עבור לתוכן

Featured Replies

פורסם

image.png

זה המפרט

ארחיב למה אני שואל אם כדאי להשקיע כמות כזאת של כסף. בעיקרון ב2022 קניתי מחשב שלפחות אז חשבתי שהוא יהיה טוב. מסתבר שהרכיבו לי לוח אם שהוא תומך רק DDR 4 ועכשיו זה מגביל אותי. בנוסף הספק כוח של 750 W בלבד שזה לא מספיק לכרטיסים חדשים. הכרטיס הוא RTX 3060 שזה כרטיס זבל לכל הדעות. בנוסף יש לי מסך גרוע שהוא אמנם 4K אבל מוגבל ל60 HZ וזה מורגש מאוד.

המעבד הנוכחי שלי זה: 12th Gen Intel(R) Core(TM) i9-12900K 3.20 GHz

הראם שידרגתי לאחרונה לDDR 4 32 GB עם 3200 MHZ. לא רואה הרבה הבדל. יש משחקים שעכשיו סוחבים קצת יותר טוב אבל רק ב1080P

חשבתי ללכת לסניף שלהם איפה שאני גר ולבקש מהם שרק יחליפו לוח אם וספק ואני אוכל לקנות RTX 5080 אבל חשבתי שאולי חבל על הכסף וכדאי לקנות מחשב חדש וזהו שיחזיק לי להרבה זמן עם לוח אם טוב שאני לא אצטרך כל פעם להחליף חלקים

הבעיה היא שגם יש לי אל פסק שרק לאחרונה קניתי שאני מחבר אליו את המודם,את הסוויץ', מסך,מחשב. הוא 1200 WATT. השאלה אם הוא יחזיק גם מחשב עם ספק 1500 WATT, כנראה שלא. אני פשוט לא רוצה להיתקע עם ספק לא חזק מספיק ואז שיצאו כרטיסים חדשים שוב אני אצטרך לקנות ספק. כדאי לי לקנות ספק של 1000 ולא 1500? ואולי אני צריך גם אל פסק חדש? המקסימום שראיתי במחירים סבירים זה 2000 WATT. את האל פסק אני חייב כי יש לי לפעמים בעיות עם החשמל. פקקים קופצים וכו' וזה מציל אותי

המסך מבחינתי זה המסך שאני רוצה כי אני הולך כנראה לחבר אליו גם PS5 וסוויץ' 2 ואני רוצה כמה שיותר FPS ואיכות כמה שיותר טובה. גם לסרטים וסדרות שאני רואה

הSSD אני רוצה שיהיה לי כמה שיותר מקום כי יש לי ספרייה ענקית בסטים ונמאס לי למחוק ולהתקין משחקים כל הזמן מה שגם משחקים עכשיו שוקלים 200 GB למשחק

השאלה שלי אם בכלל כדאי לי להשקיע סכומים כאלה ואם זה יחזיק להרבה זמן שאולי זה קצת יקר מידי

הדבר שאני הכי מתקשה להבין זה מארזים ומאווררים. איך אני יודע איזה מארז מתאים לאיזה מאוורר ואם המארז גדול מספיק ללוח אם?

נערך על-ידי DragonPokemonFan

• DragonPokemonFan changed the title to שווה לקנות מחשב חדש (כולל מסך) ב30 אלף שקל?
פורסם

קודם כל, RTX 3060 הוא לא "כרטיס זבל" באף צורה. אפשר למצוא אותו עם 12 ג"ב זכרון גרפי שזה מעולה לכרטיס כניסה-ביניים, אבל אתה שמת אותו במחשב עם מסך 4K שלא מתאים ליכולות שלו בכלל. יותר מתאים לו FULLHD ושם הוא ימצה את יכולותיו. החומרה הנוכחית שלך בסדר גמור. אתה יכול להחליף מעבד עד דור 14, ואם אתה רוצה רזולוציה 4K, אז בהחלט מומלץ שתחליף כרטיס מסך, אם כי לא הייתי שופך את כמויות הכסף שדורשים עבור סדרה 5000. הייתי הולך על 4080 או אפילו 3090. נותנים ביצועים מעולים. ושוקל להוסיף זכרון ל-64 ג"ב. אתה צריך לזכור ש-DDR5 יותר בעייתי ורגיש ואי אפשר להוסיף אצלו קיט לקיט, אלא צריך מראש לרכוש קיט אחד ולהשאר איתו, או להחליף את כל הקיט מה שהופך את כל הסיפור ליותר יקר. ספק הכוח שלך גבולי, ואם תחליף אותו תשקול לפחות 1000 וואט או אפילו 1200 כדי לאפשר לך לשדרג לכרטיסי מסך עוצמתיים.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של ClassMulder

קודם כל, RTX 3060 הוא לא "כרטיס זבל" באף צורה. אפשר למצוא אותו עם 12 ג"ב זכרון גרפי שזה מעולה לכרטיס כניסה-ביניים, אבל אתה שמת אותו במחשב עם מסך 4K שלא מתאים ליכולות שלו בכלל. יותר מתאים לו FULLHD ושם הוא ימצה את יכולותיו. החומרה הנוכחית שלך בסדר גמור. אתה יכול להחליף מעבד עד דור 14, ואם אתה רוצה רזולוציה 4K, אז בהחלט מומלץ שתחליף כרטיס מסך, אם כי לא הייתי שופך את כמויות הכסף שדורשים עבור סדרה 5000. הייתי הולך על 4080 או אפילו 3090. נותנים ביצועים מעולים. ושוקל להוסיף זכרון ל-64 ג"ב. אתה צריך לזכור ש-DDR5 יותר בעייתי ורגיש ואי אפשר להוסיף אצלו קיט לקיט, אלא צריך מראש לרכוש קיט אחד ולהשאר איתו, או להחליף את כל הקיט מה שהופך את כל הסיפור ליותר יקר. ספק הכוח שלך גבולי, ואם תחליף אותו תשקול לפחות 1000 וואט או אפילו 1200 כדי לאפשר לך לשדרג לכרטיסי מסך עוצמתיים.

אתה יכול להסביר לי מה זה אומר קיט?

בקשר לכרטיס אני מסכים שהוא לא זבל מוחלט אבל הוא גם לא טוב. בשבילי זה חשוב מאוד 4K . אני לא אוהב FULL HD ואף פעם לא אהבתי. זה משהו שאני נאלץ לשים כי אני מוגבל בFPS . זה מרוח מאוד ולא חד מספיק. אני ממש רוצה לשחק ב4K על FPS גבוה בגלל זה המחשב כל כך יקר. גם זה, וגם אני רוצה מחשב שיחזיק לי להרבה זמן. בקשר לכרטיס הסיבה שבחרתי ישר בסדרה הזו זה כי השוק הזה מחליף כרטיסים כמו גרביים. ב2022 הכרטיס שלי עוד נחשב טוב ועכשיו הוא כבר לא. כרטיסים חדשים כל הזמן יוצאים. אני רוצה לקנות משהו שאני יודע שהוא יחזיק לי שאני לא אצטרך ישר להחליף אותו.

עריכה: רגע קיט הכוונה שזה שני זיכרונות שמגיעים יחד או 4? זאת אומרת שאני לא יוכל לקנות עוד 2 זיכרונות מאותו דגם בדיוק ולהוסיף? לא יודע אם כדאי לי כבר מעכשיו לשים 128. אולי זה קצת מוגזם.

נערך על-ידי DragonPokemonFan

פורסם
  • מחבר

מעדכן שאני ראיתי ביקורות לא טובות על המעבד הזה וגם קראתי כמה מאמרים שאומרים שזה שאתה קונה מחשב חדש ביוקר זה לא בהכרח אומר שזה יחזיק לך כי הטכנולוגיה כל הזמן מתחדשת

מה אתם ממליצים לי לעשות אז? להביא לסניף שלהם את המחשב שלי ולבקש מהם רק להחליף ספק שאני יוכל להרכיב כרטיס אחר?

פורסם
ציטוט של DragonPokemonFan

אתה יכול להסביר לי מה זה אומר קיט?

בקשר לכרטיס אני מסכים שהוא לא זבל מוחלט אבל הוא גם לא טוב. בשבילי זה חשוב מאוד 4K . אני לא אוהב FULL HD ואף פעם לא אהבתי. זה משהו שאני נאלץ לשים כי אני מוגבל בFPS . זה מרוח מאוד ולא חד מספיק. אני ממש רוצה לשחק ב4K על FPS גבוה בגלל זה המחשב כל כך יקר. גם זה, וגם אני רוצה מחשב שיחזיק לי להרבה זמן. בקשר לכרטיס הסיבה שבחרתי ישר בסדרה הזו זה כי השוק הזה מחליף כרטיסים כמו גרביים. ב2022 הכרטיס שלי עוד נחשב טוב ועכשיו הוא כבר לא. כרטיסים חדשים כל הזמן יוצאים. אני רוצה לקנות משהו שאני יודע שהוא יחזיק לי שאני לא אצטרך ישר להחליף אותו.

עריכה: רגע קיט הכוונה שזה שני זיכרונות שמגיעים יחד או 4? זאת אומרת שאני לא יוכל לקנות עוד 2 זיכרונות מאותו דגם בדיוק ולהוסיף? לא יודע אם כדאי לי כבר מעכשיו לשים 128. אולי זה קצת מוגזם.

קיט זה סט של זכרונות. יכול להיות שני סטיקים, ארבעה, או שמונה. כן, זהז בדיוק אומר שאתה לא יכול לקנות עוד קיט או עוד סטיקים מאותו דגם ולהוסיף. זה לא יעבוד. תצטרך להתחיל לשחק עם הגדרות ביוס ולהאט את הזכרונות עד שיוכלו לעבוד ביחד. אם בכלל.

אם אתה רוצה 128 ג"ב, כנראה תצטרך לקחת קיט עם מהירות יחסית נמוכה. יש אמנם קיטים שיצאו ממש לאחרונה במהירויות גבוהות, אבל המחירים שלהם בהתאם (כנראה) והזמינות שלהם נמוכה - אם הם בכלל זמינים.

פורסם
ציטוט של DragonPokemonFan

מעדכן שאני ראיתי ביקורות לא טובות על המעבד הזה וגם קראתי כמה מאמרים שאומרים שזה שאתה קונה מחשב חדש ביוקר זה לא בהכרח אומר שזה יחזיק לך כי הטכנולוגיה כל הזמן מתחדשת

מה אתם ממליצים לי לעשות אז? להביא לסניף שלהם את המחשב שלי ולבקש מהם רק להחליף ספק שאני יוכל להרכיב כרטיס אחר?

אם אתה צריך שיחליפו לך ספק (אין לך את הידע או הרצון להחליף לבד) - אז בהחלט. תיקח לחנות ושיחליפו לך ספק. רצוי גם שיוודאו שהמחשב עולה כמו שצריך לאחר מכן.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של ClassMulder

אם אתה צריך שיחליפו לך ספק (אין לך את הידע או הרצון להחליף לבד) - אז בהחלט. תיקח לחנות ושיחליפו לך ספק. רצוי גם שיוודאו שהמחשב עולה כמו שצריך לאחר מכן.

בסוף קניתי ספק 1000W וכרטיס 5080 16 GB ומסך 4K 144 HZ. בת'כלס חשבתי להביא אליהם את זה אבל ראיתי סרטון שמראה שזה מאוד קל להתקין ספק.

הצטרפ/י לדיון

בשלב זה תוכל/י להצטרף לדיון, ולאחר מכן להצטרף לקהילה שלנו. אם כבר יש לך חשבון אצלנו, אנא התחבר/י עכשיו על מנת להגיב תחת שם המשתמש שלך.
לתשומת לבך: התגובה תופיע לגולשים לאחר אישור של צוות הנהלת הפורומים.

אורח
הוסף תגובה

דיונים חדשים