עבור לתוכן

שאלה בקשר לאוזניות אודיופילים....

Featured Replies

פורסם

יש לי שאלה שמטרידה אותי כבר הרבה זמן.....

מה הצורך באוזניות כל כך טובות....?לא עדיף לשמוע ברמקולים...

כי אני לדוגמא אוהב לשמוע מוזיקה איכותית....(פטיפונים-WAV ואם כבר MP3 אז 192 לפחות!)

הסבר אם אפשר....

בחייאת לא לנעול..... זה מאוד מעניין אותי ואולי אני מעוניין במשהו....

איתן

• תגובות 32
  • צפיות 2.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לאוזניות בכלליות יש כמה יתרונות על רמקולים:

1. קודם כל איכות הצליל והיחס למחיר; מערכת אוזניות בX מחיר, תגיע לאיכות של מערכת רמקולים שעולה לפחות פי 5 יותר.

למשל, אתה מכיר מערכת רמקולים סבירה ב300 שקל? במחיר הזה אפשר לקנות אוזניות דיי סבירות.

או בהמשך, מערכת רמקולים(אם אפשר לקרוא למערכות כאלה "מערכות רמקולים") ב200$ דולר היא סבירה בקושי, אבל אוזניות ב200$ זה כבר entry level לרמה "אודיופילית".

ואם ללכת עוד יותר רחוק, מערכת אוזניות הכי יקרה עם מגבר הכי משובך וכבלים הכי high end לא תעלה יותר מ 7 אלף דולר (למעט הסניהזר אורפיוס, מערכת אוזניות שעולה 20K$), לאומת זאת, במערכת רמקולים(סטראו) ניתן לבגיע בקלות למאות אלפי, ואפילו מיליוני דולרים.

2. ניידות; אוזניות מאוד קל להעביר ממקום למקום(מחדר לחדר, מבית לבית וכדומה...) וזה דיי חשוב, במיוחד אם אתה רוצה לשמוע באיכות גבוהה גם מציוד נייד (כשאתה בדרכים).

3. אוקוסטיקה; לא לכולם יש חדר גדול מספיק(ומתאים אוקסטית) כדאי לשמוע בצורה אופטימלית עם רמקולים. לאומת זאת באוזניות, הצליל ישאר זהה בין אם תשמע עם האוזניות בתוך חדר של מטר על מטר או בתוך החדר המרכזי בתוך אחוזה אנגלית מהמאה ב15.

4. פרטיות והפרעה לסובבים אותך; מעבר לזה שצריך חדר גדול לרמקולים, גם כשיש לך את זה, להפעיל אותם בווליום שכיף לשמוע (לפחות לדעתי) משמע להפריע לשכנים\הורים\כל מי שנימצא ברדיוס של קילומטר ;D 100 מטר.

עכשיו נסה לשמוע מוזיקה בווליום חזק בערב\אמצע הלילה\לפנות בוקר\בוקר\לפני 1 בצהריים בחופש הגדול :P.

כמובן יש גם חיסרונות(שזה כבר לפי הטעם) שאנשים אומרים שיותר כיף לשמוע ברמקולים, ועדיף בתווח מחירים של מעל 3K לקנות מערכת רמקולים למרות שאוזניות יתנו יותר איכות, ברמקולים "החוויה יותר טובה" (או משהו כזה).

אבל אז, תמיד יש גם את אלה שקונים אוזניות מאוד יקרות(כמו האורפיוס ב16-20K$) שבמחיר הזה הם היו יכולים לקנות מערכת רמקולים  אודיופילית(יחסית), אבל משום מה הם בוחרים באוזניות(למרות שתמיד לאנשים כאלה יש גם רמקולים יקרים-בדרך כלל מערכת קולנוע, לא סטראו- בכל זאת, העיקרון שהם בחרו לקנות אוזניות יקרות במקום מערכת סטראו, שזה כבר אומר משהו)...

פורסם

יפה אטמרת סלים, אני מציע הוספה לאחד הסטיקים בפורום כנושא של אוזניות מול רמקולים.

פורסם

אבל אחרי כמה זמן האוזניות לא נוחות! אם הבנאדם הוא גיימר רציני אוזניות זה לא טוב...... בסרטים גם זה לא כל כך משהו......

אוזניות יקחו רמקולים במחיר בניידות ובאיכות אבל תלוי באיזה סיטואציה..

פורסם

זה נכון, האוזניות הטובות הן בד"כ גדולות ואחרי שימוש ממושך הן עלולות להיות לא נוחות ומעצבנות, כך שזה

עוד חסרון שכדאי לחשוב עליו לפני קניית אוזניות במקום רמקולים.

פורסם

לבן דוד שלי היה את האוזניות סוני הגדולות אלה שאפשר לכוון את הקטע של האוזניים....... ממש איכותיות ויקרות אחרי שנה הם לגמרי התפרקו....

עוד משהו שצריך להכניס לדרישות באוזניות זה נוחות....... ולא כל חנות תיתן לך למדוד אוזניות כמו חולצה....

פורסם
  • מחבר

אבל לא עדיף רמקולים...?

איתן

פורסם

Rule the PC, תגיד לי, מה האוזניות הכי יקרות שאי פעם שמעת? כי ההרגשה שלי שזה היו אוזניות ב100 שקל :P

אני אישית יכול לשבת עם האוזניות שלי הרבה שעות בלי להרגיש כל צורך להוריד אותן בגלל חוסר נוחות, שלא לדבר על נוחות של אוזניות עוד יותר יקרות.

ומה שנכון, נכון- מערכת קולנוע ביתי של רמקולים מתעלה על אוזניות בקטע של סרטים. אבל כמו שאמרתי,לא לכולם יש חדר גדול עם אוקוסטיקה טובה(שלא לדבר על כסף) לשים בו את הרמקולים (ולא כל סלון מתאים למערכת סראונד); ואני אישית לא מאמין בתקיעת 6 רמקולים(5.1) בחדר שהמרחק בין הרמקולים הקדמיים לאחוריים הוא 2 מטר :P.

לבן דוד שלי היה את האוזניות סוני הגדולות אלה שאפשר לכוון את הקטע של האוזניים....... ממש איכותיות ויקרות אחרי שנה הם לגמרי התפרקו....

עוד משהו שצריך להכניס לדרישות באוזניות זה נוחות....... ולא כל חנות תיתן לך למדוד אוזניות כמו חולצה....

לא יודע איזה אוזניות יש לדוד שלך, אבל לסוני יש רק שתי אוזניות איכותיות באמת: CD3000 והR10 (י400$ ו4000$ בהתאם), ועוד אף פעם לא שמעתי שאחת מהן היתפרקה אחרי שנה...

ולמדוד(שלא לדבר על לישמוע) אוזניות באמת לא יתנו לך בחנות, אבל גם מילא אין פה חנויות שמוכרות מבחר גדול של אוזניות במחירים סבירים(למרות ששמעתי שאיפה שהוא בירושלים סוחרים גרדואים במחיר סביר, אבל שם גם נותנים לשמוע אותן).

אבל  לא עדיף רמקולים...?

איתן

תגיד לי אתה, קראת בכלל את מה שכתבתי?!

פורסם
אבל אחרי כמה זמן האוזניות לא נוחות! אם הבנאדם הוא גיימר רציני אוזניות זה לא טוב...... בסרטים גם זה לא כל כך משהו......

אוזניות יקחו רמקולים במחיר בניידות ובאיכות אבל תלוי באיזה סיטואציה..

אם האוזניות שלי (audio-technica ATH A900) אפשר לשבת פשוט כל היום. הם טיפה כבדות אבל כל כך מתאימות שלא מרגישים את האוזניות בכלל.

הגרדו RS-80 ממש לא שוקלות כלום ודיי נוחות על האוזן (ואני מניח שזה ככה אם כל שאר הגרדוים כי כל האוזניות שלהם באותו עיצוב.) והסנהייסר 580\600 ואפילו הסידרה החדשה של ה555 וכו נראים לי מאוד נוחות.

ונכון שלסרטים החוויה יותר טובה אבל זה כמובן אם יש לך רמקולים באותה איכות של האוזניות. ורמקול כמו שאמרנו הרבה יותר יקר מאוזניות (רמקול שווה לאוזניות מסויימת עולה כפול 8 מהאוזניות). אז אם יש לך shit load of money אז אני ממליץ לך לקנות איזה פרואק רספונד 2.5 אבל אם אין לך 20 אלף שקל (במקרה הטוב :P) אז אוזניות ב1000-2000 שקל ההיו לך יותר טובות. וכמובן אם יש לך תקציב יותר קטן אז בכלל לא נראה לי צריך להסתכל על רמקולים בכלל. כי CREATIVE 5400T נגד גרדו RS-80 אני יכול להגיד בוודעות שהRS-80 איכותיות בהרבה.

פורסם

ומכל האוזניות הנוחות שתמצא כמה באמת איכותיות? ומכל האוזניות הנוחות והאיכותיות כמה יש בתקציב נורמלי?

פורסם

אתה צוחק, נכון?

יש מלא אוזניות(או מערכת שלמה) נוחות ואיכותיות בין 80$ ל5,000$ (ו20K$ אבל זה דיי יוצא דופן....).

פורסם

אבל שאלתי כמה כאלה יש בתקציב נורמלי

פורסם

מה זה "תקציב נורמאלי"?

100-200$?

אם כך אז יש:

Audio Technica A500,A700,A900 for 100,150,200$

Sennheiser 280HD Pro- 100$

Sennheiser HD515,555,595- 125,155,210$

Sennheiser HD600- 235$

Beyerdynamic DT 250-80/DT931/-180$

Beyerdynamic DT440,660,860- 155,190,235$

Beyerdynamic DT990, DT770-220$

Grado SR80,SR125,SR225- 95$,150$,200$

Allesandro Music Series 1- 100$

AKG 240S,K240DF -130$

AKG k501- 150$

some 5 different ultrasaones for 130-190$

In-Ear

Etymotic ER-4S, ER-4B,ER-4P - 220$

Shure E2c- 100$

סך הכל: 27 אוזניות.

כל האוזניות האלה מיוצרות באיכות גבוהה עם איכות בניה טובה ואיכות צליל טובה (אבל כאן כבר כל אחד עם העדפות שלו של אוזניה מסויימת על אחרת).

פורסם

וכמעט אף אחת מהאוזניות שאמרת עכשיו

אפשר להשיג בארץ במחיר נורמלי (כלומר לא פי 2 )

אבל למרות זאת

HD600 נשמעות לי טוב :)

פורסם

אבל חלק מהן(כולל הסניהזר 600) אפשר לקנות במחיר שכתבתי וזה כולל משלוח לכל העולם(מ Meier-audio.de ), וכל השאר ניתן ליקנות בחנויות שישלחו אותן לארץ ב30\20$ ואם תבקש מהם יפה שיכתבו על ערך החבילה פחות מ50$ אתה לא תצטרך תשלם למכ"ס(וזה יותר ממע"מ, זה גם מיסי שיחרור חבילה וכל מיני כאלה שטויות)...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים