עבור לתוכן

Windows XP Professional Corporate SP1 - שאלה ...

Featured Replies

פורסם

שלום, יש ברשותי את ההתקנה של Windows XP Professional, אך אינני יודע אם זו גירסת Professional רגילה או גירסת Professional Corporate SP1, כיצד ניתן לבדוק זאת לפני ההתקנה ? או ששתי ההתקנות אותו דבר בעיקרון אך ההבדל עצמו הוא לאחר ההתקנה ?

נ.ב.

כיצד ניתן לצרוב דיסק  (Autorun), שכשמכניסים אותו ל - CD-ROM הוא יעלה באופן אוטומטי גם כשאני מפרמט ומתקין דרך ה - Boot וגם אם אני מכניס את הדיסק לאחר שאני מתקין את ה - Windows יעלה לי התפריט הראשי של ההתקנה ( הכוונה לתפריט כמו בתמונה הבאה ) ?

WindowsXP.jpg

תודה רבה מראש לעוזרים  ::)

The Wizard

פורסם

צריך להיות כתוב על הדיסק אם הוא כולל בתוכו את ה-SP1 או לא... אלא אם כן זה דיסק שאי אפשר לדון עליו פה...

בכל מקרה, תתקין את הווינדוס, אח"כ תבדוק במאפיינים של "My Computer" אם רשום "Service Pack 1" או לא. אם כן, זה כולל. אם לא, זה לא כולל. במקרה כזה תוריד מהאתר הרשמי של מייקרוסופט את ה-SP1 בנפרד ותתקין אותו אחרי שאתה מסיים להתקין את הווינדוס. בכל מקרה אתה תגיע לאותו מצב.

בקשר לשאלה השנייה: אם אתה רוצה ליצור לעצמך עותק גיבוי של דיסק ההתקנה של הווינדוס שלך, אתה יכול פשוט לצרוב אותו בכל תוכנת צריבה. ה-Autorun יועתק וגם האפשרות ל-boot.

פורסם
  • מחבר

לצרוב אותו כדיסק רגיל ? Data Disk ? ::)

זה עדיין יתן לו את האפשרות לעלות אוטומטית ? או שצריך לצרוב אותו באופן שונה כדי שה - Autorun יפעל ?

תודה רבה.

The Wizard

פורסם

למה Data CD? תצרוב עם Copy CD, העתקה רגילה מדיסק לדיסק.

ו-Autorun זה פשוט קובץ Autorun.inf שנמצא על הדיסק בספרייה הראשית. אם הוא מועתק, יש Autorun.

פורסם
  • מחבר

אני לא יכול לעשות Copy CD מיכוון שאין לי את הדיסק של ההתקנה :-\

יש לי רק את הקבצי התקנה, וגם את הקובץ Autorun.inf, בגלל זה אני שואל איך לצרוב את זה, אם כ - Data CD או צריבה אחרת ?

ברגע שאני צורב את זה כ - Data CD וגם הקובץ Autorun.inf מועתק, הדיסק יעלה באופן אוטומטי ?

תודה רבה על העזרה.

The Wizard

פורסם

ה-Autorun יעבוד. בקשר ל-boot, אני כבר לא בטוח.

פורסם
  • מחבר

אז איך אפשר לעשות שזה כן יעבוד ב - Boot ?

אני מתכוון כאילו שכאשר אני מדליק את המחשב אז שאני לוחץ Del ונכנס ל - Bios אז שאני משנה שם שה - Boot יבוצע הישר מה - CD-ROM ולא מהדיסק הקשיח, זה יגיע לי למסך ההתקנה הכחול לאחר שההגדרות ישונו, האם זה אפשרי הדבר ? איך אני צורב את הדיסק כדי שזה יוכל להתבצע ?

עריכה -

אני מתכוון כאילו שכאשר אני מדליק את המחשב אז שאני לוחץ Del ונכנס ל - Bios אז שאני משנה שם שה - Boot יבוצע הישר מה - CD-ROM ולא מהדיסק הקשיח, זה יגיע לי למסך ההתקנה הכחול לאחר שההגדרות ישונו, האם זה אפשרי הדבר ?

למי שלא הבין אותי, כאשר אני משנה ב - Bios שיקרא הישר מה - CD-ROM, אני שומר את ההגדרות, יוצא ממסך ה - Bios והמחשב נדלק מחדש ...

ואז המחשב מתחיל לקרוא ישר מה - CD-ROM וההתקנה עולה .. והמחשב מגיע למסך הזה :

WindowsXPinstall.jpg

כיצד אני צורב את הדיסק על-מנת שיוכל לפעול בצורה הזו ?

תודה על הכל העזרה  ;)

The Wizard

פורסם

תראה, יש ברשת איזה מיליון מדריכים איך להכניס את ה-SP1 לתוך הדיסק התקנה. לא יודע אם אתה צריך להטמיע SP1 או לא, אבל בכל מקרה המדריכים האלה גם כוללים הוראות איך לצרוב דיסק התקנה של XP שיהיה bootable, וזה בדיוק מה שאתה צריך.

ונראה לי שבקובץ הreadme או שאר קבצי הטקסט יהיה כתוב אם יש SP1 בפנים

פורסם

הדרך הכי טובה לדעת אם יש SP1 היא לחפש על הדיסק (ב-root) קובץ קטן מאוד (מספר בייטים בודדים) שיש בשם שלו SP1. מצטער שאני לא זוכר את השם המדוייק, אבל אם תסתכל על הדיסק שלך, אמורים להיות שם לפחות שני קבצים שנקראים WIN51, WIN51IP. אם יש SP1 אמור להיות קובץ דומה עם SP1 בשם.

ומדריכים לאיך לצרוב את הדיסק כך שיהיה bootable אתה יכול למצוא באינטרנט בלי בעיה. אני מקווה שמחר יהיה לי זמן ואני אעלה מדריך איך לעשות את זה, אבל זה יצריך את הדיסק המקורי.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, הבנתי מה צריך לעשות, תודה רבה לכם אנשים על כל העזרה !  ::)

The Wizard

עריכה -

ומדריכים לאיך לצרוב את הדיסק כך שיהיה bootable אתה יכול למצוא באינטרנט בלי בעיה. אני מקווה שמחר יהיה לי זמן ואני אעלה מדריך איך לעשות את זה, אבל זה יצריך את הדיסק המקורי.

חיפשתי כמו שאמרת מדריך לצריבת דיסק כ - Bootable, ומצאתי את המדריך הבא :

http://www.guides4u.co.il/fakt/showguide.php?id=105#

אם מישהו צריך / חיפש מדריך כמוני, המדריך הנ"ל בהחלט עוזר  ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים