חדש עם הארד דיסק בנפח 120 גיגה.

האם כדי לי לפצל אותו למספר דריברים (c:, d:) או להשאיר אותו בתור חתיכה אחת גדולה?

ואם כן לפצל אולי כדי לעשות c להתקנה של הווינדוס בתור fat32 ואת ה-d לעשות ntfs ואם אני מתכוון לפצל ולשים רק את הווינדוס על כונן c אז באיזה יחס לפצל את הכוננים??

תודה ומקוה שהבנתם משהו מכל הבאלגן שרשמתי כאן!

פורסם

תחלק שווה בשווה , כל מחיצה שתהיה 60 ג'יגה

וכמובן בפורמט של NTFS.

פורסם
  • מחבר

אני חשבתי על 20 גיגה למערכת הפעלה בfat32 במקרה שהמחשב נופל והכל

ואז כל השאר 100 גיגה למשחקים מוזיקה וכו' בntfs

פורסם

החילוק הוא דווקא טוב ,

אבל למה אתה רוצה להיות במערכת הישנה של fat32?

לפי מה שהבנתי אתה קראת בחיפוש על ההבדלים בין שני הפורמטים , אז למה בכל זאת אתה מעדיף את מערכת fat32?

פורסם

לא יותר מ-5 גיגה עבור מערכת הפעלה (אך ורק מערכת הפעלה; ללא התקנה של תוכנות וכו'), וכל השאר במחיצה נפרדת.

אתה יכול גם ליצור מחיצה קטנה, של 100 מגה, ולהתקין עליה DOS 6.2, עם דרייבר של NTFS For DOS, למקרה שאתה רוצה לעשות קצת Recovery. אני לא רואה הרבה טעם לעשות את זה, בכל אופן...

אני חושב שזה מטופש להקצות 20 גיגה עבור מערכת הפעלה + תוכנות, בשלב מסוים תזדקק ליותר ואז תתקין תוכנות על המחיצה השניה וזה יותר בלגן.

מעבר לזה, מחיצה שנועדה רק למערכת ההפעלה מקלה מאוד על עבודת שחזור וגיבוי באמצעות Ghost או דומיו, או התקנה נקיה מחדש של מערכת ההפעלה.

אני תמיד עובד עם מחיצה של 4 גיגה עבור XP, וזה מספיק בהחלט.

פורסם

לדעתי 5 ג'יגה להקצות רק למערכת הפעלה זה מוגזם מדי , בגלל שזה קטן מדי.

תמיד יהיו את כל הקבצי מערכת שיגדלו , קבצים זמניים ועוד.

בוא נגיד שאם כבר אז שיהיה 10 ג'יגה.

פורסם

פשוט לא ;)

XP לוקח כ-גיגה וחצי.

קובץ Paging לוקח גג עוד גיגה וחצי.

זה משאיר עוד שני גיגה עבור כל השאר.

אצלי רץ XP מזה שנתיים ומעולם לא הגעתי למצב בו הוא תפס יותר מ-3 גיגה על המחיצה.

כמובן, אם אתה רוצה להגדיר את התיקיה הזמנית על המחיצה, אפשר להוסיף עוד גיגה או שניים, ואם עובדים עם System Restore אפשר גם להוסיף עוד גיגה או שניים.

10 גיגה? בזבוז של מקום, לדעתי.

פורסם

אני משתמש ב10 גיגה עבור מערכת ההפעלה + Program Files.

אין שום טעם בחלונות להפריד בין התוכנות למערכת ההפעלה, ממילא צריך להתקין את הכל מחדש מכיוון שברגע שמבצעים פורמט והתקנה מחדש של המערכת, הלך ה- Registry. ואין טעם להשאיר את הרג'יסטרי כי זה נוגד את כל העקרון של פורמט נקי וגם ידפוק את המערכת הנקייה החדשה.

אני משתמש כבד למדי בתוכנות ו- 10 גיגה מספיק לי ביותר, יש לי אפילו עדיין 3 גיגה פנויים במחיצה הזו (לא משתמש ב- System Restore).

בקשר לשאר המחיצות, זה כבר טעם אישי. יש אלף ואחת דרכים לחלק הרד דיסק למחיצות, הכל תלוי בצרכים ובשימושים שלך. למשל מישהו שהוא עורך וידאו, מקשיב לשירים ומשחק במשחקים היה עושה למשל 60 גיגה למשחקים, 30 גיגה לשירים, ו- 40 גיגה לעריכת וידאו ו- 10 גיגה להורדות (דברים זמניים).

אווו שאתה עושה 110 גיגה (כמובן שזה יוצא פחות בגלל שיטת החישוב) של כל השאר - חוסך פעולת שינוי גדלי מחיצות במקרה של חוסר מקום.

פורסם

דווקא יש טעם להפריד, במיוחד אם אתה עושה Dual Boot ולא רוצה להתקין את התוכנות בשני מקומות שונים...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים