עבור לתוכן

IS7-E + RX-V430+ סרט\משחק 5.1= סטאריו ... P:

Featured Replies

פורסם

זאת הנוסחה-

IS7-E + RX-V430+ סרט\משחק 5.1= סטאריו

והפתרון לא מוצא חן בעיני  :P

למה אני לא מצליח לשמוע בסראונד כשאני מחבר את הכבל האופטי מהיציאה בלוח (IS7-E) לכניסה במגבר (YAMAHA 430  :( )?.

נדלקת במגבר הנורה של ה-PCM, שזה לפי החוברת אומר שיש אות דיגיטאלי, אבל גם מופיע רק שני ערוצים ורשום סטאריו.

שיחקתי עם ההגדרות הרבה וזה לא משנה כלום.

מה לעשות?

הנה תמונות של ההגדרות של הכרטיס קול

http://grm.m.walla.co.il/briefcase/00f3/o/v/e/r/l/o/a/d/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/r/200405111700116994/200408082335277539/1.JPG

http://grm.m.walla.co.il/briefcase/00f3/o/v/e/r/l/o/a/d/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/r/200405111700116994/200408082338508973/2.JPG

פורסם

מה שעשית כרגע זה הגדרת לרסיבר ולכרטיס ביחד להשתמש בשני ערוציים דיגיטלים.

יציאת SPDIF היא אך ורק לסאונד דיגיטלי דחוס בפורמט AC3 או DTS ,או לשני ערוצצי PCM בלתי דחוסים.

משחקים אי אפשר לשמוע דרך SPDIF בסראונד - צריך לחבר דרך כניסת ה 6CH LINE IN שיש ברסיבר שלך בצורה אנלוגית בעזרת שש כבלים , רק משחקים שיתמכו ב AC3 תוכל לשמוע בסראונד דרך SPDIF והאחוז שלהם הוא ממש קטן.

לגבי סרטים כנראה ההגדרות בנגן הדיוידי שלך לא נכונות - שנה אותן ל SPDIF ובסרט ל AC3.

פורסם
  • מחבר
לגבי סרטים כנראה ההגדרות בנגן הדיוידי שלך לא נכונות - שנה אותן ל SPDIF ובסרט ל AC3

ניסיתי להפעיל סרט 5.1 מהמחשב וזה לא עבד (רק סטאריו), יכל להיות שהוא לא היה AC3 ולא DTS (למרות שהסרט הוא הלוגו של DTS).

רק משחקים שיתמכו ב AC3 תוכל לשמוע בסראונד דרך SPDIF והאחוז שלהם הוא ממש קטן

ניסיתי גם לשחק במשחק שתומך בסראונד (דום 3) וזה גם לא עבד, גם זה ל AC3?

כדי לשמוע בסראונד אני צריך לחבר את  המחשב ל 6CH LINE IN כך?:

יציאות מחשב     |      6CH LINE IN

|

_______ ימין

קדמיים---< _______ שמאל

_______ ימין

אחוריים---< _______ שמאל

____ סנטר

סנטר\סאבוופר---< ____ סאבוופר

תמונה של המגברhttp://www.yamaha.com/yec/images/RXV430_sl_01.jpg

ד"א תודה  ;)

ושאלה אחרונה-

כדאי לי לחבר גם את הSPDIF כדי לשמוע מוזיקה בסטאריו כי האיכות טובה יותר?            

שוב תודה.

פורסם

כע עדיף לחבר בקואקס ..

פורסם

לגבי דום 3 אני לא יודע , מה שלא יהיה, ברור שאם כן אז צריך להגדיר זאת במשחק - זה לא אוטומטי.

לגבי DTS - רוב התוכנות לא תומכות , אך אני מניח שגם הסרט תומך ב AC3.

אך שוב - אתה צריך להגדיר בתוכנת הדיוידי להשתמש ביציאת SPDIF , לסרט עצמו לבחור פס קול , ולהגדרות של הכרטיס קול - להשתמש בSPDIF ולא בשום דבר אחר, וכמובן שכמובן לרסיבר - אתה צריך להדליק את ה"אפקט" - שיעבוד על AC3 , אם הוא על סטיראו זה לא עובר אוטומטית. אם עדיין זה לא עובד אז כנראה יש תקלה בדריברים , אבל אני כמעט בטוח שזה עניין של הגדרות. כמו כן יכול להיות שיש בעייה בכבל - כבל לא תקין או הפרעות - שמונעות שידור בAC3 , זה יכול להגרם גם מתוכנה (לדוגמה תוכנת קירור למעבד) אבל זה כבר באלאגן לעלות על זה.

וכן - אתה מחבר לפי הסרטוט - רק שים לב שחיבורי הסאב והסנטר נכונים.

לגבי האם כדאי לחבר לSPDIF בשביל מוזיקה - אז בעיקרון כן - זה הכי טוב , בפועל עם הציוד שלך והרמקולים שאני משער שיש לך אתה לא תוכל לשים לב להבדל בבדיקה עיוורת כל עוד אתה משתמש בכבל נורמאלי לחיבור האנלוגי, שוב זאת רק השערה שלי אבל אני די בטוח בה.

פורסם
  • מחבר

בקשר לסרטים הבנתי, באמת לא הגדרתי בפוארDVD להשתמש בSPDIF.

ואם אני משתמש בחיבור של 6 כבלים אני צריך להגדיר 6 רמקולים, נכון?

אבל בקשר לדום אני לא מבין מה הבעיה, הגדרתי במשחק את האפשרות של הסראונד, וזה לא עזר כשהשתמשתי ב SPDIF.

עם חיבור 6 ערוצים למגבר זה יפעל?

פורסם

6 כבלים - 6 רמקולים - כן.

סראונד זה לא AC3 , AC3 זה AC3 או דולבי דיגיטל , סראונד זה מילה כללית לכל דבר מעל שני רמקולים כיוונים. בהגדרות, לרוב זה מתייחס לדולבי פרולוגיק (שני ערוצים "פיזים" שבעזרת חישובים מפענחים מהם סנטר ואחוריים בצורה די צולעת).

פורסם
  • מחבר

טוב הצלחתי לשמוע ב5.1 את הסרטים עם SPDIF.

זה היה בהגדרות של הנגן.

אני ינסה לחבר 6 ערוצים מאוחר יותר השבוע (אן לי מספיק כבלים).

תודה על העזרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים