עבור לתוכן

מה משאבת מים עושה באקווריום של דגים?

Featured Replies

פורסם

דגים לא "מייצרים" אנרגיה, הם צורכים אנרגיה, זה למה הם אוכלים :P

• תגובות 31
  • צפיות 2.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתם מכניסים ומערבבים פה שני דברים

1. פילטר - שבנוי ממיכל עם משאבה וספוג ואמור לסננן את המיים מכל מיני חרא ושאר ירקות כמו שאמרו פה

2. מפוח - משאבה שתפקידה הוא רק להוציא בועות מה שגם עוזר לכך שיהיה יותר חמצן במיים אך זה גם יותר ליופי ...יש לי אחת כזאת עם צינורות תת קרקעיים (מתחת לחצץ ;D )

וזה מוציא בועות מתחת לחצץ ומתוך קונכייה, משהו ממש יפה :)

ד"א צריך להחליף רק 10% אחוז מהמיים פעם בשבוע ,ולא את כל המיים ! פעם ב 5 ימיים זה יהיה ממש לא טוב ...

פורסם

10 אחוז פעם בשבוע זה ממש לא טוב... זה כלום מיסכנים הדגים

הדגים אוהבים מים נקיים ורעננים אז אם כבר 10 אחוז אז שיהיה 5 יום ולא 7

פורסם

אני אומר לך מה שאמר לי בעל חנות דגים כבר 20 שנה + ! מישהו ממש מקצועי !

אם אתה תחליף להם את כל המיים אז לא יהיה לדגים מספיק חמצן ! והם ימותו , לכן יש את הפילטר והמפוח ...

כשקניתי את האקווריום הוא לא נתן לי לקנות דגים בהתחלה, הוא אמר לי שאני יבוא עוד 3-4 ימים ואז יביא לו דגימה של המיים כדי לבדוק את רמת החמצן במיים ...בקיצור

שהבאתי לו את הדגימה הוא בדק אותה עם מכשיר מיוחד כזה שלפי הצבעים אתה יודע את איכות המיים,גוון כחול טוב וגוון סגול גרוע ככל שהגוון יותר חזק לצבע מסויים אז

זה יותר גרוע או יותר טוב בהתאמה , אצלי היה סגול חזק  :-\ אז הוא הביא לי מין משהו כזה כמו צמר גפן לבן להכניס לאקווריום וזה שיפר את רמת החמצן

פורסם

לא זוכר שמישהו פה דיבר על להחליף את כל המים.. חוץ מזה מה שמוכר בדק לך זה כנראה את רמת החומציות של המים בנייר לקמוס

ולא את רמת החמצן

פורסם

אוי שיהיה לי טוב...

כמה דברים.

1. מה שמחמצן את המים זה התנועה שלהם, לא הבועות הקטנות ממשאבת אוויר, אלא התנועה של פני המים שהבועות או אפילו זרם מים מראש כוח (משאבה תבולה) יוצרים.

2. לרוב ראש כוח מחובר למערכת פילטרציה, שמתחלקת לפילטרציה ביולוגית ומכאנית. ביולוגית היא פילטרציה שנועדה לפרק רעלים מהצרכים של הדגים לרעלים פחות מזיקים (שאותם כבר אי אפשר לפרק ולכן החלפות מים) ופילטרציה מכאנית היא פשוט פילטרציה שנועדה לסנן את המים מחלקיקים.

3. לא חייבים משאבת אוויר! יש אפשרות לחבר משאוות אוויר לפילטר במקום לחבר ראש כוח, זה עובד באקוריומים קטנים.

4. החלפות מים נעשות לפי הצורך, ותלויות מאד בסוג הדגים, זה נא בין החלפות יומיות של 1-3 אחוז ועד החלפות פעם בשבועיים של 20 אחוז.

5. מה שהמוכר בדק זה את רמות האמוניה, הניטריט והניטראט. שלושה רעלים. שנים מהם הסינון הביולוגי מחסל ואת השלישי מוציאים בהחלפות מים. אמוניה מתפרקת לניטריט והניטריט לניראט. (אם אני לא טועה). הוספת פרלון (כמו צמר גפן לבן) מוסיפה סינון (ביולוגי+מכאני) ולכן איפשרה לבקטריות לגדול ולשפר את מצב הרעלים באקווריום. למרות שיש בזה משהוא מוזר, כי בלי דגים אין רעלים... וחמצן לא הולך לאיבוד, עצם הכנסת המים לאקווריום, גם בלי דגים תיצור מספיק חמצן. כנראה באמת זה היה בדיקת חומציות, אבל לא ברור לי מה פרלון יעזור...

אגב, למען הרקורד יש גם סינון כימי, בעזרת פחם אקטיבי (אם אני לא טועה) מסנן כל מיני דברים רעים :)

פורסם

בידיוק מה שיש לי באקוריום , סינון עם פחם ואבנים מיוחדות ומסננות את המים

פורסם

אוף כל הדיון הזה עושה לי חשק לקנות דגים

לא, לא דגים למאכל

פורסם

וואי איך אפשר לעשות דיןו 3 דפים על משאבת מים לדגים??

פורסם

נאמרו כאן דברים ממש לא מדוייקים!

שיבי היה הכי מדוייק בדברים שלו למרות שיש סטיות קטנות מאוד מאוד.

בכל מקרה אמרת 3 עמודים על משאבת מים?! חכה תראה כמה עמודים יהיה שאני ישים תמונות של האקווריום שלי :)

פורסם

עכשיו עלה לי רעין שלשים מחשב שלם במים פשוט שיקררו אותו ולעשות איכשהו שהמים לא יעשו קצר...........

מסובך..... אפשרי אבל?

פורסם

אפשרי ואפילו קיים.

היה על זה דיון לא מזמן והיתה גם חדשה...

לא בדיוק מים אבל נוזל.

פורסם

אוף תמיד אני חושב על דברים גאוניים מאוחר מדי......

למשל בגיל 3 עליתי לבד על משפט פיתגורס

בגיל 5 המאתי אינדוציה

בגיל 7 עליתי על תורת היחסות

ובגיל 7 וחצי חשבתי על קוואנטים

איזה מבאס

פורסם

אפשרי ואפילו קיים.

היה על זה דיון לא מזמן והיתה גם חדשה...

לא בדיוק מים אבל נוזל.

אפשר קישור בבקשה ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים