עבור לתוכן

פסיכומטרי, קורס או ספר - מה עדיף?

Featured Replies

פורסם

אין התאמת צורות בפסיכומטרי (לפחות לא הייה כשאני עשיתי אותו...) הקטע היותר קשה זה ההתאמה בין מילים :P

אני גם ממליץ לך על קורס, הוא די עוזר... אני לפני הפסיכו' הראשון עשיתי קורס והוצאתי 624 (ביאס אותי לגמרי הציון הזה... ציפיתי להרבה יותר...) לשני לא עשיתי קורס והוצאתי 657, למדתי מספר של אנקורי (לא משהו... בגלל זה גם הציון כזה... באתי למבחן בלי להכיר חצי מהסגנונות של השאלות... וגם הייתה לי פאשלה בסימון של התשובות באחד החלקים באנגלית :'()

בנוסף לקורס תקנה את החוברות של המבחנים שהמרכז לבחינות מוציא... הן די עוזרות להתמודד עם המבחן...

לגבי האישור של הצבא: זה הגורם המכריע. חבר שלי התקבל לטכניון, קיבל אפילו אישור למעונות, ושבועיים לפני תחילת הלימודים הצבא שלח לו את המכתב שאומר לו שהם מצטערים להודע לו...

תעודת הבגרות אפילו נראת כמו נייר טואלט ::) יש לי יותר מ40 יח"ל (כבר לא זוכר כמה בדיוק :-X) וממוצע 87 (מדעי המחשב א', תנ"ך, לשון... הפרש של 20 נק' בין המגן לבגרות, לרעתי... ואני לא מעתיק, מפרנציפ) ומניסיון אני אומר לך: אם יש מקצוע בחירה שאתה לא בטוח שאתה מוציא בו יותר מ 90 פשוט אל תיגש לבחינה! (אתה ממש לא חייב, גם אם המורים אומרים משהו אחר, שוב מניסיון... היו אמורות להיות לי שתי נק' נוספות :P) תשקיע במתמטיקה ופיסיקה (נותן את הבונוסים הכי גדולים להנדסות).

• תגובות 34
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בתי ספר תמיד מזיינים ת'מוח שצריך כמה שיותר יחידות. בולשיט. עם 21 יחידות (ציונים גבוהים, כמובן) אפשר להתקבל לפקולטות יוקרתיות.

ואתה צודק. אין טעם לעשות 5 יחידות בציון מתחת ל-90. כל הרעיון ב-5 יחידות הוא לעבור את ה-100 בזכות הבונוס ולעלות את הממוצע. אם תלמיד יושב על 70 ב-5 יחידות הוא מבזבז את זמנו. זו הסיבה שעזבתי ביולוגיה בכיתה י"ב.

עריכה:

רוצים לשמוע פרינציפ? בגלל פרינציפ לא הצטלמתי לספר מחזור. בגלל פרינציפ לא אקח את תעודת הבגרות מבית הספר. (צריך רק את תדפיס הציונים, לא את השטות שהבית ספר נותן) הבית ספר דפק אותי עשרות פעמים. אני לא רוצה שום קשר או זיכרון מהמוסד העלוב הזה.

אתם יודעים למה? אף תלמיד בבית ספר לא מקבל מגן מתחת ל-70. תלמיד נכשל במשך שנתיים, לא מגיע לשיעורים, נכשל במתכונת, כיסח את המורה, הוציא לו את האוויר מגלגלי המכונית ולמרות כל זה הוא יקבל מגן 70. עם מגן 70 רק אידיוט גמור יכשל בבגרות.

ביום הבגרות באזרחות הגעתי לקבל את ציון המגן באזרחות, באמונה שיהיה לי מגן ממש טוב. במתכונת הוצאתי 80 והממוצע של הציונים השנתיים היה 85. קיבלתי מגן 75. תלמיד אחר, אידיוט גמור שנפל מהירח, שבמשך שנתיים לא קיבל ציון יותר מ-40, שלא הגיע למתכונת הראשונה ולא טרח להגיע למתכונת השניה קיבל גם מגן 75. תלמידים אחרים שנכשלו קיבלו מגן 70.

במשך שנתיים הייתי התלמיד היחידי שאהב אזרחות במידה מסוימת, התלמיד היחידי שהשתתף בשיעורים, התלמיד היחידי שהראה ידע באקטואליה ובמושגים וללא בושה תקעו אותי עם מגן 75. תלמידים אחרים שלא שמו זין על אזרחות קיבלו מגן 70. וזה לא רק באזרחות. דפקו אותי גם בהיסטוריה, תנ"ך, אנגלית, מתמטיקה, הבעה ועוד מספר מקצועות.

פורסם

כל כך הרבה שטויות בתשובה אחת....

כל מה שיש לך בו 5 יחל נותן לך בונוס. כלומר. נגיד אתה מוציא במשהו שם 84, הבונוס המינימאלי בכל מוסד הוא 20 אחוז - זה אומר 5 יחל 101.... וזה בולע לך את כל החרא של לשון, תנך ופיכס כזה.

לי יש תעודה של מעל 42-43 יחל ורק בגלל כל המקצועות הרחבה האלו הממוצע ככה....

מה גם שאם יש לך מבחן ש"מוריד" לך את הממוצע (נגיד ניגשת לבגרות בביו-טק סתם) אין בעיה אחרי שמקבלים את הציונים לגשת למנהל הפדגוגי של הביס שלך ולבקש להוציא את הציון הזה מהתעודה. למרות שזה לא משנה, המערכת הממוחשבת של המוסדות האקדמאים עושה את זה אוטומטית. בגלל זה אתה מקבל שם ממוצע בגרות מייטבי. המערכת בודקת מה הממוצע הכי גבוהה שאתה יכול לקבל עם הציונים שלך.

בקשר לפסיכומטרי, קורסים ממולצים מאוד הם של IQ ושל יואל גבע. אבל הם לא עושים קורסים לבתי ספר. מהקורס של אנקורי שמעתי שצריך להתחמק. כשאני הייתי יושב ראש מועצת תלמידים של הביס הבאנו גם את קידום וגם את אנקורי להתחרות על הכיס של התלמידים, ולמרות ששל קידום היה יקר ב100 שקל 95 אחוז מהתלמידים (כולל אני) הלכו לקידום.... למרות שגם זה לא הקורס הכי טוב. אבל הוא סביר ++

פורסם

בונוס לא שווה כלום אם אתה לא עובר את הקו המאה. ולפני שתגיד שאני מזיין ת'שכל, חישבתי את הממוצע עפ"י החישוב של האוניברסיטה. חמש יחידות שוות רק אם אתה עובר את המאה בזכות הבונוס. אין ציון מעל מאה = בזבוז זמן וכסף. תלמיד שיושב על 70 מבזבז את זמנו.

עריכה:

תגיד, מה טעם לבחור בכל כך הרבה מקצועת הרחבה? רוצה להתלהב? להרגיש שאתה חכם? רק אתה מפסיד. בסופו של דבר תיתקע עם עודף יחידות. עדיף מקצוע אחד שאפשר להוציא בו 90 בעיניים עצומות, מאשר חמש מקצועות שיגרמו לך כאב ראש מיותר ורק יורידו לך את הממוצע. (אם תקבל מתחת למאה אחרי הבונוס)

פורסם

תגיד, מה טעם לבחור בכל כך הרבה מקצועת הרחבה? רוצה להתלהב? להרגיש שאתה חכם? רק אתה מפסיד. בסופו של דבר תיתקע עם עודף יחידות. עדיף מקצוע אחד שאפשר להוציא בו 90 בעיניים עצומות, מאשר חמש מקצועות שיגרמו לך כאב ראש מיותר ורק יורידו לך את הממוצע. (אם תקבל מתחת למאה אחרי הבונוס)

2אנשים יתמודדו על מקום באוניברסיטה ללימודי הנדסת תוכנה למשל, או אלקטרוניקה

1 עם ממוצע 95 עם 5 יח"ל מחשבים 5 פיסיקה 5  מתמטיקה ו 5 אלקטרוניקה

שני עם ממוצע 110 עם 5 יח"ל מתמטיקה ו5 מחשבים

תאמין לי שהם יעדיפו את מס' 1

פורסם

טעות

המחשב יעדיף את מספר 2

אבל הסיכוי שזה יגיע למצב כזה הוא אפסי. התוספת של היחידות נותנת עוד בונוסים שנותנים ממוצע הרבה יותר גבוה.

נורא קשה להגיע ללמוצע 110 במסלול עיוני (רק 2 הרחבות) אבל די פשוט להגיע לכזה ממוצע במסלול טכנולוגי....

בונוס לא שווה כלום אם אתה לא עובר את הקו המאה. ולפני שתגיד שאני מזיין ת'שכל, חישבתי את הממוצע עפ"י החישוב של האוניברסיטה. חמש יחידות שוות רק אם אתה עובר את המאה בזכות הבונוס. אין ציון מעל מאה = בזבוז זמן וכסף. תלמיד שיושב על 70 מבזבז את זמנו.

אני אמרתי שלשבת על 70 זה טוב? בדרך כלל המקצועות הרחבה הם הרבה יותר קלים ואין בעיה להוציא בהם 90+

ושוב אני אומר. המחשב של האוניברסיטה מחשב לך ממוצע מייטבי! אם יש לך מקצוע שבלעדיו יש לך ממוצע יותר גבוה ואתה יכול להוריד אותו ועדיין לקבל בגרות, המחשב יוריד אותו בחישוב בלאו הכי.

אין דבר כזה עודף יחל. יש לך עומס, אתה יכול להוריד במהלך הלימודים... לי לא היה עומס. ושוב אני אומר. יחידות נוספות (מעבר ל21 או כמה שזה כדי לקבל ת. בגרות) לא יכולות להוריד לך את הממוצע. אתה תמיד יכול לזרוק אותן אחרי שקיבלת את הציון.....

לי לא היה עומס. והייתי יור מעוצת תלמידים של הביס שלי, יור הסניף של התנועת נוער שלי ופעיל מאוד ברמה הארצית של התנועה (שלא נדבר על חברה שגרה חצי מדינה ממני ;D )

פורסם
  • מחבר

טוב, אמא שלי טרפה את הקלפים. היא מושכת לכיוון של ספר, ומעלה את בן דוד שלי כדוגמא, שלמד לבד והוציא ציון גבוה מאוד. גם אני לא השתכנעתי לחלוטין שאני חייב קורס, וגם המצב הכלכלי לא מי יודע מה. אז כנראה שאני אקנה ספר עדכני ואלמד לבד. במקרה הכי גרוע, אני אנסה לשפר בפברואר.

פורסם

בהצלחה.

אם הולכים על ספר, כדאי ללכת על ספר טוב. תנסה להשיג אחד של יואלח גבע או IQ. זה ההמלצות שאני שמעתי.

ושוב, בהצלחה.

פורסם

במקרה הכי גרוע, אני אנסה לשפר בפברואר.

פסיכומטרי תופס פעם חצי שנה (ככה אמרו בכנס לעידוד עתודאים ....) ככה שנשאר לך רק אפריל

אני אישית עושה קורס

פורסם
  • מחבר

אני לא שמעתי על משהו כזה, אבל אני אברר.

פורסם
תוך כמה זמן אפשר לגשת לבחינה נוספת?

מי שמעוניין לשפר ציון פסיכומטרי צריך להמתין 6 חודשים בין בחינה לבחינה.

http://www.kidum.com/main/inner_default.asp?id=11

פורסם
  • מחבר

בעע, אני מתוסכל. יתכן שההחלטה הקטנה הזו, קורס או ספר, תשפיע על חיי ב-10 השנים הקרובות :-\אם אני ארצה ממש אני אוכל להשיג כסף לקורס. יש לי כסף בבנק, אך הוא מיועד למטרות אחרות, ובכלל לא בטוח שהקורס יעזור לי במשהו. אבל אם אני לא מצליח עכשיו, יש לי רק נסיון אחד לשפר, באפריל.

פורסם

אני עשיתי קורס של אנקורי בבית ספר ועלה לי משום מה רק 990 לקורס ועוד איזה 500 ומשהו לבחינה. המדריך היה מעולה, אבל היו לי השגות לגבי השיטות לימוד. ללמד תלמידי תיכון זה לא כמו ללמד אנשים אחרי צבא, שזה מה שכל הקורסים האלה עושים בדכ. לדוגמא, המדריך אמר לא להשתמש בשיטת הנעלמים של X וY או עצרת בגלל שזה מפחיד אנשים, אבל כולנו שם עשינו 5 יח' מתמטיקה...

לא ממש למדנו מהספר בגלל שהמדריך פשוט לימד בדיוק מה שכתוב שם (ועשה את זה בצורה מעולה).

ביום הראשון חלקו אותנו לפי תוצאות של מבחן ל2 כיתות, יעני מתקדמים ומתחילים על המתחילים אני לא, אבל במתקדמים אני חושב שהממוצע היה בסביבות ה680, הציונים הכי גבוהים היו 711, 717 ו718. אני קיבלתי 683 למרות שציפיתי ליותר מ700 :-\.

אני רק רוצה להוסיף שבחודש וחצי הראשון של השנה לא ראיתי בית, בכלל. כל יום קמתי ב10 ל7, הגעתי לבית ספר ב8 ולפני 9 בערב לא הגעתי הבייתה. זה בגלל שילוב קטלני של קורס הכנה לפולין, פסיכו', מתמטיקה ומחשבים. מי שהיה לו גם פיסיקה איבד גם את היום החופשי שלי עוד היה. זה שחק אותי לגמרי והשפיע עלי לרעה לאיזה 3 חודשים אחרי זה (עשיתי חופש אחרי העבודה). אני מאמין שספר זאת הדרך להוציא ציון גבוה יותר אבל לא כל אחד יכול ללמוד מספר. חוץ מזה זה אומר שאתה צריך לעשות בבית 8 מבחני פסיכומטרי של 200 דקות כל אחד ואחרי כל מבחן ללכת ולעבור טעות טעות ולראות למה טעית (זה הטיפ הכי חשוב שאני יכול לתת). יש דברים שהם אותו דבר בלמידה בקורס ומספר - בשניהם צריך לעשות מבחנים בבית ובשניהם צריך ללמוד את המילון (המילון ה#&%@ %$#)^# $%&@! הזה).

חוץ מזה, צריך לעשות מה שכתוב בספר, אם כתוב בספר לעבוד עם סטופר, עובדים עם סטופר ולא מדלגים על שום תרגיל, למרות שיש תרגילים שרוצים לדלג עליהם.

פורסם

עדי, רק מידע קטנטן, אם אתה עוד שוקל אפילו באופן הכי מזערי כן להרשם לקורס שתיכננו ללכת ביחד, אז כדאי לך לפעול מהר.

נותרו רק 5 מקומות הרשמה, מועד ההרשמה האחרון הוא בתחילת אוגוסט, מועד ההתחלה כבר ב 12 לאוגוסט.

אם אתה עדיין שוקל כן להרשם אז תחליט מהר.

אני אישית מחר נוסע להרשם ולשלם

פורסם

אני עשיתי את הקורס של קידום בין י"א לי"ב, ואני זוכר את זה כאחת התקופות הכי מהנות בזמן התיכון, במיוחד כי היה לנו מדריך הכי גבר שיש והיו איתי אחלה אנשים. אני זוכר שמאוד חיפפתי בשיעורי בית (שלא לדבר על המילים, למדתי אולי 1/5) וישבתי רוב הזמן קורס על איזור ה650. מה שכן לפני המבחן הסופי היו כמה ימי חרישה שהשתלמו בסופו של דבר (721 סופי). אני לא חושב שהייתי מגיע לזה עם ספר לבד

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים