עבור לתוכן

החלפת כונן SSD פנימי למחשב נייד

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש לי מחשב נייד של asus מדגם x550vx, שאצלי מ2016

למחשב יש כונן HDD בגודל טרה וכונן SSD בגודל 126Gb שעליו מותקן הווינדואס והייתי רוצה להחליף לכונן SSD באיזור ה500Gb. ורציתי לשאול  איזה סוג של כוננים רלוונטי בשבילי מבחינת גודל פיזי וסוג חיבור?

ומה הפרוצדורה הכרוכה בהחלפת הכונן הקיים?

תודה רבה!!

פורסם

https://laptopmedia.com/highlights/inside-asus-x550vx-k550vx-disassembly-internal-photos-and-upgrade-options/

אתה צריך לקנות כונן בתצורת 2.5", עם חיבור SATA.

הפרוצדורה היא:

1. להזמין מתאים SATA ל USB, כדי שתוכל לחבר את הכונן למחשב ככונן חיצוני.

2. להחליף את הכוננים (להתקין את החדש).

3. להוריד WIN אל DOK (תחפש Windows 10 Download, ותגיע לכתובת של כלי שעושה את זה) + להתקין.

4. לחבר את הכונן הישן ולהעתיק קבצים שאתה רוצה.

על 1 + 4 אפשר לוותר כמובן.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה המפורטת.

סליחה מראש על החפירה אני ממש לא מבין בתחום אז רק מוודא שהבנתי. אני מחליף בין הכוננים (שם את החדש במקום הישן במחשב).  

מוריד את WIN לתוך תיקיה של דיסק און קי חיצוני שהכנסתי ולאחר שזה יורד ומתקין בעזרתו על המחשב עצמו (כביכול בכונן החדש) ואז אני לא צריך יותא את הדיסקאון קי?

ובסוף אני מחבר את הכונן הישן באופן חיצוני בעזרת מתאם SATA לUSB ומעתיק את הקבצים שחשובים לי שם?

ושאלה נוספת, האם יש מקום מומלץ לקנות ממנו את הכונן והאם יש חברה מומלצת של כונן כזה?

פורסם
ציטוט של K0by123

תודה רבה על התשובה המפורטת.

סליחה מראש על החפירה אני ממש לא מבין בתחום אז רק מוודא שהבנתי. אני מחליף בין הכוננים (שם את החדש במקום הישן במחשב).  

מוריד את WIN לתוך תיקיה של דיסק און קי חיצוני שהכנסתי ולאחר שזה יורד ומתקין בעזרתו על המחשב עצמו (כביכול בכונן החדש) ואז אני לא צריך יותא את הדיסקאון קי?

ובסוף אני מחבר את הכונן הישן באופן חיצוני בעזרת מתאם SATA לUSB ומעתיק את הקבצים שחשובים לי שם?

ושאלה נוספת, האם יש מקום מומלץ לקנות ממנו את הכונן והאם יש חברה מומלצת של כונן כזה?

כן. 

את ההכנה של הדיסק עם ווינדוס - בעצם - צריך לעשות לפני הכל 🙂

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים