עבור לתוכן

עלויות רכישתו של מחשב שרת: כ25,000ש"ח?

Featured Replies

פורסם

מה קשור הדיון הזה להאם הם עושים משהו חוקי או לא?

נתחיל מזה שכן - כל עוד אין חוק זה חוקי.

הגדרה של מה מותר זה כל מה שהחוק לא אוסר. אם החוק לא אוסר על הפצת לינקים להורדות אז זה מותר וזה מוסרי, נקודה.

כמובן שעל מוסר אפשר להתווכח עד להודעה חדשה אבל זה מותר וזה חוקי אז נגמר הדיון. יש למישהו בעיה אם זה תפנו לכנסת שיחוקקו חוק נגד זה.

לגבי הוצאות של שרת: מניסיון בהחזקת שרת מסכן שאינו dual xeon

או משהו בסגנון אלא בוקשי

p3 1000mhz 1gb ram

במקום מאווד זול בחול העלויות הגיעו לכמה מאות שקלים בחודש אז כן להחזיק מספר שרתים חזקים עוד בארץ (איפה שהמחריים קצת יותר יקרים)

יכול ואכן מגיע לכמה אלפי שקלים בחודש...

אם הם מבקשים תרומות זו זכותם מי שרצה לתרום שיתרום מי שלא שלא יתרום אבל מזה הדיון הזה אני לא מבין?

הם מציעים שירות חוקי בחינם, כעת בשביל להרחיב אותו הם צריכים תרומות אז הם מבקשים - לא דורשים, לא מכריחים אלא מבקשים. מה הבעיה בזה?

• תגובות 34
  • צפיות 2.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

ימים פופולריים

פורסם
  • מחבר

נכון, המחירים בארץ לא יותר יקרים מבחול, זה ידוע לי

אבל המשחקים יקרים מאוד באופן כללי, בכל מקום

אפילו משחק שהייתי רוצה אותו מקורי בשביל לשחק ברשת (UT2004)

אני לא יכול להרשות לעצמי לקנות אותו, זה ממש יקר מידי.

אני יכול להגיד דבר אחד, אם יוזילו את המחירים של המשחקים\שירים וכו' (וזה כנראה לא יקרה בקרוב)

הפיראטיות לא תפסק אבל היא תפחית ויותר אנשים ילכו לקנות דיסקים מקוריים.

אם הם מבקשים תרומות זו זכותם מי שרצה לתרום שיתרום מי שלא שלא יתרום אבל מזה הדיון הזה אני לא מבין?

הם מציעים שירות חוקי בחינם, כעת בשביל להרחיב אותו הם צריכים תרומות אז הם מבקשים - לא דורשים, לא מכריחים אלא מבקשים. מה הבעיה בזה?

בדיוק!

פורסם

אני מבין שלקרוא אתם לא יודעים.

דיון על מחירים של משחקים כבר היה:

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=67238.0

זה לא המקום!

ציטוט שלי משם שיסגור את העניין:

אז אתה פשוט לא מבין כלום

ב80 שקל שאתה משלם על דיסק מוזיקה וב200 שקל שאתה משלם על משחק מחשב אתה משלם אולי (וגם זה אולי) 10 שקל על האריזה, החוברת, הדיסק הפוסטר והצלופן המגניב.

מה שאתה קונה זה למעשה קיניין רוחני... מישהו עבד כדי שהדיסק הזה יהיה קיים (ואני לא מדבר על העובד במפעל). בימאים, מיקסרים, כותבי שירים, נגנים, זמרים, מלחינים, עורכים, מעבדים מוזיקלים ומנהלי במה. לכולם - זה החיים שלהם, זאת העבודה שלהם. וקח בחשבון שעל מה שאתה משלם המדינה לוקחת 60% מיסים.....

הבעיה של הדיסקים היא לא רק במחירים, ומי שטוען שזה ככה פשוט משקר לעצמו. מי שאומר שאם דיסקים היו עולים 80 שקל אז הוא היה קונה - משקר. (כי אחרת למה גם מוזיקה מורידים?). חומר דיגיטאלי מהאינטרנט הרבה יותר נגיש. הרבה יותר נגיש מלצאת מהבית, לקחת אוטובוס לקניון, לגשת לבאג או לאופיס דיפו, לבחור משחק אחד מבין 59, לגשת לקופה, להוציא כרטיס אשראי ועוד לשלם על זה כסף (כסף כסף. כל אחד פה משחק לדעתי בין 10 ל40 משחקים בשנה - נגיד שהיה עולה 80 שקל משחק - בין 800 ל3200 שקל בשנה - הייתם מוציאים כל כך הרבה כסף על משחקים? - ועוד לא דיברנו על תוכנות...). הרבה יותר נגיש, ותמיד יהיה הרבה יותר נגיש, להוריד מהאינטרנט...

ומי שחושב שחברות המשחקים פשוט צריכות לחתוך מחירים מ50 דולר ל15, פשוט טיפש. הם לא יכולות לעשות את זה. הרווחים שלהם יקטנו - הן בדקו את זה. (מה גם כמו שהסברתי - לדעתי הורדת מחירים לא תגדיל כל כך את כמות הקונים...). הורדת מחירים אצלהם תחייב אותם להוזיל עלויות, לפטר עובדים מוכשרים ולהוציא משחקים הרבה פחות טובים לשוק...

די לדבר על זה

פורסם

אפרופו פלצנים ...

בלי שרות לקהילה כמו שליונטוורק עושה ובכלל כל ה WAREZ אי אפשר היה להחזיק מחשב:

תחשבו על כל העידכונים של התכנות. זה הרי לא איזה מוצר מוגמר. מחשב זה דבר יקר גם ככה בגלל הבלאי הטכנולוגי. הקיום של תכנות פרוצות מרחיב (ע"י הוזלה בפועל) את מספר המחשבים בעולם , מה שמאפשר קידמה טכנולוגית וקיום של יזמות פרטית של תכנות שאחרת בגלל קטנות השוק לא היה אפשר לפתחן.

לא רק זאת, אלא שקיום של תוכן כבד זמין להורדה מאפשר התפתחות של פס-מהיר מעצם הרצון להשתמש בו כי יש מה לעשות איתו. וכל זה מהווה בסיס שבו יכולות להתפתח יזמות חדשניות.

כמי שזוכר היטב את תקופת ה DIAL UP , אני יכול רק לשבח פעולה "בלתי חוקית" כמו ליונטוורק. כי ה"חוק" הוא חוק של פקידים עלובים - עו"ד וח"כים - שאם העולם היה מתנהל לפי הבנתם - הוא היה מחנה עבודה נאצי ממזמן , והעובדה שהוא קצת דומה לו מראה שיש יותר מידי עו"ד וחמדנות שמתחזה לצדק .

האינטרנט פותח ע"י פריקים שפעלו ופועלים לטובת הכלל ולא כאלה שרוצים שישלמו להם על כל שטות שלטענתם היא חכמה. ראו איך מספר קטן של חברות ואנשים מתעשרים מפלצתית בארץ על חשבון ה"חלשים". בדיוק חברות התקליטים שמנסות למנוע הפצת צלילים ברשת.

ולסיום - אתמול חבר שלי, סטודנט לרפואה שנה 7 ,בדבלין אירלנד, ואנוכי עשינו "ביקור שלי אצל רופא" בעזרת מצלמת רשת בנטמיטינג. זה לא היה אפשרי לפני 7 שנים. היום במחיר זול בהרבה ממודם טלפון יש אינטרנט מהיר. זו אותה התופעה שליונטוורק חלק ממנה.

פורסם

ואני מדבר במיוחד על burton הנאור שלנו.

תגיד לי מי אתה בכלל שתגיד לי אם אני פלצן או באמת מאמין במה שאני אומר?!

אם אין לך כסף למשחקים אז אל תשחק

מה לעשות לך לתיכון תלמד שיהיה לך מקצוע

זה לא קומוניזם פה...

אם הבחירה היא בין גנב לבין פלצן אז אני פלצן עולם ואני מחרבן על כולכם

לא אמריתי לכם לא להוריד

תעשו מה שבראש שלכם

רק אמרתי שלמסחר את העניין זה פשוט עובר כל גבול

Burton אתה באמת הגזמת, אפשר לחשוב שאתה לא מוריד בעצמך!!

שוב מצוטטים לי לקו האינטרנט??

מאיפה לך מה אני עושה ומה אני לא עושה

יש עוד אנשים ישרים בעולם

לא שאני איזה צדיק אבל לפתוח אתר שכל המטרה שלו זה לגנוב זה מתחת לרמה שלי

כ"כ מעצבן אותי לראות את הילדים ה"נאורים" האלו כמוך שמבלבלים ת'מוח על מה חוקי ומה לא.

אז תתעצבן

גם אותי הילדים הקטנים שיושבים מאחוריי המחשב וגונבים מעצבנים אבל מה לעשות??

אם יש לך מספיק כסף לקנות משחקים מקוריים בבקשה תקנה אף אחד לא אמר לך כלום אבל מה אתה מנסה להטיף לנו על זה שאנחנו מורידים???

בדיוק

גם אני לא הטפתי לכם מוסר

אמרתי שהאתרים המסחריים האלה הם חבורה של גנבים "מאפיונרים"(למי שלא יודע זה פשע מאורגן לא דיברתי על גנגסטרים של ממש)

ועוד מה עשית מזה "מאפיה"

כניראה שאתה לא יודע מזה מאפיה כי זה לא ספציפית על הגנב הפשוט אלא על האתר המאורגן

חבוב אנחנו בארץ ישראל פה אנשים גונבים ועושקים את האחר לאור יום (ואני לא מדבר על האינטרנט בכלל), רוצחים אונסים ומה לא אז מה אתה עכשיו משווה לי הורדות בכלל??

אה הבנתי.. אז מה שאתה אומר זה שאם כבר אונסים אז יאללה בואו גם נרצח ובוא נשדוד ונעיף את התרבות שלנו לקיבינימט

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים