עבור לתוכן

שאלות : לוח עם wifi או בלי (PCIE) , זיכרון יחיד 16G או 8Gx2

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, 

אחרי 10 שנים על מק אייר החלטתי לרכוש מחשב שולחני, לכן אשמח לעזרתכם. 

אני מחפש לוח ל 5600X AMD ורציתי לדעת האם לרכוש לוח עם wifi/BT מובנה או לקחת כרטיס הרחבה נפרד.

ושאלה שניה לגבי זיכרון, האם עדיין משתלם לקחת שני זכרונות בנפח קטן (כמו שהיה לפני עשור)  או שזה לא משנה ועדיף ולקח יחיד בנפח גדול? (למקרה שארצה להרחיב בעתיד)

למקרה שזה חשבו השימושים שלי למחשב די בסיסיים קצת עריכת וידאו וסאונד, משחקים פשוטים (CK3 וכדומה), שני כוננים HD בגיבוי raid 1 ועוד שני כונני SSD.

תודה מראש. 

פורסם

אם אלו השימושים שלך בשביל מה מעבד ב1500 שקל?
תמיד משתלם לקחת זיכרון בכפולות של 2 עקב dual channel.
מבחינת האם עדיף מובנה או להוסיף כרטיס הרחבה הייתי אומר שאני אישית הייתי לוקח את האופציה הזולה יותר ואם שתי האופציות עולות אותו הדבר הייתי מעדיף מובנה.
מבחינת לוח אם, כל לוח אם שמבוסס על B550 יספיק לך, אבל אני אישית לא הייתי לוקח לוח עם פחות מ4 חריצי זיכרון.

פורסם
  • מחבר

קיווית לקבל ממך תגובה :)

אז לדעתך אני מגזים עם המעבד, הבנתי. אז 3600 או בכלל לקחת אינטל 10400f שזול  עוד יותר. 

למרות שאחרי ש coldfusion עשה עליהם כתבה לא מתחשק לי לרכוש אינטל.

בהתחשב בשימושים המינימליים שלי מה הכרטיס מסך שכדי לי לרכוש? ממה שראיתי בחנויות יש 1650 ב 1K+ הישן  ו 1030, 1050 שזולים ממנו בחצי (ולפי הביצועים חלשים ממנו בהרבה). 

אני מבין שהולכים להגיע כרטיסים mid חדשים אבל לא ידוע מתי (כמה חודשים?) 

פורסם

לדעתי ה10400F יספק אותך, אבל אם אתה רוצה AMD אז ה3600 הוא האופציה המתאימה לדעתי.
אני אישית הייתי הולך על כרטיס מסך ביד שניה, או מחכה קצת עם הקנייה כי כמעט בלתי אפשרי להשיג כרטיסי מסך במחיר סביר כרגע, לשימושים שלך ה1060 6GB שאמור לעלות כ500 שקל ביד שניה(אחריי עליית מחירים :\) הוא אופציה סבירה או ה1650super אם תקנה חדש.
רק רציתי להוסיף שלדעתי כדאי לך לחפש לוח\כרטיס שתומך בwifi 6 כי זה כבר בערך באותו המחיר וההבדל במהירות מאד משמעותי(גם מאפשר חיבור אלחוטי לVR אם זה יעניין אותך), אבל כמובן שצריך גם ראוטר תומך בשביל לקבל את המהירות.

נערך על-ידי Moon-Mage

פורסם
  • מחבר

WIFI 6  🤔 , תודה.

אנסה להיות צרכן חכם ואקנה את הדבר הבא: 

לוח אם  : Asus TUF Gaming B460-Pro WI-FI ATX

מעבד : Intel Core i5-10400 עם גרפיקה מובנת UHD Graphics 630 (לבנתיים)

ולגבי כרטיס מסך אחכה לקיץ שיגיעו הכרטיסים החדשים והטירוף הראשוני מהם ירד מעט.

בנתיים אמשיך לשחק במשחקי האינדי שרצים אצלי על Intel HD Graphics 4000 😋

Moon-Mage תודה רבה, כיף לחזור לפה ולפגוש חברי פורום כמוך שממשיכים לייעץ ולעזור לאנשים כמוני שנים על גבי שנים. 

פורסם

נשמע כמו אחלה סידור ומקווה שתהנה מהמחשב.
ועל לא דבר כמובן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים