עבור לתוכן

כיצד ניתן להתקין WIN 98 על מחשב שמותקן בו WIN XP

Featured Replies

פורסם

כיצד ניתן להתקין WIN 98 על מחשב שמותקן בו WIN XP

פורסם

הדרך היחידה שאני מכיר (מניסיון רב)

format

:(

פורסם

לא נכון, כלל לא חובה לפרמט!

האופציה הסטנדרטית (לא הכי קלה) -

1. אם יש לך מחיצה נוספת בדיסק הקשיח, תתקין עליה Win98 ואחר כך תשחזר את הMBR של הWinxp ותגדיר בBoot.ini את הWin98 בתור בחירה שנייה.

2. אם אין לך מחיצה נוספת או שהכל מפורמט בNTFS תתקין על המחשב שלך תוכנה סטייל Partition Magic תהפוך בעזרתה חלק מן המקום הריק בדיסק הקשיח שלך לFAT32 תתקין שם Win98 ותמשיך מכאן.

כמובן שזה היה בראשי פרקים, פירוט רב על הנושא תוכל למצוא בגוגל למשל בחיפוש הבא:

http://www.google.co.il/search?sourceid=navclient&ie=UTF-8&oe=UTF-8&q=win98+after+winxp

אופציה מהפכנית ומעניינת (וגם הרבה יותר קלה ונוחה לטעמי) -

להקין על המחשב תוכנת Virtual Machine דוגמת ה

Microsoft Virtual PC

או

VMware

ולהתקין עליה Win98 כרגיל.

Virtual Machine מאפשרת לך להגדיר בתוך המחשב שלך "מחשב וירטואלי" שרץ בתוך התוכנה וגורם למערכות שמותקנות עליו לחשוב ולהתנהג כאילו הן מותקנות על מחשב בפני עצמו.

הדיסק הקשיח הוירטואלי של המערכת הזו הוא בעצם קובץ אחד במערכת ההפעלה האמיתית שלך למרות שעבור מערכת ההפעלה שתתקין בתוך הVirtual Machine הוא יראה בתור דיסק קשיח לכל דבר. (תצטרך לפרמט אותו, להתקין עליו וכו' הכל בצורה וירטואלית כאילו היה דיסק אמיתי)

בצורה זו תוכל בעצם להפעיל את הWin98 מתוך הWinxp ולא תצטרך בכלל לעשות ריסטרט.

יש לזה עוד המון יתרונות ולא הרבה חסרונות אך אני לא אפרט את הכל כאן.

כמו תמיד, חומר נוסף (והרבה) תוכל למצוא בגוגל למשל כאן:

http://www.google.co.il/search?hl=iw&ie=UTF-8&q=Microsoft+Virtual+PC+howto&meta=

אני ממליץ לך בחום לנסות קודם את השיטה השנייה כיוון שהיא יותר פשוטה ולא כרוכה בשינויים רדיקלים ובלתי הפיכים למערכת. (לא יותר מלהתקין תוכנה)

אם יש לך שאלות ספציפיות אני אשמח לענות.

(גם במייל ronkupper@pc-spot.co.il)

פורסם
  • מחבר

כפי שהמלצת התקנתי את VIRTUAL PC (תוכנה באמת מעניינת)

אבל כשאני בא להתקין לתוכו את WIN98 הוא כותב לי שהוא לא יכול להתקין בגלל שכונן C שלי הוא NTFS

וזאת למרות שיש לי כוננן נוסף ב-FAT32

איך א"כ אני מתקין את הWIN 98 על כונן D

פורסם

זה באמת לא משנה איזה כוננים יש לך ואיך מוגדרות המחיצות שלהם.

כפי שכתבתי, מבחינת המחשב הוירטואלי הדיסק הקשיח הוא בעצם קובץ במחשב האמיתי.

אתה יכול להגדיר את הדיסק הזה כפי שתרצה!

כשאתה יוצר מחשב וירטואלי חדש בתוכנה הוא שואל אותה איזו מערכת הפעלה אתה תהיה מעונין להתקין עליו. (זה חשוב, אבל רק לשלב מאוחר יותר)

הוא עובר איתך על ההגדרות שאתה מעוניין שיהיו למחשב הוירטואלי כגון כמות הRAM שתהיה לו וכו'

בסיום נוצר לך מחשב רק עם דיסק וירטואלי נקי ללא כל מחיצה. (כמו דיסק שבא מהחנות)

כאשר תפעיל את המחשב הוירטואלי יעלה הBIOS שלו (אתה יכול ללחוץ על DEL או F1 כדי להכנס אני לא ממש זוכר) ויגיד שלא מותקנת מערכת הפעלה במחשב. (ההודעה הסטנדרטית של No Operting System Found)

בשלב הזה אתה אמור להכניס את דיסק ההתקנה של הווינדוס ולעשות בעצם Boot from CD בדיוק כפי שהיית עושה אם היית צריך להתקין Win98 על מחשב חדש לגמרי.

אם אתה רוצה אתה יכול להעלות מדיסקט הפעלה של דוס או ווינדוס ולעשות Fdisk לכונן הוירטואלי ללא כל חשש.

אבל את הדברים האלה אתה אמור לדעת בכל מקרה אם אתה מעוניין להתקין Win98 שכן זו הפרוצדורה שהיית צריך לעשות גם עבור מחשב חדש ללא קשר לVirtual PC.

פורסם
  • מחבר

IsrAlien תודה רבה 

אכן עשיתי כפי שכתבת והתקנתי מחשב וירטואלי וזה אכן עובד יפה מאד אפילו מדהים

למרות שנתקלתי בבאג אחד שגורם שלא אוכל להקליד בתוך תיבת טקסט מידי פעם בתוך המחשב הוירטואלי

אבל הפעלתו מחדש של המחשב הוירטואלי  פותרת את הבעיה.

פורסם

מוזר לא נתקלתי בבאג הזה.

אולי אתה פשוט יוצא מהפוקוס של המחשב הוירטואלי - בכדי לחזור יש ללחוץ עליו עם העכבר.

- כמו שאתה לא יכול לכתוב בחלון בווינדוס שכרגע לא נמצא בפוקוס (כותרת אפורה)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים