פורסם לפני 1 שעה 1 שעה אחרי כמעט תשע שנים המחשב הנייח שלי מאותת שהגיע לסוף חייו. אני רוצה לנצל את ההזדמנות לשדרוג משמעותי למחשב שגם יתמוך בעריכת וידאו, פיתוח משחקים או אימון מודלי AI, למרות שאלו לא יהיו השימושים המרכזיים.זה אומר שהפריט הכי חשוב במפרט הוא כרטיס המסך. אני חושב שבהבט של גיימינג אני פחות מאתגר כי המשחקים שאני אוהב הם דווקא לא אלו שמעמיסים על המפרט. הרכבתי את המפרט הבא ב-Ivory, הוא בערך 18K:כרטיס מסך - ASUS TUF Gaming GeForce RTX 5070 Ti 16GB DDR7מעבד - Intel Core Ultra 9 285K 36M Cache, up to 5.7 GHZ Trayלוח אם - MSI Z890 Gaming Plus WiFi7 ATX 1851זכרון - Kingston Fury Beast RGB DDR5 2X32 GB KF560C36BBEAK2-64 DIMMSSD (שניים, אחד למערכת הפעלה והשני למערכת הפעלה / תוכנות פיתוח משחקים) - Samsung 990 EVO Plus NVMe M.2 SSD 1T + 4Tדיסק קשיח - Western Digital WD Red Plus 4T WD40EFPX 256MBספק - CORSAIR HX1000i SHIFT 1000 Wקירור נוזלי - Arctic Liquid Freezer III Pro 360 mmמארז - Lian Li LANCOOL 217אני בעיקר שואל פה כדי לדעת:1. האם יש כאן רכיב ספציפי שעדיף להימנע ממנו בגלל אמינות;2. האם המפרט הזה הגיוני מבחינת התאמה הרכיבים או שיש פה רכיב שיהיה בתת תפקוד כי המפרט לא תומך בו. 3. האם כדאי להמתין עוד מעבר לתאריך הרכישה המתוכנן (תחילת אוגוסט) לשחרור של דגמים חדשים של מעבדים/כרטיסי מסך. זו קצת בעייה כי המחשב הישן מג'עג'ע, אבל כל עוד זה לא ממש סוף השנה אולי אפשר להסתדר. אופטימיזציה ברמת המיקרו למחיר פחות מעניינת אותי כאן. מחשב כמו שאני רוצה יהיה יקר כך או כך. כל עוד אין פה רכיב יקר משמעותית (500 ש"ח ומעלה) שלא לצורך.מענה לשאלון:1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? כאמור, אין מגבלות קשיחות. לא אכפת לי להוציא יותר כסף, אבל התועלת בהוצאה צריכה להיות ממשית. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? השימושים הנפוצים הם הסטנדרטיים (גיימינג, גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים/סדרות), אבל המפרט נקבע לפי הפחות נפוצים - כאמור, פיתוח משחקים (Unity או Godot) או אימון מודלי AI. אם צריך דוגמאות למשחקים שחרשתי עליהם אז Pathfinder: Wrath of the Righteous או Crusader Kings 3. שניהם עבדו סבבה עם המחשב הישן. כמו שאמרתי, לא גיימר מאתגר. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא, יש לי הכל. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא, אני מעדיף לא לערבב רכיבים בני 9 עם רכיבים חדשים. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב. זה לא הדבר הכי קריטי במפרט, אבל בהחלט משהו שאני מוכן להשקיע בו אם יש בעייה. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מעדיף בלי אורות (יהיו לי קצת מהזכרונות שבחרתי..). המשקל פחות קריטי. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כולל מערכת הפעלה, Windows 11 Pro. לא קריטי להתעסק בזה כאן. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. כן, אני מעדיף את Ivory בגלל ניסיון קודם. 9. מתי מתוכננת קניית המחשב (רצוי מאוד לבקש מפרט מועד קצר מעת הקניה)? תחילת אוגוסט. אני מתנצל שאני שואל מראש, אבל כאמור אופטימזיציה של המחיר פחות משמעותית כאן, ואני מתכנן קניות כאלו הרבה זמן מראש. 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן בנוגע ליציאות וחיבורים (לדוג' USB Type-C או FireWire) או ביצוע אוברקלוקינג? לא. בלי אוברקלוקינג. 11. האם ישנו ציוד היקפי קיים שיחובר? אם כן, איזה? (תחנת עגינה אם מחשבים ניידים \ מסך כזה או אחר). מסך 4K של סמסונג, וכאמור עכבר ומקלדת. 12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: ראו מעלה.
הצטרפ/י לדיון
בשלב זה תוכל/י להצטרף לדיון, ולאחר מכן להצטרף לקהילה שלנו. אם כבר יש לך חשבון אצלנו, אנא התחבר/י עכשיו על מנת להגיב תחת שם המשתמש שלך.
לתשומת לבך: התגובה תופיע לגולשים לאחר אישור של צוות הנהלת הפורומים.