עבור לתוכן

מתקפת וירוסים, היזהרו

Featured Replies

פורסם

יש קבוצת אנשים שמשחררת לאינטרנט קבצים שכל תכליתם לפגוע במידע שאתם מעבירים לחברכם. הקבצים הללו נראים תמימים למדיי אך הם מנצלים באג בתוכנה איתה אתם שולחים ומקבלים קבצים על מנת לשנות חלקים מהקובץ ולהפוך אותו לחסר תועלת במבחינתכם. הקבצים הפגומים הללו מתבררים כפגומים לרוב רק לאחר שירדו דבר שמבזבז זמן יקר, מעמיס על האינטרנט לחינם וגורם למיליוני אנשים לסבל כל יום מחדש. לאחר שהקובץ הטמיע את עצמו בקובץ שהורדתם הוא ימשיך לעשות זאת למשתמשים נוספים. לוירוס הנורא הזה אלפי וריאציות שונות ולכן לא ניתן להתגבר עליו.

רבים מאיתנו נתקלו כבר בוירוס זה בלי לשים לב. כדי להקל על הזיהוי, הנה מספר פרטים:

-סיומת הקובץ היא mp3

-הוירוס מפיץ את עצמו דרך קאזה

נשמע למישהו מוכר?

למי שעוד לא הבין לאן אני חותר, הכוונה היא שתופעת הקבצים הפגומים שמופיעה בקאזה היא פשוט וירוס ויש מקום לדעתי לשפוט את חברות התקליטים. הם מנצלים באג בקאזה במטרה לפגוע בקבצים אותם משתפים המשתמשים, והקבצים הפגומים האלה מפיצים את עצמם ממש כמו וירוס! תחשבו רגע, מה עושה וירוס? הוא מנצל באג באיזושהיא תוכנה כדי להפיץ את עצמו ובמקרים רבים לפגוע בקבצים.

הוירוס של חברות התקליטים גורם לעומס ענקי על האינטרנט. אנשים מורידים כל דבר כמה פעמים, אז התוצאה היא ששיתוף הקבצים, חלק עיקרי של האינטרנט, צורך רוחב פס גבוה פי כמה. להזכירכם היו וירוסים רבים שעשו רק את זה, בלי לפגוע בקבצים, ומתפחיהם נחשבים לפושעים מבוקשים ע"י ה FBI.

מפתחי וירוסים רבים אחרים שכן פגעו בקבצים זכו באותו כבוד.

אז למה תסבירו לי, כשחברות התקליטים משחררות אלפי וירוסים לרשת ולא מסתירות את זה אפילו, אף אחד לא מביא אותן לבית משפט?

אסור לפי חוק להילחם בפשע בעזרת פשע. הגונב מן הגנב אינו פטור. חברות התקליטים הן פושעות.

נ.ב: לפני שאני מתרגם את זה לאנגלית ומפיץ את זה ברחביי האינטרנט, למישהו יש אולי לינק להגדרה החוקית של וירוס?

פורסם

יש הבדל קטן גדול, שוירוס פוגע במחשב, הקובץ הפגום לא ממש פוגע, ואם נהייה עכשיו הוגנים, הנזק שאנחנו עושים בהורדת שירים בצורה לא חוקית, הוא גדול פי כמה מהנזק שנגרם לנו המשתמשים עקב הורדת קבצים פגומים בלי לדעת. לפי דעתי אי אפשר לקרוא לזה וירוס, זאת פשוט הדרך של חברות התקליטים להילחם בשיתוף הקבצים ברשת בתוכנות כמו קאזה ואחרות, אני יודע שזה מתסכל אבל מה שאנחנו עושים בהורדת הקבצים האלה פוגע מאוד וגורם נזקים כבדים לחברות התקליטים ולאומנים. למרות הכל זה לא ימנע ממני ומעוד אלפי מיליוני משתמשים להמשיך להוריד קבצים דרך קאזה.

פורסם
  • מחבר

אז זהו, שלא. כתבתי בהודעה שלי בדיוק את זה שיש וירוסים שלא עושים שום נזק והם עדיין לא חוקיים ומפתחיהם מבוקשים ע"י ה FBI. וירוסים שנוצרו על מנת לחשוף באג אבטחה כי אי אפשר לדבר עם החברה המפתחת בלי שיתבעו אותך (סיפור אחר, עזבו).

לגביי נזק שאנחנו גורמים לעומת נזק שהם גורמים:

-כמו שכתבתי, לפי החוק עשור להילחם בפשע בעזרת פשע. בייחוד למי שלא הוסמך לכך ע"י הממשלה. זה נכון בכל מדינה דמוקרטית.

-מההאטה של האינטרנט בכלל ושל קאזה בפרט נפגעים גם משתמשים תמימים שלא עוברים על החוק. אני לדוגמא רוצה להוריד מיקסים של doboy שהם חוקיים לגמריי. אחרים מורידים משם תמונות יפות, סרטונים מצחיקים וכו'. הם עברו על החוק? או בסדר גודל יותר קטן, מי שיש לו חיבור משותף כמו לקוחות של כבלים בחו"ל או תושבי קיבוץ סובל מהאטה פי כמה כי אותו אדם מוריד את אותו דבר פי כמה פעמים.

בדיון פה אני רוצה להתרכז בחוק, את התחום המוסרי/הגיוני כבר טחנו. אני פשוט חושב שיש מצב שחברות התקליטים עוברות בגלוי על החוק דבר שיכול להוביל אפילו לפרוקן.

פורסם

רבים מאיתנו נתקלו כבר בוירוס זה בלי לשים לב. כדי להקל על הזיהוי, הנה מספר פרטים:

-סיומת הקובץ היא mp3

-הוירוס מפיץ את עצמו דרך קאזה

הקובץ מפיץ את עצמו רק בקאזה ???

ו,תבדוק בסימנטק(אני אף פעם לא אדע איך כותבים את זה...)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים