עבור לתוכן

מחשב נייד לפיתוח תוכנה

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מעוניין לרכוש מחשב נייד שישמש בעיקר לפיתוח תוכנה.

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 שקל

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 שקל

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח תוכנה - דרוש כח עיבוד (עבודה עם הרבה תוכנות בו זמנית), פחות דגש על גראפיקה

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Jetbrains Pycharm, Visual Studio, Google chrome Developers Mode, MySQL Workbench,VM,Linux

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לפטופ

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? לא חשוב

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן WINDOWS 10

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. KSP במידה ולא חנות באיזור המרכז

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? מחר

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). SSD512GB

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? חשוב לי שהמחשב ישמש אותי גם לעתיד הרחוק בפיתוח

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

חשוב מאוד SSD

הרבה RAM - עדיף 16GB

מעבד עם עדיפות ל i7

מדגיש שאני צריך לפטופ

תודה רבה לעוזרים!  :)

פורסם

אישית הייתי נמנע מרכישת אסוס VivoBook, זו לא הסדרה הטובה שלהם.

חלק מהדרישות לא מוצדקות. למשל, המעבדים שקיימים בטווח המחיר שלך הם מעבדי U, ואין תועלת לצרכי פיתוח ב Core i7 U על i5, ההבדל הוא תדר וקאש. הצמדות לשילוב של i7 16GB 512SSD מצמצמת מאוד את ההיצע. 

התפשרות או הפרדת הדרישות תאפשר לקנות נייד איכותי שישמש אותך היטב.

דוגמה להתפשרות: Thinkpad E480 עם Core i5 (וכאמור אין הבדל), 256GB SSD ו 8GB RAM. תוכל להוסיף בקלות רבה סטיק נוסף של 16GB וHDD פנימי נוסף. 

דוגמה להפרדה ללא פשרה ממשית: E480 בקונפיגורציה של i7 16GB RAM ב 3800₪, אך האחסון בתצורת 256SSD+1000HDD ולא 512 כמו שביקשת. 

אם אתה לא מעוניין, ב 5K קיימים Asus ZenBook UX430UN בקונפיגורציות שעונות על דרישותיך, או לנובו IdeaPad 720S. אלו אולטרבוקים טובים. 

אישית אני מעדיף עסקיים חזקים כדוגמת Thinkpad T אם אפשר, אבל גם L או E מהסדרה האחרונה הם בסדרכל עוד המסך הוא IPS Matte. או דל Latitude סדרות 5000 או 7000 מהסדרה האחרונה עם מעבדי דור 8, הם מעט פחות משתלמים למחירים. עם מעט הפרדה בדרישות כנ"ל אפשר למצוא בתקציב Latitude 5490/5590.

אם יש לך צורך במכונות רבות, תוכל לעלות עוד טיפה לגיימינג תקציבי, מעבדי H מהדור השמיני הם עם 6 ליבות ו 12 Threads כגון דל G החדשים. אישית הייתי נמנע כיוון שאלו ניידים פחות איכותיים מעסקיים מקבילים ולא נוחים לפיתוח מבחינת ניידות, סוללה ומקלדת. 

פורסם

תנסה לקנות דרך מישהו בחו"ל, או אולי באילת..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים