עבור לתוכן

פסיכומטרי, קורס או ספר - מה עדיף?

Featured Replies

פורסם

שלום,

סיימתי כיתה י"א, ואני מתחיל לחשוב ברצינות על עתודה. לכן אני צריך לעשות פסיכומטרי בקרוב, אני מתכנן על מועד אוקטובר. השאלה היא מה עדיף: קורס של "קידום" באחד מבתי הספר בב"ש (אני גר בערד), שלושה מפגשים בשבוע במהלך החופש ומפגש אחד בשבוע במהלך הלימודים (כל מפגש איזה 4 שעות), 1500 שקל, או לקנות ספר ולתרגל לבד? אשמח לשמוע המלצות מבעלי ניסיון.

תודה :)

• תגובות 34
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

למה לא לשלב את שניהם ביחד ???

פורסם
  • מחבר

גם רעיון, אבל 1500 שקל לקורס זה לא דבר שהולך ברגל. האם קורס יעניק לי יתרון משמעותי?

פורסם

קורס הוא שילוב של שניהם ביחד (בקורס יש ספר, ושיעורי בית - הרבה)

ל99% מהאנשים אני אמליץ על קורס. קורס דרך ביס הו גם לא יקר במיוחד (למרות ש1500 שקל זה לא מעט - אבל אחרי צבא זה יכול להגיע בקלות ל5K). הסיבה היא לא בגלל מה שעושים בקורס (פשוט עוברים שם על הספר - כשהמדריך מקריא לך אותו (אם תום היה בארץ הוא היה סוקל אותי ;D )) אלא שבקורס מושיבים אותך על התחת. זה לא מעט ללמוד למבחן הזה, ונכון שגם השיעורי בית זה קריעה (וואחד קריעה) אבל טוב שמושיבים אותך על התחת 3 פעמים בשבוע. אתה תראה שאת השיעורי בית אתה מחפף לאט לאט אבל כשאתה בכיתה אז לומדים....

זה לא שאי אפשר להצליח בלי קורס, אבל צריך תחת. והרבה. אני מכיר מישהו שלא לקח קורס והוציא יותר ממני - הוא הוציא 784.... אבל הוא ישב ופתר לבד 2 קורסים מהתחלה לסוף....

אל תשכח שזה גם הרבה הרבה מזל.

חבל שלא שאלת את תום כשהוא היה בארץ...

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה הארוכה! אני באמת לא הטיפוס שיושב וחורש לבד (אלא אם זה משהו שמעניין אותי), רק ברגע האחרון. זה עבד עד עכשיו, אבל פה אני לא חושב שאקח את הסיכון. אני לא סומך על עצמי. ואם אתה אומר שנותנים המון שיעורי בית, אז לא צריך לקנות ספר, נכון? הייתי שואל את תום, אבל הנושא לא היה דחוף לי בזמנו :-\

ועוד שאלה קטנה: כמה עולה הבחינה?

פורסם

בד"כ את הספר מקבלים מהבי"ס

טפסי הרשמה עולים 50 שח אבל אולי לך זה יהיה פחות דרך הבי"ס

והבחינה עולה -+ 350 שח

ואם אתה לא חרשן טבעי בהחלט עדיף קורס..

אגב, 1500 ש"ח זה באמת יחסית זול.. ביואל גבע הציעו לי קורס ב7K...

פורסם

ב1500 שקל שאתה משלם אתה מקבל את כל הספרים של קידום (חוץ מאיזה 2 חוברות שכאילו הם נותנים רק לקורס של ה5K ועוד כרטיסיות - לא נחוץ ולא צריך לרוץ אחרי זה). אתה לא צריך לקנות את הספרים בעצמך...

אני באמת לאר זוכר כמה עולה הבחינה. צריך ערכת רישום לבחינה מסטימצקי ושם כתוב כמה היא עולה...

פורסם

אם אתה רוצה להתקבל לעתודה אל תחפף, הפסיכומטרי שווה לציון הבגרות, עליו אתה חופר 3 שנים. פה בחודשיים אתה מקבל ציון ששווה בזמן ביה"ס ל-3 שנים.

חוץ מזה, עם פסיכומטרי מאוד גבוה, נגיד 770, עם ממוצע של 95 תוכל להתקבל לכל המקצועות כמעט (חוץ מרפואה וצירופי מקצועות יוקרתיים). עם פסיכומטרי של 740 אתה תצטרך ממוצע של 100 על מנת להיות באותו מצב לדוגמה. עם פסיכומטרי של 710 אתה תצטרך לקבל 105 ממוצע על מנת להיות באותו מצב כמו הראשון שצינתי.

פורסם

אז איך זה שאני עם ממוצע בגרויות של 114 ופסיכו 724 לא התקבלתי לתואר כפול בחשמל פיזיקה (תודה לאל!!!! :-* ) אלא הייתי רק בסטנד באי?

זה הכל ספקולציות... הציונים לעתודה שונים מאוד מהציונים של קבלה רגילה לאוניברסיטה....

הכל צרכים של הצבא.

אבל כן, אל תחפף

פורסם

אז איך זה שאני עם ממוצע בגרויות של 114 ופסיכו 724 לא התקבלתי לתואר כפול בחשמל פיזיקה (תודה לאל!!!!  :-* ) אלא הייתי רק בסטנד באי?

איך באמת? :o

זה אמור להספיק לך להתקבל לכל המקצועות ::)

לקחת משהו אחר בסוף?

פורסם
  • מחבר

במה מתמקדים יותר בקורס - במתמטיקה/פסיכוטכני (התאמת צורות), או בכל החלק שקשור להבנת הנקרא ואנגלית? כי באחרונים אני אמור להצליח בלי הרבה בעיה - עברית היא שפת האם שלי, אני קורא ספרים, וכבר עשיתי בהגרות באנגלית 5 יחידות עם ציון סופי 91.

פורסם

בהכל. אבל בעיקר בשיטות לפתרון וגישה לשאלות.

הבעיה במבחן הזה זה לא הקושי של השאלות. אם היה לך יומייםוטופס היית פותר את כל השאלות נכון - תאמין לי. הבעיה זה הזמן. אין לך זמן לשבת על כל שאלה כמו שאתה יושב על בגרות באנגלית. פשוט מלמדים אותך איזה סוגי שאלות יש, איך לגשת לכל אחת ומה עושים איתה

פורסם

קצת על תעודת בגרות:

תעודת בגרות זו סתם תעודת נייר טואלט חסרת חשיבות, בגלל שכל אידיוט חרשן יכול להוציא ממוצע 110. זו הסיבה שתעודת בגרות לא שווה יותר מ-20% עד 30%. באוניברסיטאות יודעים טוב מאד על ציוני מגן מנופחים, בגרויות קלילות, פקטורים מתקנים, העתקות, משגיחים שעוזרים לתלמידים, מורים שפותרים את הבחינה בזמן הבגרות ואז מוסרים את התשובות לתלמידים ועוד אלף ואחד דברים.

דרישות הפסיכומטרי לפקולטה מסוימת משתנות משנה לשנה. זה תלוי בעיקר במספר האנשים שרוצים להתקבל לפקולטה. יש פקולטות מכובדות שמקבלות סטודנטים עם פסיכומטרי 720 באופן אוטומטי ואף אחד לא מסתכל על תעודת בגרות. זה נכון בעיקר בפקולטות ריאליות כמו פיזיקה, מדעי המחשב, כלכלה (יום אחד) ועוד. פקולטות הומניות מסתכלות בעיקר על תעודת בגרות.

אז אם אתה הולך ללמוד מקצוע ריאלי שים דגש על פסיכומטרי. זין על תעודת בגרות. העיקר שיהיו לך ציונים נורמליים (בין 70 - 80) וציון גבוה במתמטיקה.

בקשר לקורס:

תראה, זה מאד אישי. יש אנשים שלומדים הרבה יותר טוב לבד ויש אנשים שחייבים מישהו שיעזור להם.

אני לא יודע איך בערים אחרות, אבל בקורס באשדוד (קידום, דרך אגב) האווירה הייתה מחורבנת. אידיוטים חרשנים, שחושבים שהם מאד חכמים נרשמו לקורס והרמה ירדה מתחת לקרשים. הם לא ידעו דברים בסיסיים בשפה העברית, במתמטיקה ובאנגלית ותמיד התחננו שהמרצה ישחרר אותנו יותר מוקדם. ::) סיוט.

פורסם

שוב אני אומר, בעתודה זה אחרת.... כדי להתקבל לעתודה אתה צריך גם להתקבל לאוניברסיטה וגם שהצבא יאשר אותך....

ובגלל זה גם התעודת בגרות חשובה.

זה שהיא נייר טואלט - גם אני מסכים

פורסם
  • מחבר

אין לי בעיה עם הבגרות: פיזיקה, אלקטרוניקה ומחשב 5 יחידות, וכך גם מתמטיקה ואנגלית. הממוצע יהיה גבוה. ואני לא חורש בשביל זה. אבל אני קצת חושש מהכל החלק של ההתאמת צורות בפסיכומטרי, אני לא כל כך טוב בזה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים