עבור לתוכן

הצצה לכמה מגברי אוזניות...

Featured Replies

פורסם

מספר תמונות של האלקטרוניקה של מגברי האוזניות שבניתי, ראיתי שיש עניין גובר באוזניות לאחרונה ולכן החלטתי לפתוח ת'ארד בנושא. כרגע יפיעו רק התמונות עם מספר מילים... בהמשך אני מקווה שאני ימצא את הזמן להכין איזה סקירה קצרצרה ואף את הסכמות למגבר שלי.

מצד שמואל אפשר לראות את הpimeta שאני מניח שרובכם אשר התענייניו וקראו קצת כבר שמעו על המגבר הזה. מצד ימין אפשר לראות מגבר שאני תיכננתי, הוא מבוסס על טופולוגית הjang-loop והוא מיודע לאוזנות עם התנגדות גבוהה בעיקרון.

נ.ב

תסלחו לצלם, עמד לרשותו זמן קצוב ומועט והחדר שלי כתום ככה שהתאורה לא הייתה משהו.

PICT0031.JPG

PICT0033.JPG

PICT0035.JPG

PICT0036.JPG

פורסם

MORE!

פורסם

מעבר לעוד תמונות שזה תמיד נחמד ;)

יהיה נחמד יותר עם גם תוסיף עוד מידע, זמן הרכבה, עלויות, איפה קנית חלקים(הזמנת PCB לפימטה?)

וכמובן, הכי חשוב -- איך הם נשמעים ומה לדעתך נשמע יותר טוב 8)

פורסם
  • מחבר

אתחיל ואומר ששניהם נשמעים מצויין!

מחוסר זמן לא יצא לי להשוות בינהם לעומק או בכלל לשמוע אותם הרבה, אבל ממה ששמעתי עד כה, אני נוטה לכיוון המגבר שלי(כמה אובייקטיבי 8)) לאוזניות בעלות התנגדות גובהה כמו הסנהייזר'ס שלי. לעומת זאת, לאוזניות בעלות התנגדות נמוכה אין הבדל ממשי בין הביצועים של המגברים, כנראה האוזניות והמקור לא מספיק טובים בשביל לחשוף תוצאות שונות. אבדוק זאת לעומק בהזדמנות.

בעיקרון, זמן ההרכבה ישתנה מבנאדם לבנאדם, תלוי במיומנות הטכנית שלו. כמובן שאני מתייחס לpimeta שכן המגבר שלי נבנה מאפס ולכן נדרשו שעות רבות בתכנון בניה ופתרון בעיות. הpimeta לקח בסה"כ כמה ימים לבנות, וחוץ מכמה בעיות קטנות הכל הלך חלק. שוב, הכל זה עניין של מיומנות.

עלויות החלקים הספציפים למגבר שלי ולpimeta היו כ350 ו550 שח בהתאמה. אני בטוח שהייתי יכול לחסוך יותר מכמה פרוטות עם הייתי מוצא את רוב החלקים בארץ. לצערי, אין אפילו מה לחפש חלקים בארץ, מסקנה שהגעתי אליה בדם וביזע. את מרבית החלקים הזמנתי מחול(farnell), ובסופו של דבר הצטערתי שלא הזמנתי הכל מחול במקום להגיעה לכל חור בחיפה והסביבה על מנת לברר אם נימצאים ברשותם מספר חלקים.

כמו שכבר אמרתי, מידע ותמוות נוספות אני עוד יוסיף בהמשך. אני כבר מתכנן לעשות ביקורת על שני המגברים עם מספר אוזניות. אולי גם מדריך לבנייה בהמשך.

נ.ב

כן, לpimeta הזמנתי pcb, זה פשוט לא היה פרקטי לבנות אותו על prefboard.

פורסם

יפה מאוד

פורסם
  • מחבר

פרט נוסף ששחכתי לציין הוא שהמגברים כרגע מאוכסנים בתוך מארזים מאולתרים ודי מגעילים. כבר חודש אני "בונה" ומתכנן מארזים יפים לשנייהם(עץ זה הכיוון כרגע), אני חושב שהגיעה הזמן להאיץ את הקצב. מקווה שכבר יהיה לי משהו לקראת סוף שבוע הבאה.

פורסם

תביא אותם איתך למפגש :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים