עבור לתוכן

עזרה בנוגע לנגן MP3

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני אומנם חדש במערכת הפורומים פה אבל אני אעריך מאוד אם תוכלו להמליץ לי על נגן MP3 טוב,

אני מחפש משהו בתקציב של 200-250 דולר, שיהיו לו חיי סוללה ארוכים, עיצוב נחמד, שיהיה נוח, הרבה זיכרון ואיכות סאונד טובה. אלו דרישות גבוהות מנגן אני יודע אבל אני רוצה להיות מבסוט ומסופק כמה שאפשר ממה שאני קונה.

אני גם אשמח גם מישהו יוכל לענות לי ולאמר מה עדיף יותר, נגן MP3 או נגן CD-MP3

תודה רבה לכל העוזרים

פורסם

אתה רוצה לקנות בארץ או בחו"ל?

פורסם
  • מחבר

יש לי אפשרות לקנות גם בארץ וגם בחו"ל

פורסם

iriver H120. נגן שמתחרה בIPOD ויותר טוב ממנו. יותר בטריה (נדמה לי בסביבות ה14 שעות לאומת ה5 שעות של הIPOD)

ואם 20 גיגה ואיכות סאוונד יותר טובה מאשר את הIPOD. מומלץ בחום ואם תריץ חיפוש בפורום אני מבטיח לך שתמצא עליו רק דברים טובים והוא עולה בסביבות ה250-300 דולר

פורסם

אם אתה יכול למתוח את התקציב לכיוון 290-300 דולר הIHP120 הוא הנגן בשבילך (בייחוד אם חשוב לך חיי סוללה ארוכים).

באותו מחיר אתה גם יכול לקנות IPOD של 15 ג'יגה, אבל תזכור שלמרות העיצוב והנוחות שלו אין לו שום פיצ'ר מעניין.

אם אתה רוצה לשמור על תקציב יותר נמוך יש את ה Rio Karma, ה Dell DJ וגם ה Zen Xtra של קיראייטיב, כאשר לדעתי הריו הוא הטוב מבינהם, והזן אקסטרה הוא טוב בעיקר אם אתה צריך שטח אחסון גדול מ20 ג'יגה ועדיין לשמור על מחיר נורמלי.

בקשר לשאלה שלך על נגן MP3 מול CD-MP3, זה כבר עניין של תקציב ונוחות. על דיסק אתה יכול להכניס 150-200 שירים, ובשביל יותר מזה אתה צריך לסחוב איתך עוד דיסקים. כמובן שנגן כזה הוא גם גדול ומסורבל, ואי אפשר להכניס אותו לכיס. הייתרון כמובן הוא המחיר הזול.

בנגן MP3 מבוסס הארדיסק אתה מקבל מקום אחסון ענק ונוחות, אבל נגנים כאלה עולה פי כמה מדיסקמן MP3.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה באמת על העזרה המהירה, זה באמת די דחוף לי כי מחר אני נוסע לקנדה,

הIRIVER H120 באמת נראה ונשמע כמו אחלה נגן, בדקתי באמאזון והוא עולה שם 300 דולר ובאתר של החברה הוא עולה 330 דולר, אני מקווה שאני אצליח איך שהוא לגרד עוד כסף כי זה באמת נראה לי שווה את זה, אתם יודעים במקה אם המחיר שלו בחו"ל זול יותר מאשר בארץ ?

במקרה שאני לא אצליח לקנות את הH12, מבין הריו והזן מי עדיף יותר מבינהם בסופו של דבר או איזה יתרונות בולטים יש לשניהם חוץ מהקיבולת של הזן

שוב באמת תודה כי אני מאוד רוצה לקנות נגן MP3 ואין לי מושג בתחום או התמצאות בין המוצרים השונים ואני לא רוצה סתם להסתמך על מוכר בחנות

פורסם

קודם כל בבקשה, בשביל זה אנחנו כאן  :)

דבר ראשון: המחירים של כל מוצרי החשמל זולים יותר בחו"ל מאשר בארץ, זאת לא שאלה בכלל...

אז הנה כמה לינקים:

ביקורת על האייריבר.

ביקורת על הזן אקסטרה.

ביקורת על הריו קארמה.

כל הביקורות האלה הן מאתר אחד, הבאתי את האתר הזה כי יש בו ביקורות על כל הנגנים, ובכל ביקורת הכתב משווה את הנגן לשאר. אתה מוזמן לחפש עוד ביקורות בגוגל, יש לא מעט.

האמת ששכחתי לציין גם את הDell DJ, אבל נראה לי שהוא פחות מוצלח. חוץ מזה, אני גם לא רוצה לעשות לך עוד בלגאן בראש...  ::)

וכמובן שיש את האייפוד שציינתי קודם. אבל שוב - הוא נוח מאד, מעוצב מדהים, הגלגלת הוירטואלית שלו אמורה להיות מדהימה (ואלה הדברים שהביאו למכירות המטורפות שלו), אבל הבטריה שלו מחזיקה לכל היותר 8 שעות (ולפי השמועות גם נדפקת לגמרי אחרי שנה וחצי של שימוש, מה שמצריך החלפה אצל אפל ותשלום של 100$), וגם אין לו רדיו, אי אפשר להעביר אליו קבצים ללא התוכנה המצורפת ואין לו הקלטה ממקור קול חיצוני (עם מיקרופון).

בעצם, עכשיו כשאני מסכל - מכל הנגנים, רק לאייריבר יש אפשרות להעביר קבצים ללא דרייבר.

ונחזור לעניין - אם אתה לא תמצא את הH120 (וכדאי לך לחפש טוב טוב) אז ההתלבטות תהיה קשה. אם הבטריה חשובה לך אז תוותר על האייפוד, וכמו שאמרת אתה נשאר עם החלטה בין הזן לריו.

הריו יותר עבה, אבל הרבה פחות גבוה ורחב (תסתכל בתמונות). הוא גם יותר נוח ממה שהבנתי בביקורות.

כשאתה בחנות תבקש כמובן להתעסק קצת עם שני הנגנים לפני שאתה קונה, תבדוק שהגודל טוב לך. תבדוק את הממשק של שניהם. אני חושב שלריו יש ממשק יותר נוח ופשוט, אבל זה תלוי בעיקר בך. לשניהם יש כל מיני דברים קטנים ונחמדים שאתה יכול להתעסק איתם, אני לא זוכר את הכל אז תקרא בביקורות.

לדעתי, אם אתה לא צריך יותר מה20 ג'יגה שיש לקארמה, אז תלך עליו. אם אתה באמת רוצה יותר מזה, אז תלך על הזן.

פורסם
  • מחבר

זה שאתם פה ועוזרים זה לא מובן מאליו ככה שתודה על הייעוץ זה יותר ממתבקש  :D

רק שאלה אחרונה, הההבדל בין ה-H100 ל-H120, חוץ מההפרש של העשר גיגה, הוא מהותי ?

אני אישית מעדיף אעדיף לקנות את ה-H120 אבל אני לא בטוח אם יהיה לי מספיק כסף כי המחירים באינטרנט שאני רואה לא אחידים ואני גם די בטוח שבקנדה המחיר לא יהיה הזול מבינהם.

אתם יכולים לאמר לי בודאות יחסית (פחות או יותר) שהוא 300 דולר ?

דבר נוסף שאני קצת מבולבל ממנו הוא האם ה-H120 הוא הרד דיסק נייד (Flash אם אני לא טועה...) ?, כלומר האם ניתן להעלות עליו קבצים נוספים שהם לא בפורמט מוסיקה?, אם כן אז זה יקל לי על הבחירה מאוד כי אני לא מחפש מוצר מסוג כזה אלא רק נגן מוסיקה ואני מניח שבחירה אחרת תוזיל את המחיר.

OrenSam הלינקים שהבאת עם הביקורות פשוט מעולים. הביקורות האלו הם בדיוק מה שחיפשתי ואין לי שום צורך לחפור בגוגל

ודבר אחרון OrenSam הזכרת את ה- Dell DJ , פשוט לא שמת לב...    :)

פורסם

וואלה באמת הזכרתי את הDJ... טוב זה לא ממש משנה :P

ההבדל בין הH100 ל-120 - עד כמה שידוע לי, רק בגודל הHDD... אבל אני חושב שהפסיקו לייצר את ה100, ובאופן די מוזר - המחירים שגוגל מציג גבוהים יותר מאלו של ה120... בקיצור זה כבר תלוי בחנות שתגיע אליה.

בקשר למחירים - אני ממש לא יודע, זה גם די מציק לי (טס בעוד שבועיים, מתכנן לקנות H120)... בחנויות אונליין מוכרות (NewEgg לדוגמה) האייריבר עולה בסביבות 300$.

העניין הוא שאין לי מושג כמה הוא יעלה בחנויות פיזיות - בד"כ זה קצת יותר. צריך לשאול מישהו שמכיר יותר חנויות ויש לו נסיון עם קנייה בחו"ל... אני רק יודע שבCompUSA (שיש לה סניפים פיזיים) הוא עולה 330, שזה הפרש סביר.

עכשיו - הארדיסק ופלאש זה שני דברים שונים לגמרי.

נגן פלאש מכיל צ'יפ של זיכרון ללא חלקים נעים (כמו הRAM במחשב). הוא בא בקיבולות קטנות הרבה יותר, של 128, 256, 512 מגה וכו'.

נגן מבוסס HDD מכיל הארדיסק (שוב, כמו במחשב, רק יותר קטן), והארדיסק מכיל חלקים נעים (לכן לא כדאי לטלטל אותו חזק מדי או לרוץ איתו הרבה כי יש סיכוי שההארדיסק יידפק).

כל נגן מבוסס הארדיסק יכול בתאוריה להכיל כל סוג של קובץ, הוא רק משמש הרי מקום אחסון למידע. ההגבלה היחידה יכולה להיות בתוכנה (לפי החלטת החברה). עד כמה שאני יודע אין נגנים שבוטלה בהם האפשרות להכניס קבצים שהם לא קבצי מוזיקה. ההבדל היחיד הוא ביכולת של הנגן לשמש כהארדיסק נייד של ממש - כלומר חיבור למחשב והעברת קבצים בצורת דראג אנד דרופ לתוך הנגן, ללא דרייברים. כמו שאמרתי - זה יתרון גדול של הH120 על פני האחרים.

פורסם
  • מחבר

כן זה באמת מבלבל הסיפור של המחיר...

אני טס לונקוובר מחר , הסתכלתי דרך האתר של IRIVER על חנויות שמוכרות את המכשיר בקנדה, אני מקווה שמה שהיה שם זה חניויות אינטרנט כי המחיר שם הוא בהרבה יותר גבוה מ-330 דולר.

מצאתי שהמחיר ההמוצע הוא בערך 530 דולר קנדי שזה כמעט 2000 שקל, הבדל של כמעט 800 שקל

זה ממש מדכא כי ב-2000 אני כמעט בוודאות לא אצליח לקנות אותו והוא באמת נראה נגן מצויין :-\

פורסם

עכשיו אני באמת מסתכל על המחירים דרך האתר של אייריבר, מאד לא זול...

אבל אל תשכח שונקובר די צמודה לסיאטל, סיאטל=ארה"ב=CompUSA... מה שאומר 330$ והוא שלך :P

במקרה הכי גרוע אתה קונה את הקארמה, גם ממנו לא נראה לי שאתה תתאכזב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים