עבור לתוכן

עזרה בOC: ספק + סטפינג של המעבד

Featured Replies

פורסם

שלום!

היתה לי בעיה בהתקדמות של OC לפני כמה זמן, וכמה גולשים בפורום כאן אמרו לי היכן יכולות להיות הבעיות.

קודם כל, זה המפרט:

מארז: ג'נרי, עם תוספת מאווררים (גם למעלה).

ספק: ג'נרי.

לוח אם: ABIT AI7

מעבד: P4 2.8 HT 800Hz

זכרונות: ADATA 2x512Mb 500Hz

(כרטיס מסך:Geforce FX 5900XT Gigabyte)

הגעתי איתו לOC (הכי יציב) של 3600Hz -באס 257 , עם טמפרטורה של - CPU:50, PWM:53 .

(** הכי מצחיק, שבלי OC הטפמרטורות כמעט זהות - הבדל של 2-3 מעלות)

הבעיות שאמרו לי כאן היו, שכנראה הספק לא עומד בעומס, או שהסטפינג של המעבד לא טוב.

אז הנה השאלות שלי:

א. איזה ספק חזק ויציב אני יכול לרכוש, או לחלופין, האים יש מארז טוב (איוורור וכ"ו) שכולל ספק טוב (כמובן בתוספת קטנה) ואז אני ארוויח פעמיים?

ב. אני לא יודע מה זה הסטפינג של המעבד, אז הנה תמונה, והאם הוא טוב לOC או לא?

p4.jpg

.

פורסם

אני רכשתי ספק Enermax 350w 3 שנים אחריות, ספק מצויין מתחים יציבים ובקיצור אחלה.

בקשר למארז, אני יכול להגיד לך שתקנה מארז טוב דוגמאת הCompucase דגמים 6a19 או 6919 ותזדכה בכסף על הספק ועם הזיכוי תקנה ספק חדש.

ככה הסיפור יצא בסביבות 600שקל, ספק עולה 360 מארז אחרי זיכוי עולה 260.

פורסם

לפי דעתי כבר משתלם לך יותר לקנות את הCOMPUCASE CI-6920 MIDI ATX / HEC400 LDT, שהוא בא כבר עם ספק אמין וחזק של hec 400W.

והוא הרבה יותר אסטטי מה6919, והוא גם בא עם מאורר 120MM מאחור ומקום לעוד שני מאוררים של 80MM מקדימה.

לפי דעתי זה המארז הכי משתלם.

http://www.*צונזר.co.il/product_info.php?cPath=609_280_402&products_id=6077

ועם יש לך בעית תקציב תקח את ה- CI 6a21 שהוא גם בא עם ספק של HEC-400W LDT, ואבל לדעתי הוא מכוער בטירוף.

http://www.*צונזר*.co.il/product_info.php?cPath=609_280_402&products_id=6247

עריכה:

חיפוס קצר בגוגל היה מראה לך שהגיע עם הסטיפינג שלך (אומנם לא אותו שבוע) לסביבות ה3800-4000MHz, אבל עם זכרונות הרבה יותר טובים.

כנראה סחתתה לזיכונות את המיץ.

אתה מוזמן לראות בעצמך:

http://www.google.co.il/search?hl=iw&ie=UTF-8&q=sl6z5&meta=

פורסם

מחזק את העצה של ETB מארזי COMPUCASE נחשבים לטובים

וספקי HEC נחשבים לאיכותיים ואמינים מאוד, לדעתי יש להם שם יותר חזק מספקי ENERMAX אבל זה לא כל כך משנה שניהם איכותיים

אתה לא אומר לאיזה מתח הגעת, אם אתה בסטוק אז כמובן שהטמפ שלך לא ישתנו בצורה משמעותית..

פורסם

אולי ספק HEC-400W LDT אמין אבל חזק????

Combined Output : 200w

ובספקי 400 אחרים הקומביינד אוטפוט הוא 240

פורסם

על אילו תזמונים הזכרונות?

המהירות של המעבד שהגעת אליה גבוהה , כמו כן גם הטמפ' שלך לא ממש נמוכה ויכול שהמעבד שלך לא מתייצב בגללה.

לקנות ספק איכותי זה תמיד עדיף, אבל כדיי להיות בטוח, תבדוק ספק אחר על המערכת שלך לראות אם הוא מגביל, כמו כן תאמר כמה סטיות המתחים של הספק.

פורסם
  • מחבר

המתחים נשארו דיי נמוכים:

זכרונות - מקורי - 2.8V , שאגב מתחממים בצורה משמעותית למרות הסינק שעליהם.

מעבד - 1.575V

תיזמונים: 2.5-4-3-5

אבל אם אני לא טועה, ניסיתי להרים את התיזמונים קצת וזה לא כל כך עזר.

לבדוק ספק אחר? איך? הלוואי והיה לי עוד אחד(חזק) ::)

בכל אופן מה לגבי מה שron26 אמר על הספק?

פורסם

הסטפינג של המעבד הוא SL6Z5, שנחשב לסטפינג נפלא לאוברקלוקינג, אפשר לשאול איפה הוא נרכש? :)

ואני לא מבין על מה אתה מתלונן, הגעת לאוברקלוקינג מרשים בלי העלת מתח למעבד, תנסה להעלות מעט את המתח ותמשיך, לפני זה אני ממליץ לך להשיג קירור טוב יותר כי עם הוספת מתח המעבד יתחמם.

פורסם
  • מחבר

הקירור למעבד מצוין (SP94+מאוורר טוב), לזכרונות - שהם אלו שמפגינים התחממות יתר, זה הסינק המקורי שבא איתם (האדום שעל הADATA).

אני "מתלונן", מכיון שהזכרונות יכולים להגיע לבאס יותר גבוה מ-257 (265 - 275), ולפי מה שאתם אומרים לי גם המעבד אחלה ל-OC.

לכן רציתי לדעת מה ה"בעיה" שבגללה אני לא יכול להמשיך.

פורסם

מתח....

פורסם
  • מחבר

אהמ..  להוסיף מתח?

אמנם אני משתמש כרגע במתח יחסית נמוך

זכרונות - מקורי - 2.8V , שאגב מתחממים בצורה משמעותית למרות הסינק שעליהם.

מעבד -

אבל גם ככה כפי שציינתי הזכרונות מתחממים מאוד, וגם המעבד לא כל כך קריר (50).

טוב, אני אבדוק(יש אחריות... ;D)!

תודה בכל אופן.

פורסם

לא כדי לך כל כך להיסתמך על האחריות, כבר קרה לי שהחברה לא נתנה לי את האחריות.

היראה לי שאתה חייב קירור הרבה יותר טו ב ממה שיש לך, אולי איזה "טרמרלייט" ולזיכרונות אתה יכול לקנות ב67 שקל קירור של "טרמלטייק"

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים