עבור לתוכן

ייעוץ - לפטופ עם יציאת 4K 60FPS

Featured Replies

פורסם

שלום, 
סליחה מראש על הפוסט הארוך. 

אני מחפש לפטופ עם מעבד i5/i7 בעל 4 ליבות לפחות שיש לו תמיכה NATIVE במסך חיצוני 4K 60hz. 

למיטב ידעתי יש אפשרות לקבל 4K 60hz ע"י אחת מהשיטות:

• HDMI 2.0 
  • Thunderbolt 3 
  • USB TYPC C with Display port 

עכשיו לעניין, יש לי כרגע Dell inspiron 5379 שאין לו USB C אלא רק USB 3. 
כדי להוציא ממנו 4K 60HZ רכשתי העמדה של דל D6000 שאמור לקחת יציאת USB (גם USB 3) ולהוציא ממנה 4K 60HZ דרך מה שנקרא DisplayLink. 

זה עובד על הפנים, המחשב הופך להיות מאוד לאגי, כשכותבים הטקסט מופיע עם לאג ובקיצור לא עובד כמו שצריך. 

היות ומדובר ב- Display port דרך USB אני מאוד חושש לקנות לפטופ שיש לו USB C אשר תומך ב DP כי אני חושש שאולי הוצאת סיגנל 4K 60HZ דרך USB C יהיה כבד למחשב ואני אסבול מאותן התופעות. 

האופציה של HDMI 2.0 כמעט ולא קיימת בלפטופים וכמו כן גם Thunderbolt 3 קשה מאוד למצוא בלפטופים עממיים (עד 5K). 

אשמח אם מישהו יוכל לאשר לפטופ שהוצאת 4K 60HZ דרך USB C עובד כמו שצריך. 

בינתיים שמתי את העין על 2 דגמים:

https://www.pc365.co.il/product-17775-Dell_Latitud...  שמיגע עם HDMI 2.0 ולכן תומך 4K 60FPS

ו- https://ksp.co.il/?uin=52786 שמגיע עם Thunderbolt 3 שאני סומך עליו יותר מאשר ה Type C display port.

כמו כן האם היתם רוכשים מחשב מחודש? במקרה של הלנובו יוגה S730?

תודה, 
משה.

פורסם

מה שמעניין אותך זה לא הצורה של החיבור ( type C ) אלא מה עובד מאחוריו ( בקר usb 3 או בקר TB3 ) 

אם זה מחשב עם tb3 אז זה עובד חלק , ההמרה מתבצעת ברמת הבקר בלוח האם .

זה כמו שאתה מחבר למחשב כבל displayport 

ל hdmi 2.0  יש יתרון שהוא תומך גם ב HDR  בוודאות .

בשביל שה tb-3 יתמוך ב HDR , אתה חייב שהוא ימיר ל displayport 1.4 ועד כמה שאני יודע זה לא קורה ברוב ( או כל ) המחשבים.

אז כרגע hdmi2.0 הוא הימור יותר טוב.

usb3/usb3.1  אינם מסוגלים להעביר 4k@60hz .

( אאל"ט אז ל usb3.2 יש רוחב פס מספק ל 4k@60hz  אבל לא יודע אם הוא עושה את ההמרה כהלכה   ) 

פורסם
  • מחבר

את האמת בכלל לא חשבתי על HDR שכן המחשב הוא מחשב לעבודה ולא לצפייה בתכנים.

אם אני מכניס למשוואה את נושא הHDR זה משאיר אותי רק עם ה DELL שיש לו יציאת HDMI 2.0 ומכאן יש גם 4K 60HZ וגם HDR.

אשמח לדעת אם יש עוד לפטופים בגזרת ה 13.3 / 14 אינטש עם יציאת HDMI 2.0 או שכרגע לוותר על נושא ה HDR שלדעתי פחות רלוולנטי לי כרגע.

לא נתקלתי בלפטופ עם display port 1.4 נכון לכתיבת הודעה זו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים