עבור לתוכן

עזרה - החלפת כרטיס מסך.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

כרגע יש לי את ה GeForce4 MX440, והבנתי שכדאי לי להחליף אותו אם אני רוצה לשחק כמו שצריך במשחקים החדשים שצריכים לצאת.

מקריאה באינטרנט, נראה לי שהכרטיס שהכי מתאים לי במחינת תקציב וביצועים, הוא ה Radeon 9800Pro.

אבל יש לי כמה שאלות, כי אני די קלולס בכל מה שקשור לכרטיסי מסך:

1) הוא יפעיל לי משחקים שמצריכים Pixel Shader?

2) מה משמעות כל ה Saphire וכל שאר הדברים שרשומים בנוסף לשם של הכרטיס?

פורסם

כן הוא יריץ לך אץ המשחקים שדורשים תמיכה ב-Pixel Shader.

Sapphire היא החברה שמייצרת את הכרטיס.

פורסם

שלום לכולם.

כרגע יש לי את ה GeForce4 MX440, והבנתי שכדאי לי להחליף אותו אם אני רוצה לשחק כמו שצריך במשחקים החדשים שצריכים לצאת.

מקריאה באינטרנט, נראה לי שהכרטיס שהכי מתאים לי במחינת תקציב וביצועים, הוא ה Radeon 9800Pro.

אבל יש לי כמה שאלות, כי אני די קלולס בכל מה שקשור לכרטיסי מסך:

1) הוא יפעיל לי משחקים שמצריכים Pixel Shader?

2) מה משמעות כל ה Saphire וכל שאר הדברים שרשומים בנוסף לשם של הכרטיס?

כשאתה קונה תבדוק שהכרטיס הוא 256bit ולא 128, זו גרסא חלשה יותר והיא גם זולה יותר (בסביבות ה1100-1150 ש"ח), אבל הגרסא עם 256bit משתלמת יותר והרבה יותר טובה.

פורסם
  • מחבר

אז לפני שאני מזמין את הכרטיס(Radeon 9800pro 256bit), נראה לכם שזה הכרטיס הכי טוב לתקציבש לי (1500 + -)?

אין חלופה מצד ג'י פורס שיכולה להיות יותר טוב?

פורסם

לא, לפחות לא בארץ...

כמובן שתמיד יכול להשתנות המצב ופתאום יירדו מחירים אבל אין מה לעשות הכל תמיד משתנה בשוק של המחשבים וציוד.

בכל אופן אם אתה מזמין מחו"ל אולי אתה יוכל להזמין איזה 6800 או משהו אבל זה כבר סיפור של הזמנה מחו"ל.

פורסם

קח רדאון 9800 פרו של MSI קירור מעולה וגם ליבת R360 כלומר R9800XT מוחלש

פורסם

אם אתה יכול להזמין מחו"ל זה יהיה מעולה חחח 329$ PNY GF6800GT 256GDDR3 או 250$ PNY GF6800NU 128GDDR

מחירים מעולים לכרטיסים מעולים!! 329 אל ה-GT זה הדבר הכי מישתלם והכי טוב שיש!! כמובן זה עדיים PRE-ORDER ... :D

פורסם

יש את הסידרה החדשה ("כרטיסי הדור הבא") של NVIDIA שעולה על הR9800P בביצועים, אבל אף אחד לא באמת צריך אותם... הם סתם עולים איזה 1000 ש"ח יותר, אבל לא נותנים שיפור בביצועים (לפחות לא כזה שאתה יכול לראות אותו...).

עד שתצתרך להחליף את הR9800 יהיו כרטיסים הרבה יותר טובים והרבה יותר זולים...

יש כרטיסים שמתחרים ב9800P שזה הFX 5950 אבל הוא לא יותר טוב ממנו...

אגב, GEFORCE זה שם של סידרת כרטיסים שמיוצרים ע"י NVIDIA ,

ספייר, ( ועוד חברות) מייצרות כרטיסי מסך בתקנים מסויימים שמאושרים ע"י מפתחות הכרטיסים אנווידיה וATI (בעיקר..). לפעמים אנווידיה מאשרת לחברות לייצר גם את המעבד של הכרטיס, בניגוד לATI שמייצרת את המעבדים בעצמה (לפחות עד עכשו לא שמעתי שATI אישרה לחברה אחרת לייצר את הצ'יפים לכרטיסי הRADEON...)

פורסם
  • מחבר

אז בעצם מה שאתה אומר זה שחבל לי לבזבז את הכסף על כרטיסים כמו ה 6800 כי לא ממש יהיה להם שימוש במחינת הביצועים שאני צריך לעומת כרטיסים כמו ה9800?

פורסם

היום 9800פרו עדיין ניחשב כרטסי מעולה ומאוד מאוד מישתלם מבחינת מחיר!! 1390ש"ח!! לכרטיס של MSI

אבל אם אתה רוצה דור יותר חזק ויותר דור 6800 זה באמת שווה!! במיוחד GT כי הוא נותן ביצועים מעולים יש לו מחיר זול ב-100$ לעומת אולטרה או XT של ATI והוא ממש מאחרויים בכמה פריימים בלבד!! ;)

פורסם
  • מחבר

אבל אני לא צריך כרטיס על. אני צריך כרטיס שיעלה לי משחקים לשנה שלמה, ושגם לא יעלה 2000 שקל, עד שאני אקנה איזה כרטיס אחר (את ה X800XT או משהו בסיגנון. למרות שעד אז בטח הוא כבר יהיה מעצור לדלת :P ;D)

בכל מקרה, כל מה שאני רוצה לדעת זה אם ה9800 יהיה לי מספיק לשנה. ואני לא רוצה ביצועי על. מספיק לי בינוני גם.

אז ה9800 יעשה את העבודה?

פורסם

כרטיס בינוני, שיעלה משחקים גם יותר משנה זה FX 5900XT של אנווידיה. אם אתה צריך כרטיס לשנה אז קח אותו... הR9800P יחזיק הרבה יותר משנה... ולפי איך שזה נראה, זה הכרטיס האחרון של הדור שלו, ובינתיים, הכרטיסים של הדור הבא לא כלכך משתלמים, בעיקר בגלל שאין צורך בהם...

פורסם
  • מחבר

אני קונה את ה9800 פרו.

אבל רק רציתי לדעת אם אתם מכירים חברה שנקראת Gigabyte?

פורסם
  • מחבר

ועוד שאלה של מישהו שלא מבין כלום:

מה ההבדל בין ה 128 וה256 ביט, לבין ה128 וה256 MB שמופיעים במפרט של הכרטיס?

פורסם

קודם כל, גיגהבייט היא חברה מוכרת, ובין השאר היא ידועה בגלל בעיות במאווררים בסדרות הכרטיסים הרדאון 9700-9800, ככה שאם אין לך כוונה להחליף מאוורר אז לא הייתי לוקח את הסיכון שיתקלקל לי המאוורר באמצע החיים :-\ עדיף לך יהיה לקחת את האמאסאיי או הספיר, אין הבדל ביצועים אבל אין דיווחים על בעיות אמינות בכרטיסים האלה.ץ

ולגבי השאלה האחרת, אם הבנתי אותך נכון, אז 128 ביט ומגבייט זה 2 דברים שונים לחלוטין. ביט הוא רוחב הפס של הזיכרון של הכרטיס. למשל, אם אתה קונה R9800, ברוב המקרים אתה מקבל רוחב פס של 256 ביט שזה הרוחב הריגל והטוב. יש כרטיסים מוחלשים של ספיר שעולים באיזור ה1100 שקל עם רוחב פס של 128 ביט, מה שמחליש את הכרטיסים משמעותית ומביא אותם לרמה של 9600XT. תבדוק שהכרטיס שאתה קונה הוא 256 ביט, אל תתפשר פה כי מדובר בהפסד ביצועים ענקי לעומת ההפרש המזערי במחיר. מגה בייט הוא כמות הזיכרון של הכרטיס. פה ההבדל הוא מזערי בכרטיסים שנמכרים היום ותקנה את הרדאון שלך עם 128 מגהבייט, ההבדל כמעט ולא מורגש, אבל ההבדל בכיס מורגש ועוד איך ;D

מקווה שעזרתי ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים