עבור לתוכן

עזרה בהבנת המושגים נצילות והתנגדות

Featured Replies

פורסם

לידע אישי מה עוזר לי ההתנגדות והנצילות כשאני מסתכל בספספיקציות של אוזניות למשל?

פורסם

בפשטות ובלי להכנס לעומק המושגים (יש פורום אלקטרוניקה בשביל זה). התנגדות= להתנגדות הציוד לזרם. ככל שההתנגדות תיהיה גדולה יותר, הציוד "ידחה" יותר זרם, ובהתאם ידרש יותר כוח בשביל להניע אותו על מנת לפצות על הכוח ה"מתבזבז".

מידת הנצילות מתייחסת ליכולת של הציוד לנצל את הזרם הנתון. משמע ככל שהנצילות תיהיה גבוהה יותר, הציוד ידרוש פחות חשמל מפני שהוא "יודע" לנצל את הזרם הנתון טוב יותר. באוזניות למשל מתייחסים ליחס שבין 1mW/xDB, ומנגד, ברמקולים ניחס ליחס שבין 1W/xDB.

מאוד פשוט.

פורסם

איןד בר כזה חשמל שמתבזבז... נגד שמתנגד לכמות זרם מסויימת הוא בעצם גורם למקור הכוח לשחרר פחות זרם. החום המועט שהוא מפיק זה תוצר לוואי כמו נורת להט ש 90% מהאנרגיה שמגיעה אליה היא הופכת לחום. אבל הנגד לא לוקח את כל הזרם שמוזרם אליו והופך אותו לחום זה הרי אבסורד.

בקיצור נגד משמש לוויסות הזרם שבא ממקור המתח, לערך הזרם הרצוי.

נצילות פירושה כמו שהיא נשמעת - כמה אחוזים מסך כל האנרגיה שמושקעת ברכיב מסויים הוא מנצל וכמה מתבזבזים.

פורסם

ההגדרה של התנגדות הייתה קולעת ונכונה

נצילות זה האחוז של חשמל שאשכרה יש בו שימוש......... תראה נגיד בנגד עובר 10 וולט ו0.2 אמפר............ אבל חלק מהחשמל הזה מומר לחום ולכן הנצילות של החשמל יורדת........

גם במעבדים למשל.... הם מתחממים ואז נצילות החשמל שהם מקבלים לא משהו משהו........

זה יותר מתאים לפורום אלקטרוניקה לא?

פורסם
  • מחבר

חברה תודה על ההסבר אבל אני התכוונתי יותר האם זה יכול להעיד על איכות האוזניות למשל או על העוצמה שלהם?

אני הבנתי שככל שההתנגדות יותר גבןהה אז צריכת החשמל שלהם תהיה גבוהה יותר נכון?

פורסם

לאף אחד מהנתונים הללו אין שום קשר המעיד על טיב או איכות הרמקולים\אוזניות.

ככל שההתנגדות גבוהה יותר ידרש זרם חזק יותר על מנת להפעיל את הציוד(דיברנו על כך שיותר חשמל "מתבזבז"), מה שאכן יגרום, לצריכת חשמל גבוהה יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים